Dolar 32,2046
Euro 35,0431
Altın 2.493,50
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 21°C




















Fonlabüyüsün platformu, Mapla Biyoteknoloji ile sürdürülebilir yatırımlara kapı aralıyor

Fonlabüyüsün platformu, Mapla Biyoteknoloji ile sürdürülebilir yatırımlara kapı aralıyor
30 Nisan 2024 16:10
41
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Fonlabüyüsün, geleceğe değer katan erken aşamadaki girişimleri yatırımcılarla buluşturmaya devam ediyor.

Halk Yatırım'dan yapılan açıklamaya göre, gıda atıklarından ve gıda yan ürünlerinden doğada yüzde 100 çözünebilen biyoplastik ürünler üreterek sürdürülebilirliğe katkıda bulunan Mapla Biyoteknoloji, Fonlabüyüsün platformunda yatırım toplamaya başladı.

Biyoplastiklerle plastik endüstrisine sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler sunan Mapla Biyoteknoloji, "Fırsatları çöpe atmayın" mottosu ile gıda atıkları ve yan ürünlerindeki değerli bileşenleri sıfır atık hedefi doğrultusunda katma değeri yüksek ürünlere dönüştürmeyi amaçlıyor.

Dünya genelinde toplam plastik üretimi yaklaşık 368 milyon ton olarak gerçekleşiyor. Her yıl 300 milyon ton plastik atık oluşuyor. Plastik atıkların neden olduğu mikroplastik sorununun, çevre ve sağlık üzerinde olumsuz etkileri bulunuyor. Bu kapsamda, ambalaj malzemeleri, tek kullanımlık ürünler, dayanıklı plastik parçalar, tekstil ve otomotiv gibi çeşitli endüstrilerde kullanılabilen farklı özelliklere sahip doğada yüzde 100 çözünebilen biyoplastik türleri üreten Mapla Biyoteknoloji, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, Sınırda Karbon Vergisi düzenlemesi ve Avrupa Yeşil Mutabakatı ile uyumu hedeflemesi nedeniyle küresel pazarda yüksek potansiyele sahip.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.