Dolar 32,3796
Euro 34,7119
Altın 2.400,68
BİST 10.039,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 19°C
Cts 19°C




















Vali Aziz Yıldırım’ın Mevlit Kandili Mesajı

Vali Aziz Yıldırım’ın Mevlit Kandili Mesajı
26 Eylül 2023 17:11
197
A+
A-

Trabzon haberleri… Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Trabzon Haber Merkezi | Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yıldırım, mesajında, Mevlit Kandili insanı insan yapan bütün güzelliklerin odağı, yüce şahsiyet Hz. Peygamber’in doğumunu idrak ettiğimiz; onun hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, kerem ve cömertliğini kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir yenilenme fırsatıdır.
Kandiller, aynı zamanda, Yüce Yaratanımıza yürekten yakarış ve yönelişin, gönüllerimizi arındırmanın, kendimizi bilme ve bulmanın kutlu zaman dilimleridir. Bu vesile ile âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) dünyayı teşriflerini müjdeleyen Mevlit Kandili’ne ulaşmanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz.
​Bir fazilet güneşi ve hidayet kaynağı olan Sevgili Peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allah’ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden, lütuflarından birisidir. Hz. Peygamber (sav)’in her davranışı bize bir hikmeti öğretir. Peygamber Efendimizin örnek ahlâkı, yüce kitabımız Kur’an ahlâkıdır. O’nun üstün ahlâkı, örnek hayat çizgisi, söz ve davranışlarının temsil ettiği üstün değerlerin tümü bütün insanlık için her zaman yaşanabilir ve uygulanabilir evrensel niteliktedir.
​İnsanlık bugün de içine düştüğü karanlıklardan, Kur’an’da ‘etrafını aydınlatan bir kandil’ olarak nitelenen Sevgili Peygamberimizin yaydığı aydınlığa sığınmakla kurtulabilecektir. Bu vesile ile Trabzonlu hemşehrilerimin ve tüm İslam Alemi’nin mübarek Mevlit Kandili’ni tebrik ediyor, bu kutlu gecenin milletimize ve İslâm âlemine hayırlar getirmesini Yüce Yaratan’dan niyaz ediyor, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.