Dolar 32,4239
Euro 34,8266
Altın 2.402,18
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 15°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 16°C




















Ege Üniversitesi ile NCM Investment Menkul Değerler'den uygulamalı sermaye piyasaları eğitimi

-Eğitim kapsamında, piyasa profesyonelleri ve üniversite hocaları tarafından verilen dersler aracılığıyla öğrencilere genel piyasa işleyişi, sektörel kariyer fırsatları, davranışsal finans, risk yönetimi, teknik ve temel analiz gibi konuların yanı sıra diğer birçok piyasa odaklı ders sunuldu

Ege Üniversitesi ile NCM Investment Menkul Değerler'den uygulamalı sermaye piyasaları eğitimi
10 Ocak 2024 16:00
63
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Ege Üniversitesi ile NCM Investment Menkul değerler AŞ işbirliğinde gerçekleştirilen “uygulamalı sermaye piyasaları” eğitiminin ilk kuru tamamlandı.

NCM Investment Menkul Değerler AŞ açıklamasına göre, geçen sene taraflarca imzalanan protokol gereği hayata geçirilen ve özellikle genç nesillerin sermaye piyasalarını daha iyi anlamalarını ve gelecekte yatırımcı olarak piyasa işleyişini daha iyi kavramalarını hedefleyen bir ders programı, Ege Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencilerine yönelik 2023-2024 Güz dönemi itibarıyla seçmeli ders olarak verildi.

Eğitim kapsamında, piyasa profesyonelleri ve üniversite hocaları tarafından verilen dersler aracılığıyla öğrencilere genel piyasa işleyişi, sektörel kariyer fırsatları, davranışsal finans, risk yönetimi, teknik ve temel analiz gibi konuların yanı sıra diğer birçok piyasa odaklı ders sunuldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Türker Susmuş, derslerin sorumlu öğretim üyesi olarak bizzat sınıfta bulunarak uygulamacı uzmanların sunumlarıyla öğrenciler arasında köprü kurmayı sağladığını belirtti.

Ayrıca, öğrencilerin sunumları daha iyi anlamalarını ve tartışmalara katılmalarını sağlamak için ilgili konularla ilgili ek bilgiler de paylaştığını aktaran Susmuş, ''NCM Investment AŞ'nin desteğiyle gerçekleştirilen dersler, ana bilim dalımızdaki üç öğretim üyesi ve NCM Investment ile ortaklaşa kararlaştırılan uzmanlar tarafından verilmiştir. Bu süreci uyumlu ve koordineli bir şekilde yönettiğimiz için son derece mutluyuz.'' ifadelerini kullandı.

Halen Üniversitenin işletme bölümünde yürütülen "Uygulamalı Finansal Piyasa İşlemleri" dersinin bundan sonraki süreçte İktisat ve Uluslararası İlişkiler bölümünde de seçmeli ders olarak sunulması için adımlar atmaya çalıştıklarını kaydeden Susmuş ayrıca diğer bölüm öğrencilerinden gelen talepler doğrultusunda bu dersin açılmasını planladıklarını vurguladı.

-''Proje üniversiteler ile sektörel iş birlikleri için iyi bir örnek olacak''

NCM Investment Genel Müdürü Emre Utkan da gerçekleştirdikleri eğitim döneminin her açıdan kaliteli ve nitelikli olduğunu belirterek, bunun üniversiteler ile sektörel iş birlikleri için iyi bir örnek olacağına inandığını aktardı. Utkan, gelecekte benzer projelere katılma ve gençlerin geleceğine katkıda bulunmaya devam etme konusunda aynı istek ve kararlılığa sahip olacaklarını vurguladı.

NCM Investment Kurumsal İlişkiler Direktörü Ahmet Uluhan ise bu proje ile Türkiye'de bir ilke imza attıklarını ve özellikle gelecekteki profesyoneller veya yatırımcılara sağlam bir temel oluşturma amacı güttüklerini belirtti. Ayrıca, Ateşan Aybars, Burak Arzova gibi isimlerin derslere eğitmen olarak katıldığını ve bu durumun işin kalitesi açısından son derece değerli olduğunu vurgulayan Uluhan gelecek dönemlerde yine Ege Üniversitesi ile benzer projelerde ortak çalışmalara devam edeceklerini bildirdi.

Stratejist Ateşan Aybars da Ege Üniversitesi öğrencileri için yapılan projenin bir örneğine daha önce şahit olmadığını, ve bu projede yer aldığı için büyük bir mutluluk için de olduğunu söyledi. Aybars, ''Öncü Üniversitelerimizden biri olan Ege Üniversitesinde verdiğim dersler süresince öğrencilerin ilgisini, sorularının kalitesini, nezaketlerini ve paylaştığım güzel sohbetleri özleyeceğim. Fakülte hocalarının da destekleyici ve hoşgörülü tavırlarını unutmak mümkün değil. Derslerim sürecinde hem mesleki bilgi hem yaşama hazırlanmak konusunda öğrencilere bilgi vermeye çalıştım'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.