Dolar 32,3608
Euro 34,6619
Altın 2.395,18
BİST 10.190,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C




















Cora BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN TEMELİNDE SANAYİ ALANINDAKİ DEV ADIMLARIMIZ YER ALIYOR

Cora BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN TEMELİNDE SANAYİ ALANINDAKİ DEV ADIMLARIMIZ YER ALIYOR
5 Kasım 2021 17:03
263
A+
A-
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Plan ve Bütçe görüşmeleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, KOSGEB, TÜBİTAK, TSE, Türk Patent, TÜBA ve Türkiye Uzay Ajansının bütçe görüşmeleri ile devam etti.
Görüşmelerde söz alarak açıklamalarda bulunan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Türkiye’nin Sanayi alanındaki çalışmalarının başarısına dikkat çekerek Yerli ve Milli teknoloji hamlesinin AK Parti’de en büyük iftihar tablosu olduğunu söyledi.
SANAYİ BAKANLIĞIMIZ İNSANIN OLDUĞU HER  YERDE DEĞER ÜRETMEKTEDİR
“Sanayi ve Teknoloji alanında attığımız adımlar milletimiz tarafından büyük bir takdir görmektedir.” diyen CORA, “Sanayi Bakanlığı yatırımın, üretimin, istihdamın, gelişmenin, kalkınmanın kısacası insanın hatta insanın olmadığı her alanda bile değer üretmektedir ve üretmeye devam etmektedir. Sanayide ve teknolojide öyle bir ekosistem oluşturuldu ki artık Sağlık Bakanlığında bir aşı çalışmasında da, artık sesli, görüntülü yargı uygulamasında da, sınır ötesindeki bir operasyonda Savunma Bakanlığının ihtiyaç duyduğu bir savunma sanayisinde de, üniversitelerin ihtiyaç duyduğu bir AR-GE çalışmasında da, bir afatta esnafımızın ihtiyaç duyduğu, nefes aldığı KOSGEB’iyle yine turizme katkı için kalkınma ajansları ile Ulaştırma Bakanlığının faaliyetlerinde, rüzgâr türbinleri, güneş panelleriyle enerji yatırımlarında her alanda tarlada ihtiyaç duyulan traktörden tutun da öğrencilerimizin sıralarının üzerindeki tablete kadar her alanda emeği vardır. Aynı şekilde bir yörede bir çiftçinin ürettiği el emeği göz nuru ürünün coğrafi işaretle markalaşmasından tutun da bir mucidin icat yolundaki fikrî mülkiyet hakkının patentleşmesine kadar her alanda Bakanlığımızın gayreti, azmi, mücadelesi, alın teri vardır, emeği vardır, payı vardır.” dedi.
YAPILAN YATIRIMLARI GÖRMEZDEN GELİYORLAR
CORA, “Bugün ülkemizde 1.255 AR-GE merkezi, 346 tasarım merkezi, 89 teknoloji geliştirme bölgesi, bilişim vadileri, model fabrikaları, açık kaynak platformları, ulusal yapay zekâ stratejileri, teknoparklar, kuluçka merkezleri, DENEYAP atölyeleri, tekveriler, teknoloji inovasyon fonları, yazılım akademileri ve nihayet teknofestlerle taçlanan bir süreç yaşanmaktadır. Bu gelişimi, bu atılımı hiçbir şekilde görmezden gelemeyiz. Her ülkenin gurur duyduğu bir teknolojisi ve bir markası vardır. Bundan zaman zaman bahsediyoruz. Yıllarca hep bununla beraber hayıflanıyorduk. İşte bu iktidar, bu ülkenin gençlerine güvendi, mucitlerin icada giden yollarını açmıştır. İHA’mızla, SİHA’larımızla destanlar yazıyoruz, yerli ve millî otomobilimiz TOGG’un heyecanını yaşıyoruz, GÖKBEY’i bekliyoruz, yerli ve millî sondaj gemilerimizde yeni keşifler peşindeyiz. Çok şükür bugün Küresel Yenilik Endeksi’nde tarihin en yüksek seviyesine ulaştık. Peki bu nasıl oldu? İşte bu hükûmetimiz döneminde AR-GE harcamalarının millî gelire oranını binde 5’lerden, yüzde 1,9’lara çıkararak oldu, teşviklerle oldu, cesur bir liderin siyasi iradesi ve kararlı duruşuyla birlikte oldu, milletimizle beraber oldu. Bugün eğer büyüme rakamlarından, gayrisafi yurt içi hasılanın yüksekliğinden, ihracat rekorlarından bahsediyorsak bunda Sanayi Bakanlığının faaliyetlerinin büyük bir çarpan etkisi var.” ifadelerini kullandı.
EN GÜÇLÜ YANIMIZ GÜÇLÜ SANAYİMİZ
Milletvekili CORA, AK Parti döneminde OSB sayısının 325’e, endüstri bölgesi sayısının 17’ye,

sanayi sitesi sayısının 484’e ulaştığını belirtti. Sadece OSB’lerde 2 milyon 200 bin kişinin çalıştığını, istihdam ve üretimin her geçen gün arttığını vurguladı. “Türkiye’de geçmişte krizler hep sanayi sektöründe patlak verirdi.” diyen CORA, “Bugün hamdolsun sanayi en güçlü yanımız olarak yer almaktadır. Bugün dünya salgınla boğuşurken, üretim çarkları tahrip olmuşken, arz talep dengesi bozulmuşken seyahat kısıtlamalarının söz konusu olduğu bir dönemde Türkiye âdeta dünyanın birçok sorununa, birçok ihtiyacına cevap verebilecek bir durumu oluşturmaktadır.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.