Dolar 32,5287
Euro 34,8161
Altın 2.444,87
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 17°C




















Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oylanarak kabul edildi

Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oylanarak kabul edildi
4 Şubat 2022 23:02
349
A+
A-

EĞİTİMDE TARİHİ ADIM

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda öğretmenliğin kariyer mesleği olmasını öngören ve özlük haklarını iyileştiren ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi’ kabul edildi.

Kanunla ilgili detayları paylaşan AK Parti Trabzon Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Salih CORA, Öğretmenlik Meslek Kanunu’yla birlikte öğretmenlerin atamaları ve mesleki gelişim kariyerlerinde ilerlemelerinin önünün açıldığını söyleyerek, eğitimde tarihi bir adımın atıldığına dikkat çekti.

ÖĞRERMENLİK MESLEĞİ, 3 KARİYER BASAMAĞINA AYRILDI

Kanun ile birlikte, Öğretmenlik mesleğinin, aday öğretmenlik döneminden sonra öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak üzere 3 kariyer basamağına ayrılacağına vurgu yaptı.

CORA, “Öğretmenlikte 10 yılını dolduranlara uzman öğretmenlik imkanını getiriyoruz. Ayrıca bu öğretmenlerimizin maaşlarında 1000 TL artış sağlayacağız. 10 yıllık uzman öğretmenlerimiz eğitimlerini tamamlayıp sınavda başarılı oldukları takdirde Başöğretmen unvanıyla görev yapacaklar. Başöğretmenlerimizin maaşlarında da 2000 TL artış sağlayacağız. Doktora yapmış öğretmenler, başöğretmen sınavından muaf olacak.” şeklinde konuştu.

SÖZLEŞMELİ VE KADROLU AYRIMI KALDIRILDI

1. derecedeki öğretmenlerim ek göstergelerini 3600’e çıkardıklarına dikkat çeken Milletvekili Salih CORA, sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen ayrımını ortadan kaldırdıklarını belirtti.

HER ZAMAN EĞİTİMİ ÖNCELİKLİ ALAN GÖRDÜK

Milletvekili Salih CORA, AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana eğitimi öncelikli alan olarak gördüklerimi belirterek Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın liderliğinde eğitimde pek çok reformu hayata geçirdiklerine dikkati çekti.

Son 20 yılda hazırlanan bütçelerin tamamında, eğitimin en büyük payı aldığının altını çizerek, şunları kaydetti:

ÖĞRETMENLERİMİZ BİZİM İÇİN KIYMETLİDİR

“7,5 milyar lira olarak devraldığımız eğitim bütçesini 2021’de 274 milyar lirayı aştı. Bu rakam merkezi yönetim bütçesinin %15,7’sine denk geliyor. Okullarımızın ve dersliklerimizin sayısında önemli artış sağladık. Öğretmenlerimizin çalışma koşullarını iyileştirirken, desteklerle öğrencilerimizin en büyük yardımcısı olduk. Kız çocukları başta olmak üzere tüm çocukların eğitim hayatına katılımı, mesleki eğitimin güçlendirilmesi, okullar arasındaki imkan farklılıklarının azaltılması ve okulların, teknolojinin imkanlarıyla buluşturulması konusunda ciddi adımlar attık. 2002’den bu yana 715 bine yakın öğretmen ataması gerçekleştirdik. Birkaç gün önce 15 bin öğretmenimizin de ataması gerçekleşti. Öğretmenlerimizin bizim için kıymetlidir. AK Parti olarak öğretmenlerimizi her açıdan güçlendirmeye, onlara huzurlu ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamaya, özlük haklarında iyileştirmeler yapmaya, huzur ve refah içinde yaşamalarına büyük önem veriyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.