Dolar 32,3778
Euro 34,7272
Altın 2.425,48
BİST 9.971,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 18°C




















Trabzonspor bayraklarını kesen doktor konuştu ‘Saldıranlardan daha fazla Trabzonsporluyum’

Trabzonspor bayraklarını kesen doktor konuştu ‘Saldıranlardan daha fazla Trabzonsporluyum’
26 Mart 2022 14:32
382
A+
A-

Trabzon’da dün yaşanan bayrak kesme olayıyla ilgili işletme sahibi Ercan Yavuz açıklamalarda bulundu.

Trabzon’da yaşanan bayrak kesme olayı Trabzonsporlu taraftarlar tarafından yoğun tepki çekti. Dün  akşam saatlerinde İskenderpaşa Mahallesi Trabzon Büyükşehir Belediyesi Taş Binası’nın karşısında yaşanan olayda Aya Klinik isimli işletme sahibi Op. Dr. Ercan Yavuz bayrakları kesmiş ve asılmamasını istemişti.

Yaşanan bu olay sonrası ise Trabzonsporlu bir grup taraftar olay yerine gitmiş ve kesilen bayrakları kliniğin 5 metre yanına asmıştı. Olay sonrası ise söz konusu klinik sahibine sosyal medya üzerinden yoğun tepki gelmişti.

Olayla ilgili bugün bir basın açıklaması yapan Op. Dr. Ercan Yavuz, yaptığı hareketin nedenini kendisinden izin istenmediğinden dolayı gerçekleştirdiğini ve Trabzonspor kongre üyesi olduğunu söyledi.

Ercan Yavuz kliniğinde gerçekleşen toplantıda şu ifadeleri kullandı;

Bizim açımızdan dün gerçekleşen olayı basit bir insani ve kişisel özgürlük hakkı olarak gördüğümüz bir konu üzerinden öyle bir noktaya gelindi ki, sosyal medya ağırlıklı ciddi bir linç kampanyasına maruz kaldık.

Böyle bir kampanyanın zaman içerisinde istenmeyen sonuçlar doğuracağı, bana aileme, iş yerime Trabzon’a ve Trabzonspor’a belki de zarara verebileceği endişesiyle bilgilendirme toplantısı yapmayı gerekli gördüm.

TRABZON VE TRABZONSPOR İLE ALAKASI YOK

Baştan ortaya koymam gereken nokta var. Olay dün akşam gerçekleşti. Olay ne bayrakla ne Trabzonspor ile ne de Trabzonspor bayrağı ile alakalı bir olay. Akşam saatlerinde kendilerinin kimliklerini tanıtmayan,  çıkış saatinde binanın dış cephesinde asılmış bazı bayraklar olduğunu gördüm.

KABA ÜSLUP KULLANDILAR

Kendilerine sorduğumda izin ve haber almalarının gerekli olup olmadığını ısrarla belirttiğimde “Biz böyle bir şey yapmıyoruz, izin de almıyoruz, size de sormadık, istediğiniz şekilde şikayet edebilir, astık asacağız” dediler.  Eğer izin isterlerse kesinlikle izin vereceğimi ama izin istenmediği sürece bu eylemi durdurmalarını söyledim.  Buna da yanaşmadılar. Cevapları son derece kaba, kibarlıktan noksan, nezaketsiz ve sevimsizdi. Bu üslup sonrası gerçekleşen bir olay kameralara yansıdı. Tekrar farkındasınız yada söyleyim ki, olayın Trabzon ve Trabzonspor ile bir ilgisi yok.

50 yaşındayım doğumum Trabzon ailem Trabzonlu, 16 yıldır bu işletmenin sahibiyim. Hem özel ve hem mesleki hayatımı olabildiğince gözlerden, dikkatlerden uzak yaşama çalışan bir insanım. Aktif bir sosyal medya kullanıcısı değilim.

TRABZONSPOR KONGRE ÜYESİYİM

Trabzonspor ile bağımı belki biraz mecburiyetten ifade etmek durumunda kalıyorum. Trabzonluyum, Trabzonsporluyum Trabzonspor’un 13035 numaralı kongre üyesiyim. Aidatlarını zamanında yatıran üyeyim.  Trabzonspor’a geçmişten bugüne kadar verdiğim destekler karşısında Trabzonspor’un resmi kulüp dergisi bendenizin fotoğrafını sınırlı sayıda da olsa dergi kapağına basmış.

