Dolar 32,2058
Euro 35,0483
Altın 2.527,44
BİST 10.734,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 19°C
Az Bulutlu
Trabzon
19°C
Az Bulutlu
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 20°C
Cum 20°C




















Trabzon'da kahverengi kokarcayla mücadele için doğaya samuray arıları salınacak

Trabzon'da kahverengi kokarcayla mücadele için doğaya samuray arıları salınacak
9 Mayıs 2024 19:05
51
A+
A-

TRABZON (AA) – Trabzon Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, kahverengi kokarcayla biyolojik mücadele için Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü laboratuvarında üretilen samuray arıların 7 Haziran'da doğaya bırakılacağını söyledi.

Kaplan, Ortahisar ilçesine bağlı Çukurçayır Mahallesi'ndeki örnek fındık bahçesinde kokarcayla mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarına katıldı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Kaplan, başta fındık olmak üzere tarımsal ürünlere zarar veren kahverengi kokarcayla mücadelede, ilk etapta çıkışları belirlemek için 12 ilçede 36 noktaya feromon tuzağı, 18 ilçede toplam 22 baskın ilaçlama timi kurduklarını söyledi.

İlaçlama noktasında da yetiştiricilere eğitimler verdiklerini aktaran Kaplan, "Biz bunun peşini bırakmıyoruz. Bu kokarca böceğini burada bir sınır noktası gibi Anadolu'ya geçmeden hapsederek yok etmeye çalışacağız. Bundan kimsenin merakı da olmasın, korkusu da olmasın. Ama tabii süreç devam edecektir mutlaka." dedi.

Kaplan, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü laboratuvarında kahverengi kokarcayla biyolojik mücadele için 150 bin samuray arısı üretildiğini ifade ederek, "7 Haziran'da ilimizde salınım olacak. Yani bu, özellikle ormanla fındık bahçelerinin sınırlı olduğu noktalarda biyolojik mücadele adına çok önemlidir. Diğer ülkelerin bir adım önünde bir mücadele şeklidir bu." diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.