Dolar 32,2033
Euro 35,0465
Altın 2.528,08
BİST 10.719,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 19°C
Az Bulutlu
Trabzon
19°C
Az Bulutlu
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 20°C
Cum 19°C




















Giresun Eğitim-Bir-Sen, okul müdürü Oktugan'ın öldürülmesini protesto etti

Giresun Eğitim-Bir-Sen, okul müdürü Oktugan'ın öldürülmesini protesto etti
9 Mayıs 2024 17:35
64
A+
A-

GİRESUN (AA) – Giresun'da Eğitim-Bir-Sen Şubesi, İstanbul'da özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın, yabancı uyruklu bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu ölmesine sessiz yürüyüş ile tepki gösterdi.

Debboy mevkisinde toplanan sendika üyeleri, Gazi Caddesi güzergahını izleyerek Atatürk Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Muhammet Sarı, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin gün geçtikçe daha vahim hale gelmeye başladığını söyledi.

Öğretmene yönelen şiddete karşı kararlılıklarının ifadesi olarak yarın iş bırakacaklarını ifade eden Sarı, şöyle konuştu:

"Yapılması gereken, caydırıcı yasal düzenlemelerden başlamak üzere medeniyet değerlerimizi merkeze alan bir kültür seferberliğine ve eğitim
programına geçmektir. Bu sessiz yürüyüş sadece bir başlangıçtır. Haklı taleplerimizin karşılanması için mücadelemize genişleterek devam edeceğiz. Yarın 81 ilde iş bırakacak ve basın açıklamaları gerçekleştireceğiz. Ardından 10-17 Mayıs arası TBMM'yi göreve davet için tüm eğitim kurumlarında imza kampanyası gerçekleştireceğiz. Bizler artık kınama mesajları değil, şiddeti önleme yasası bekliyoruz."

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.