Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 21°C
Çar 22°C




















KADIN YAŞAM VE İSTİHDAM MERKEZİ FARK YARATIYOR

KADIN YAŞAM VE İSTİHDAM MERKEZİ FARK YARATIYOR
4 Mayıs 2024 16:45
44
A+
A-

Trabzon’da kadınların ve kız çocukların ihtiyaçlarına yönelik önemli bir hizmet sunan Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi, bir yılda binlerce kişiyi misafir etti. Başkan Genç, merkezin sadece Trabzon için değil, ülke genelinde de örnek bir model olduğunu ifade ederek, toplumsal değişimin ve kadınların güçlenmesi adına katkı sağladığını söyledi.

Trabzon’da bir yıl önce faaliyete başlayan Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi, eğitimden istihdama, spordan, kişisel gelişime kadar kadınların her yönden güçlenmesi için önemli bir misyon üstlenerek bu hedef doğrultusunda çalışmalarını başarılı bir şekilde sürdürüyor. Spor Merkezi bölümünde, bir yıl içinde 17 bin 178 kişiye toplamda 176 bin 644 seanslık hizmet sunarak büyük bir talebi karşılayan merkez; 2 bin 253 kişiye, 18 bin 024 seanslık yüzme eğitimi vererek kadınların özgüvenlerinin artmasına ve sportif faaliyetlere aktif katılımlarının teşvik edilmesini sağladı.

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLİYOR

Yetişkin Birey Danışmanlığı, Çocuk Ergen Danışmanlığı, Aile Danışmanlığı ve Beslenme Danışmanlığı gibi alanlarda vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet veren Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi’nde, bir yıl içinde kadın danışma merkezinden 1526 kadın ve aile bireyi yararlandı. Bunun yanında ücretsiz diyetisyen desteği de sağlayan merkeze, en çok başvurular, sağlıklı beslenme, hastalıklarda özel beslenme, gebelik öncesi ve sonrası beslenme ile kilo alma ve kilo verme gibi konularda yapıldı.

Trabzon'da  <a href=Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi Fark Yaratıyor!” src=”https://www.trabzonhabermerkezi.com/images/28a882ddabc042252d5cfdda955a21a3.gif” style=”height:516px; width:666px” />

KADIN İSTİHDAMININ ARTIRILMASI HEDEFLENİYOR

İstihdam alanında önemli bir adım atarak kadınlara iş imkanı sunan merkezde, kendir ve pamuk ipliğinden el dokuması kumaşlarla yöreye özgü tasarımlar yapılıyor. Trabzon kimliği ve destinasyonları üzerine uzun süredir pilot uygulama yapmaya devam eden Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir marka oluşturup, turizmde hediyelik eşya sektöründe fark yaratacak çalışmalar yapmayı planlıyor. Bu sayede yıllarca kurslardan eğitim alan kadınların aktif olarak üretime katılması ve Kadın Dostu Kent olan Trabzon’da kadın istihdamının artırılması hedefleniyor.

ÇOCUKLARA DESTEK OLARAK KADINLARI GÜÇLENDİRİYORLAR

Sunduğu hizmetlerle sadece kadınların değil, aynı zamanda çocukların da desteklendiği bir merkez olma özelliği taşıyan Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi’nde spora gelen ve danışmanlık hizmeti alan kadınların 3-6 yaş çocuklarına oyun alanı desteği sağlanıyor. 1364 çocuğun yararlandığı oyun alanının varlığı, kadınların sosyalleşmesine ve çocukların kaliteli zaman geçirmesini destekliyor.

FARKINDALIK ÇALIŞMALARINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Merkez, başta kadın sivil toplum kuruluşları ve kamu yararına çalışan kurumların eğitim çalışmalarına destek vermek amacıyla ücretsiz salon tahsisi yaparak, kentte kadın ve kız çocuklarının bireysel ve toplumsal gelişimine yönelik çalışmalara ev sahipliği yapıyor.

ETKİNLİK MERKEZLERİNİN SAYISINI ARTIRACAĞIZ

Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi’ne yoğun ilgi olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “ Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi’miz, Trabzon’un en değerli miraslarından biri olarak, kadınlarımızın ve kız çocuklarımızın güçlenmesi için kıymetli bir platform sunuyor. Bu merkez, sadece bir hizmet noktası değil, aynı zamanda toplumsal dönüşümün katalizörüdür. Duyarlı ve kapsayıcı sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında etkinlik merkezlerimizin sayısını artıracağız” diye konuştu.

GENİŞ BİR YELPAZEDE HİZMET SUNULUYOR

Sunulan imkanlarla binlerce kadının hayatına dokunulduğunu vurgulayan Başkan Genç, “Eğitimden istihdama, danışmanlık alanlarından, spora kadar geniş bir yelpazede hizmet sunarak, kadınlarımızın kendilerine olan güvenlerini arttırmalarına ve potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı oluyoruz. Çocuklarımızı da unutmuyor, onların da sağlıklı ve mutlu bir geleceğe adım atmaları için çaba gösteriyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.