Dolar 32,2291
Euro 34,7897
Altın 2.415,50
BİST 10.274,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 16°C




















HAKİKAT GELİŞME VE İNSANLIĞIMIZIN AYNASIDIR.

HAKİKAT GELİŞME VE İNSANLIĞIMIZIN AYNASIDIR.
27 Nisan 2024 14:25
222
A+
A-

NEVZAT AKSOY

Değerli okuyucularımız herkese dua ve selamla yazıma başlıyorum.İnsan yaşamı boyunca han-gi konumda olursa olsun, hayatta yaşanan olay ve gelişmelerden kendini soyutlayamaz.

Çünkü insan yaşadığı toplumun bir ferdi, ve top-lumdan sorumlu bir bireydir.Bu mesuliyet ge-misinde yaşayan insan, tıbkı bir bütünü oluştu-ran parçalar gibi, birbirine kenetlenip, insan ya-şamına maddi ve manevi katkılar sunabilmeli-dir.

Bunları yaparkende doğruluk ve hakikat düstu-ru çizgisinden taviz vermemelidir.Yani doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilmelidir.Siyasi görü-şü ve dünya görüşü  ne olursa olsun, eleştiri ve hakkı arama noktasında adil olup, menfaati uğ-runa, milletini ve vatanını feda etmemesi lazım.

Hani derler ki: bir ülkede yalakalığın getirisi, dürüstlüğün getirisinden fazlaysa, o ülke batar sözü boşuna söylenmemiştir.Hakikaten günü-müz şartlarında baktığımız zaman, menfaat sar-malı insanları öğle kuşatmıştır ki, kimin dost, ki-min ďüşman olduğu anlaşılamaz bir seviyeye gelmiştir.

Maalesef üzücü ve bir  o kadar doğru olan bu gi-dişat hayatın her safhasında yerini almıştır.Bu gün yaşadığımız, yönetimsel, toplumsal, ve sos-yal çöküntünün yaşanmasının yegane nedeni de bu gibi, sahte maskecilik, yani çifte yüzlülük, bir kararda kalamamak, doğruluğu menfaate kur-ban etme eğilimi, olmazsa olmazlarımızın ara-sında, maalesef yerini almıştır.

Ne zaman doğruluğa, ve doğru yönetilmeye, in-sana ve insan emeğine saygı duyan, ikna edilen-lerle değil, gönüllü insanlarla yola çıkan bir yö-netim, ve çıkarsız bir millet olursak, bu liman-da o kadar yol, ve başarı sağlarız.

Bunun için iyi bir gelecek, güzel yarınlar için, doğruluk özümüz, insanlık ve merhamet silahı-mız, liyakat ve dürüstlük yönetim anahtarımız dileklerimizi iletir, tüm okuyucularimiza hayırlı ve mutlu bir haftasonu diliyoruz.

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.