Trabzonsporlulukla ilişkili ancak belki takdir edilecek bir yanım olabilir. Eleştirilecek bir yanım hele de sosyal medyada kaba ve zalimane bir eleştirilerin konusu olabilecek bir yanım kesinlikle yok. Geçmiş yıllarda Trabzonspor’un maçları çocuklarımla stadyumda izlemiş birisiyim.

Sağlık sorunlarım nedeniyle son senelerde evimde ekranlar karşısında maçları izliyorum. Hayatım hep Trabzon ve Trabzonspor’un içerisinde olmuş. Net bir şekilde ifade etmek isterim, meseleyi bireysel ve kişisel özgürlük meselesi olarak değerlendiriyorum. Kişisel mülke izinsiz ve habersiz tecavüz olarak değerlendiriyorum. Başka bir şehirden de olmuş olabilirdim, başka bir takım taraftarı da olabilirdim. Ya da futbolla ilgilenmeyen bir birey insan da olabilirdim. Bunların olaya bakışı değiştirmeyeceğini kamuoyunun da takdirine bırakıyorum. Herhalde anlaşılan bir meseledir.

ÇIKARILACAK DERSLER OLDU

Trabzon’da yaşıyor olmak elbette ki, saygı çerçevesi içerisinde ama mutlaka Trabzonlu olmayı ya da Trabzonsporlu  olmayı gerektirmiyor. Ama bu örnekte Sosyal medyada bana saldıranlardan daha değerli bir Trabzonsporlu olduğumu iddia ediyorum ve söylüyorum.

Kendi kişisel özel işletmeme haber vermeden izin istemeden izin istenirse hatta kendilerine de yardımcı olunarak gerçekleştirileceği açık ve belli iken bunu kendilerine sorduğunuzda ne kimliklerini verip ne de kaba, kaba davranmayı seçmemeleri nedeniyle gerçekleşen talihsiz olay. Belki şuna denk geldi, bir arkdaşımızın ifadesidir Trabzonspor’un neşeli bir döneminde bizim kişilik haklarımızdan bahsetmek belki biraz lüks olmuş oldu, öyle bir döneme rastlamış olduk.  Biraz talihsizlik oldu. Çıkartılacak bazı dersler gerçekleşmiş oldu. Trabzonspor bu şehrin takımı, bu neşe  inşallah devam edecek. Trabzonspor yakın zamanda inşallah mutlu sona ulaşacak. Ben inanıyorum ki, bana bu işletmeye saldıranlardan hakaret edenlerden tehdit edenlerden aileme, evime varıncaya kadar, tehdit telofanları mesajları paylaşanlardan daha fazla sevineceğim, daha fazla coşku içinde olacağım.

BURAYA GELECEĞİNİ TAHMİN ETMEDİM

Kesilen bayrak kamuya ait yerde olan bir bayrak değil, özel işletmenin sorumlularından hem haber vermek hem de izin istemek asgari nezaket gereğidir. Artı oradaki insanların kendilerine sorulduğunda iş yeri sorumlusunu azarlamak, tehdit etmek “yaparız sizi ilgilendirmez” diye cebir ve zor kullanmak, hatadır yanlışıdır. Bunu da umuyorum ki, siz anlıyorsunuz.

Herkes tabi ki, bayrakları kesmez kesmemeli. Bizlerden izin istenseydi içerden yardım ederdik. Tamamen dışarısını kullanarak yapmışlar, yardım bile edebileceğimiz bir durumda bu işlemleri yapan kimselerin eksikliği neticesinde bu olay bu noktaya gelmiştir.

Bu seviyeye geleceğini tahmin etmedim, bu açık bir şey.  Bu özel mülkiyetle ilgili bir mesele. Trabzonspor ile ilgili değil. Kongre üyesiyim, dergi kapağında kolay yer alamayacağını hangi destekle olabileceğini tahmin ediyorsunuzdur. Kendi takımıma zarara vermek gibi bir düşüncem olmayacağını anlayabiliyorsunuzdur. İnsanlar kendi mülkünüzde size posta koyar şeklinde davranan böyle bir şey yapmasını sorgulamalısınız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.