Dolar 32,2732
Euro 34,9654
Altın 2.447,97
BİST 10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Per 17°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C




















Emlak piyasası, ticari gayrimenkullerdeki talep artışıyla hareketleniyor

Emlak piyasası, ticari gayrimenkullerdeki talep artışıyla hareketleniyor
29 Nisan 2024 12:10
37
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç, geçen yılki durağanlığın ardından gayrimenkul sektörünün bu yıl canlandığını, özellikle ticari emlak projelerinde hareketlilik gözlendiğini ifade etti.

Bilgiçler Yapı'dan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Bilgiç, ticari gayrimenkullerin, konut piyasasına göre daha çok ilgi gördüğünü ve yatırımcılar için mali istikrar sağladığını vurguladı.

Yüksek kira getirisi ve lokasyon avantajı sunan ticari gayrimenkullerin, daha fazla rağbet gördüğünün altını çizen Bilgiç, şunları kaydetti:

"Yüksek kira getirisiyle birlikte, yatırımcısına mali istikrar sağlayan ticari gayrimenkuller, lokasyon avantajıyla birlikte, sağlam bir gelir kaynağı durumuna geldi. Enflasyonist ortamlarda güvenli liman olarak gösterilen ticari gayrimenkul yatırımları, artan talep karşısında gün geçtikçe daha değerli hale geliyor. Diğer finansal araçlara kıyasla düşük riskli yatırım olarak gösterilen ticari gayrimenkul yatırımları, hisse senetleri gibi dalgalanan piyasalara göre avantajlı durumda bulunuyor."

Bilgiç, durağan geçen 2023'ün ardından 2024'ün ticari projelerindeki hareketlilikle başladığını aktararak, "AKTİM Çarşı Ofis projemizde önemli markalarla görüşmelerimiz sürüyor. Ticaretini hızlandırmak isteyen markalar, yeni ofis ve dükkan arayışlarını sürdürüyor. Yenilenme ihtiyacı ve İstanbul’un merkezine dönüş isteği, projemizde talebe neden oluyor. Müşteri deneyimine yönelik tasarlanan yapılar, hem yabancı yatırımcıyı ticaret için ülkemize yöneltecek hem de yerli yatırımcıların iştahını kabartacak." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.