Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 18°C




















Güçlü Ucim Güçlü Kızlar Projesi Geliyor

Güçlü Ucim Güçlü Kızlar Projesi Geliyor
9 Ekim 2021 15:34
306
A+
A-

UCIM eğitimde fırsat eşitliği ve kız çocuklarının eğitiminin önemine dikkat çekmek, eğitim hakkını vurgulamak üzere “Güçlü Ucim, Güçlü Kızlar” isimli bir projeye başlıyor. Beş ilde orta öğrenimde eğitim gören 75 kız öğrenci, UCIM Derneği ruh sağlığı uzmanları ve eğitim uzmanlarından mentorluk ve danışmanlık alarak çeşitli atölyelerle üniversiteli olma yolunda vizyonlarını geliştirecek bir projeye katılacaklar. Projenin lansmanı, 9-10 Ekim’de proje destekçisi Multi Turkey’in portföyünde yer alan alışveriş merkezlerinde açılacak UCIM stantlarıyla, ünlü kadınların çocukluk fotoğrafları ve kız çocuklarına ilham verecek sözlerinin yer aldığı bir sergi ile başlayacak. 11 Ekim’de ise; Dünya Kız Çocukları gününe denk gelecek şekilde Mersin Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile yapılacak lansman ile proje resmi olarak duyurulacak.

Yarının kadınları, daha eşitlikçi bir dünyada yaşayabilsin diye bugünün kız çocuklarını alanında profesyonel uzmanlarla buluşturmak ve daha güçlü bireyler yetişmesine katkı sunmak amacıyla yürütülen proje, öncelikle Multi Turkey tarafından yönetilen Gordion, Forum Ankara, Forum Mersin, Forum İstanbul ve Forum Bornova AVM’lerinde 9-10 Ekim tarihlerinde açılacak sergi, kurulacak UCIM bilgilendirme stantları ve çocuk atölyeleri ile başlayacaktır.

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Salonu’nda proje lansmanının yapılacağı konferansa ise; Prof. Dr. Halis Dokgöz, Prof. Dr. Arif Verimli ve Doç. Dr. Veysi Çeri gibi alanında uzman konuklar ve Uraz Kaygılaroğlu, Gülben Ergen, Tansel Öngel gibi ünlü isimler de katılacak. Konferansta; çocuk hakları, eğitimde fırsat eşitliği konularında farklı panellerde katılımcılara önemli bilgiler aktarılacak.
@ucimorgtr @Saadetozkanefe @yucelceylancom

UCİM DERNEĞİ Trabzon’da da faaliyetlerine devam etmektedir. Trabzon’lu gönüllülerin bir araya gelerek oluşturdukları Koordine bir ekip oluşmuştur. Ekip içinde başta Ucim Genel Koordinatör Yardımcısı Ceren İskefiyeli,

Av. Selahattin Onay,  Psk. Dan. Nida Kazancıoğlu gibi isimler ön planda yer almaktadirlar.

Sizler de Ucim Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneğine dahil olmak ve aktif görev almak isterseniz

https://fonzip.com/ucim/form/ucim-gonullu-uye-ol

Link üzerinden form doldurabilir ve mavi kelebek olabilirsiniz.

Kendi ailenizde ya da çevrenizde karsilastiginiz, şahit oldugunuz istismar vakaları ile ilgili olarak da Ucim İhbar Formunu doldurabilirsiniz.

https://www.ucim.org.tr/ihbar

#çocuklarvatandırvatanınasahipçık diyerek çoğalıp güçlendiğimiz  bu yolda sizlerle beraber mücadele etmek için başvurularınız bir tuş uzaginizdadır.

Hülya Pekşen

hulyapekssen@hotmail.com

Yurt Haber Köşe Yazarı  / basin@yurthaber61.com

Ucim Trabzon Halkla ilişkiler ve Tanıtım Koordinatörü

bilgi@ucim.org.tr

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.