Dolar 32,2544
Euro 34,7758
Altın 2.395,10
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 19°C
Açık
Trabzon
19°C
Açık
Per 18°C
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C




















Trabzon Valisi Ustaoğlu’nun duygusal anları

Trabzon Valisi Ustaoğlu’nun duygusal anları
1 Haziran 2022 13:50
331
A+
A-

Trabzon’da ‘Hayata Değer Kat Projesi’nin ödül töreninde Vali İsmail Ustaoğlu, duygusal anlar yaşadı…

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tüm Kalkınma ve İş Adamları Girişimciler Derneği (TÜMKİAD)  iş birliğinde ‘Değerlerin Kadar Değerlisin” sloganı ile hayata geçirilen Hayata Değer Kat Projesinin ödül töreni bugün gerçekleştirildi. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ödül törenine; Trabzon Valisi ismail Ustaoğlu, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Burak Fettahoğlu, TÜMKİAD Trabzon İl Başkanı Ahmet Salih Kırımlıoğlu, Şehit Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda da veli katıldı. 
Katalımcılar özel töreni öncesinde salon dışında açılan sergiyi gezerken burada çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Öğrencilerin gösterileri ile başlayan ödül töreninde zaman zaman duygusal anlar da yaşandı.

GÖZYAŞLARINI BİLDİLER

Çamlık Özel Eğitim Okulunda Filistinli bir öğrencinin söylediği türküler, katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Kimi veriler gözyaşlarını silerken, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Şehit Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül’ün de bu sırada duygusallaştığı görüldü.

ASLOLAN ASLINDA GELECEĞİNİ… 

Ödül töreni yapılan gösterilerin ardından protokol konuşmalarına geçildi. Törenin açılış konuşmasını Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Fettahoğlu yaptı. Fettahoğlu, “Evlatlarımızın akademik başarısı bizler için son derece önemli. Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz bu konuda evlatlarımızın, daha iyi yarınlar, daha iyi okullarda okuması adına yapabileceğimiz bütün çalışmaları elimizden gelen gayretle yerine getiriyoruz. Ama aslolan aslında, geleceğini sağlam temeller oluşturmak isteyen ülkelerin yaptığı şey, değerleriyle ahlakıyla, bütün gençler yetiştirmek. Biz bugün bu projeyle aslında ne kadar bu konuda ciddi yol aldığımızı Trabzon Eğitim Ailesinin çok değerli mensuplarına bir kez daha kanıtlamış oluyoruz” dedi.

Z KUŞAĞINI… 

TÜMKİAD Başkanı Karımlıoğlu ise projenin hedefini, “Bu hayat serüvenindeki kazanımlarımızı, örf adet ve geleneklerimizi yaşatmayı, gelecek nesillere aktarmamızı hedefliyor.
Üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmezken Z kuşağını kültürümüzden uzaklaşmakla yargılıyoruz. İnşallah bu proje başlangıç olur. Özlemle yadettiğimiz unutulmasından korktuğumuz kültürel kayıplarımızı Z kuşağı ile gençlerimizle yeşertebilmenin ilk adımı olur” diye konuştu.

İNANIN, ÖYLE ZAMANLAR, ÖYLE ANLAR VARDIR Kİ… 

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, *Her birimizin hayatına özel anlam katan, bir takım bizim davranışlarımız, eskilerin tabiriyle adamı muaşeret dediğimiz davranış kurallarımız var. Bunlar, kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimiz haline gelmeye başladı. İşte biz bugün, burada çok anlamlı organizasyonla geriye dönük yürüttüğümüz ki 900’e yakın öğrenci başvurdu. Öğretmenlerimizin rehberliğinde kaybolmaya yüz tutmuş o değerlerimizi tekrar çocuklarımıza alıştırmak, onların tekrar hayatlarının parçası haline getirmek adına çok güzel çalışmalar yapılmış. 
İnanın, öyle zamanlar, öyle anlar vardır ki, insanların evlerinde belli yaşın üstünde ailelerimiz, adeta kendileri ile konuşacak insanları aradığı dönemi geçiriyoruz. Acılarımız paylaşılarak hafifler, sevinçlerimiz bir araya gelerek çoğalır. Biz bu değerlerimizle acıları paylaşıyoruz, sevinçli günlerimizde bir araya gelerek ortak oluyoruz. 
Yavrularımızı, çocuklarımızı hapsolunmuş odalarında, belli alışkanlıklardan uzaklaştırarak onları değerleriyle buluşturmak çok anlamlı” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİN MUTLULUĞU

Konuşmaların ardından şiir dinletisi yapıldı. Ardından veliler adına da konuşmalar yapılırken sonrasında ise ödül törenine geçildi. Ödül töreninde önceden sonuçların söylenmediği öğrenciler dereceye girip girmediklerini salonda öğrendi. 
Dereye giren öğrencilerin isimleri okunduğunda salonda yaşadıkları mutluluk ise görülmeye değerdi. 
Tören ödül töreninin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.