Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 15°C
Sal 17°C
Çar 16°C




















Huawei Cloud “Huawei Cloud Veritabanı İnovasyon Forumu”nda GaussD'yi tanıttı

Huawei Cloud “Huawei Cloud Veritabanı İnovasyon Forumu”nda GaussD'yi tanıttı
22 Nisan 2024 15:40
42
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Huawei Cloud, Huawei Cloud Veritabanı İnovasyon Forumu'nda yeni nesil bulut çözümü GaussD'yi tanıttı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, "Türkiye Bulut Teknolojileri İnovasyon Haftası 2024" kapsamında düzenlenen Huawei Cloud Veritabanı İnovasyon Forumu, Türkiye'de gerçekleştirildi.

Huawei Cloud'un CNEC Küresel Atılım Programı'nın bir parçası olarak düzenlenen etkinlikte, Huawei Cloud, yeni nesil veri tabanı teknolojilerini sergiledi.

Huawei ayrıca, Türkiye'deki veri tabanı uygulamalarını desteklemeyi amaçlayan "Türkiye Öncü Veritabanı Programı"nın başladığını duyurdu.

Forum çerçevesinde, GaussDB başta olmak üzere, MySQL, PostgreSQL ve MariaDB ile uyumlu çözümleri tanıtan Huawei, bu çözümler sayesinde, yüksek erişilebilirlik, performans, güvenlik, ölçeklenebilirlik ve zeka gereksinimlerini karşılıyor. Huawei'in çoklu model destekli NoSQL veri tabanı hizmeti GeminiDB de farklı protokollerle uyumluluğu sayesinde, esnek veri yönetimine olanak sağlıyor.

GaussDB, sıkıştırma oranı ve performansı dengeleyen ileri düzey sıkıştırma becerisi sayesinde, kullanıcılara daha düşük maliyetlerle daha yüksek depolama kullanımı sağlıyor.

GaussDB, verilerin tüm veri yaşam döngüsü boyunca şifreli metin olarak saklanmasını ve işlenmesine de olanak tanıyor. Bu da endüstrinin tamamen yazılım aracılığıyla şifrelenen ilk tam şifreli veri tabanı olmasını sağlıyor.

AI-doğal zeka ile GaussDB, veri tabanı yönetimini danışmanlıktan geliştirmeye ve O&M süreçlerine kadar otomatikleştirebiliyor.

Şirket, veri tabanı teknolojileri özelindeki yatırımlarını artırarak, dünya çapında binlerce veri tabanı profesyonelini bulut ekosisteminde istihdam ediyor.

Açıklamada etkinlikteki konuşmasına yer verilen Huawei Cloud Türkiye Genel Müdürü Frank Ma, Huawei Cloud'un, GaussDB veri tabanlarına önemli yatırımlar yaptığını ve bunları dünyanın en iyi bankalarının çekirdek sistemlerinde başarıyla uyguladığını belirtti.

Ma, "Türkiye'de, Türkiye İçin yaklaşımıyla, bulut veri tabanı endüstrisini daha ileri taşımak üzere, iş ortaklarımızla iş birliği yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Huawei Cloud Veritabanı Direktörü Deming Dou da Huawei Cloud GaussDB'un, mimaride yenilikçi yaklaşımlar, yazılım-donanım sinerjisi, yerleşik güvenlik ve yapay zeka desteğiyle dünya genelindeki kullanıcılar için kapsamlı bir bulut veri tabanı sistemi sunduğunu kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.