Dolar 32,4399
Euro 34,8401
Altın 2.440,87
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 19°C




















Ankara’da Trabzon rüzgarı… 2 yılın ardından…

Ankara’da Trabzon rüzgarı… 2 yılın ardından…
26 Mayıs 2022 15:08
437
A+
A-

Trabzon Günleri, 2 yıllık aranın ardından yeniden yapılıyor… Bu yıl 17.‘Si düzenlenen Trabzon Günleri büyük bir coşkuya sahne olacak…

Ankara’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Trabzon Günleri’nin açılışı bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla yapıldı.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle Ankara’da en son 2019 yılında yapılan Trabzon Günleri, 2 yıllık bir aranın ardından düzenlenirken, 29 Mayıs tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Trabzon Günlerinin açılışına Bakan Soylu’nun yanı sıra, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,  bir çok kurumun Genel Müdürü, Trabzon’un İlçe Belediye Başkanları, Trabzon’da bulunan Sivil Toplum Örgütlerinin Başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış töreni ardından son dönemde devam eden askeri operasyonlarda şehit olan askerlerimiz için okunan Kur’an Tilaveti ile devam etti.

Tören daha sonra Trabzon’un tanıtım videosunun yayınlanmasıyla devam etti.

Törenin açılış konuşmasını, Başkent Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ali Hacıfazlıoğlu, yaptı. Hacıfazlaoğlu, konuşmasında Koronvaris pandemisine dikkat çekerek bu nedenle Trabzon Günlerinin 2 yıldır yapılamadığına dikkat çekti.

YER YÜZÜNDEKİ BÜTÜN TRABZONLULARIN BELEDİYE BAŞKANI
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, “Şampiyon şehrin şampiyon takımı, şampiyon hemşerileri, taraftarları.. Sadece Trabzon’da yaşayan Trabzonluların değil yer yüzündeki tüm Trabzonluların Belediye Başkanı olarak sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.
2 Yıllık zorunluluklardan sonra gurbetçi sılayla buluşturan bu güzel etkinlikte yeniden bir arada olmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz.
Bu güzel etkinliğe, Trabzon’un kültürünü, mutfağını, sanatını, türkülerini, ezgilerini ve tabi lezzetlerini getirdik. Ancak bu sene Trabzon’da çok güzel ünvanı, kalbimizde, gönlümüzde taşıyarak buraya geldik. Trabzonspor çok uzun yıllardan sonra, sabırla beklediğimiz, şampiyonluğa bu sezon itibariyle ulaştık. Tabi bende, değerli başkanımız Ahmet Ağaoğlu’ndan başlayarak teknik heyet, futbolcuları ve büyük Trabzonspor camiasını bir kere daha gönülden tebrik ediyorum.

MEYDAN’DA GERÇEKLEŞEN KUTLAMA 1,5 MİLYAR İZLENDİ
Bizim Şampiyonluğumuz kadar bu şampiyonluğun kutlama biçimi çok çok konuşuldu. Gerek Trabzon, ülkede, bu şampiyonluğu çok büyük coşkuyla kutladı.
Şampiyonluk kutlamalarında silah, kavga, gürültü yoktu. Ama bu kutlamalarda çok büyük coşku, heyecan, adrenalin ve tarif edilemeyecek kadar büyük mutluluk vardı.
Bütün bu kutlamalar dünyada ses getirdi. Bizim Meydan’da gerçekleştirdiğimiz kutlama töreninden paylaşılan görüntüler bütün dünyada neredeyse 1,5 milyara yakın kez izlendi. Bu Trabzon için çok büyük mutluluk ve onur kaynağıdır.

KUTLAMALAR YAZ BOYU TRABZON’DA DEVAM EDECEK
Kutlamalarımız devam edecek. Bu da bir kutlama esasında. Önümüzdeki günlerde yaz boyu memlekete geldiğinizde bu hep birlikte gerçekleştireceğiz.
Yıllar sonra gelen bu büyük şampiyonluk mutluluğu sebebiyle yürüyüşümüzde azcık değişiklik olabilir. Bizi idare edecekler yapacak bir şey yok.
Bizde harıl harıl çalışıyoruz. Trabzon’umuz geldiğinizde göreceksiniz, çok büyük değişim, dönüşüm yaşıyor.”

TRABZON DİLLERE DESTAN OLMUŞTUR
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, özetle şu şekilde konuştu:
“Bu tarih şehrini, bu kültür ve sanat şehrini, sporun şehri Trabzon’umuzu gerek başkentte yaşayan, gerek dışarıdan gelen vatandaşlarımıza 4 gün boyunca yaşatmak istiyoruz.
Bu şehir aslında Trabzon insanını ruhunda saklıdır. Siz bu şehri tanımak isterseniz önce insanını tanımalısınız.

Bu şehrin erkeğe Sürmene bıçağı gibi keskin, kadını kazaziye gibi narindir.
Bu şehirde tarihin surları size göz göze siki takip eder. Her daim buradayım, ilelebet olacağım der. Surlar şehri değil asıl sizi sarar. Elinizi dokundurduğunuz her bir parçada şehrin ruhu süzülür ellerinize yağmur gibi.
Aynı şehirde yaşarken farklı düşlerle uyanırsınız..

Trabzon her daim ilklerin şehri olmuş, her alanda başarıyla..
Sporda, sanata, her alanda başarılı insanların hep zirvede kalmış, ülkemize hizmette hiç geri durmamıştır. Malumunuz Trabzonspor bu yıl şampiyon olarak bizleri onurlandırmış,, gururlandırmış. Hep birlikte bizi mutlu etmiştir.
Şehrimiz bu şampiyonluk kutlamalarıyla da dillere destan olmuştur.
Bu şehir sadece futbolla değil yetiştirdiği olimpiyat, dünya şampiyonları ile çok büyük gururlar yaşatmıştır.
Harekette heyecanlı insanların şehri Trabzon’umuzu gerek başkentte yaşayan gerekse dışardan gelen vatandaşlarımıza 4 gün boyunca doyasıya yaşatmak istiyoruz”

ŞEHİTLER NEDENİYLE KISA KONUŞMA YAPTILAR

Şehitlerimiz dolayasıyla açılış töreninde Bakan Soylu ve Genel Başkan Destici, konuşmama sadece hayırlı olsun temennisinde bulunmaya karar verdi.
Protokol konuşmalarının ardından sırasıyla Bakan Soylu, Genel Başkan Destici ve milletvekilleri hayırlı olsun diyerek kısa birer konuşma yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.