Dolar 32,4980
Euro 34,9033
Altın 2.440,43
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 17°C




















O park için 7.5 yıl hapis istendi

Küçükçekmece’deki bir çocuk parkına terör örgütünün sembollerini andıran görseller yaptıkları gerekçesiyle 3 görevliye 7.5 yıla kadar hapis davası açıldı.

O park için 7.5 yıl hapis istendi
23 Mart 2021 21:10
431
A+
A-

İstanbul Küçükçekmece’deki çocuk parkı belediye tarafından baştan sonra yenilendi. Belediye 8 Kasım 2020’de parkın görsellerini sosyal medyadan paylaştı. Parktaki bazı şekiller PKK terör örgütünün sembollerini andırıyordu. Tepkiler üzerine parkın döşemesi söküldü, belediye özür diledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Gevezoğlu’nun da tanık olarak dinlendiği soruşturma sonunda, belediyede görevli kontrol mimarı Deniz D.K. ile taşeron firmada görevli peyzaj mimarları Gülsüm G. ve Yüksel P.’ye terör örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle 7.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

‘GALAKSİ’Lİ SAVUNMA

İddianamede 3 şüphelinin savunmaları da yer aldı. Peyzaj mimarı Gülsüm G. kendisini şöyle savundu: “Deniz Hanım’ın PKK terör örgütünü renklerini çağrıştırdığı şeklinde rahatsızlığını belirtmesinden kaynaklı bu izlenimi dağıtabilmek amacıyla yıldız köşelerine ponpon şeklinde mavi renkli şekiller yerleştirdim. Bu dairesel şekilleri yerleştirmek benim fikrimdi. Bir büyük yıldız ve içerisinde bir küçük yıldızın bulunduğu şekli elde ettik. Şimdiye kadar bu sözde bayrağın şeklini dahi bilmiyordum. Şekli yaparak zeminin alanını sınırlayan duvardaki galaksi konseptine uyum sağlamaya çalıştık.”

‘DRONLA ÇEKİNCE FARK ETTİK’

Tanık olarak ifade veren Küçükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Gevezoğlu ise yaşananları şöyle anlattı: “Tadilat yapılan parkta ben de gezdim. Renk cümbüşüyle hoş, güzel bir parktı. Ne zaman ki dronla havadan çekim yapıldı, bu durum ortaya çıktı. Söz konusu durum sosyal medyaya düştükten sonra toplum hassasiyeti göz önüne alınarak gerekli yıkım işlemi belediye başkanına da bilgi vermek suretiyle şahsımın talimatıyla gerçekleştirildi. Firma yetkilileri ile herhangi bir muhataplığım yoktur. Biz belediye olarak gerekli idari tahkikatı başlattık. Şunu net bir şekilde ifade ederim ki, olayda belediyemize isnat edilecek herhangi bir örgütsel tavır yoktur.” 

 

 

Kripto Para Piyasaları için Bigpara

Kripto Para Piyasaları için Bigpara

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.