Dolar 32,2403
Euro 34,9907
Altın 2.454,81
BİST 10.171,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Per 17°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C




















Trendyolmilla'dan yapay zeka destekli koleksiyon

– Teknolojik yaratıcılığı moda vizyonuna taşıyan koleksiyon, “Trendyolmilla x Yapay Zeka” adıyla şirketin web sitesi ve mobil uygulamasında satışa sunuldu.

Trendyolmilla'dan yapay zeka destekli koleksiyon
29 Nisan 2024 13:05
47
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Trendyolmilla, yapay zeka (AI) destekli koleksiyonunu tanıttı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Trendyolmilla, moda dünyasına yapay zeka desteğiyle tasarlanmış yenilikçi bir koleksiyon kazandırdı.

Hayal gücünün sınırlarını genişleterek teknolojik yaratıcılığı moda vizyonuna taşıyan koleksiyon, "Trendyolmilla x Yapay Zeka" adıyla şirketin web sitesi ve mobil uygulamasında satışa sunuldu.

Kadın giyim koleksiyonunda elbise, abiye elbise, body, bluz, mayo, şort, pantolon ve eteklerden oluşan parçalar yer alıyor.

Şirket, güncel moda trendlerini yapay zekayla yorumlayan koleksiyonu, deneyimli moda tasarımcılarının bilgilerini teknolojiyle bir araya getirerek oluşturdu. Tasarım sürecinde kullanılan yapay zeka algoritmaları, moda trendlerini ve müşteri beğenilerini analiz ederek bir koleksiyon ortaya çıkardı.

2024 İlkbahar/Yaz sezonu için hazırlanan koleksiyonda siyah, lila ve ekru tonları öne çıkarken floral desenler pastoral renklerle harmanlandı. Yapay zeka, kumaş seçiminde ise tercihini ağırlıklı olarak yumuşak hissiyatlı kumaşlardan yana kullandı. Şifonların yanı sıra poplin gibi doğal görünümlü kumaşlar koleksiyona hakim oldu.

– Yapay zeka analizleri ve insan dokunuşu

Koleksiyonunun tasarım sürecinde yapay zeka, öncelikli olarak güncel ve öngörülen moda trendlerinin analiz edilmesi amacıyla kullanıldı. Elde edilen bulgulardan yola çıkan tasarım ekibi, yapay zekaya uygun "promptları (yol gösterici komutlar)" vererek ondan yaratıcı modeller üretmesini istedi.

Trendlerdeki çeşitliliği bu prompt'lara göre yorumlayan yapay zeka, farklı kategorilerde binlerce alternatif tasarım geliştirdi. İlham verme ve sonuç odaklı çalışma bakımından önemli avantajlar sağlayan yapay zekanın sunduğu alternatifler, şirket ekibi tarafından değerlendirilerek tasarım dokunuşlarıyla üretime uygun hale getirildi.

Şirketin tarzıyla müşteri beklentilerini bir araya getiren koleksiyonda transparanlıklar ve farklı dokuların beraberliği, dikkati çekiyor.

Yaratıcılığın yanı sıra sürdürülebilirlik alanında da yapay zekanın olanaklarından yararlanan şirket, malzemeleri verimli kullanarak israfı en aza indirmek için ürün tasarımlarını yapay zeka algoritmalarıyla optimize ediyor. Böylelikle ham madde kullanımını azaltırken aynı zamanda bitmiş ürünlerin nakliye maliyetlerini ve emisyonlarını azaltarak karbon ayak izini küçültmeyi hedefliyor.

Doğru planlama, segmentasyon ve ayrıştırmayla "kitlesel kişiselleştirmeyi (mass customization)" odağa alan koleksiyonunun tasarım sürecinde, aynı zamanda aşırı üretimin önüne geçme amaçlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.