Dolar 32,3576
Euro 34,7880
Altın 2.394,97
BİST 10.247,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 19°C




















Zonguldak Kömürspor, demir attığı TFF 2. Lig'de kalmanın hesaplarını yapıyor

Zonguldak Kömürspor, demir attığı TFF 2. Lig'de kalmanın hesaplarını yapıyor
20 Nisan 2024 10:25
48
A+
A-

ZONGULDAK (AA) – TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta perdenin kapanmasına 3 hafta kala küme düşmeme mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor, 8 yıldır tutunduğu ligde geri kalan maçları kazanmayı hedeflerken, rakiplerinin play-off hattındaki takımlar ile yapacağı zorlu karşılaşmalarda puan kaybetmesini bekliyor.

Bir dönem elde ettiği başarılarla Türk futboluna damgasına vuran Zonguldakspor'un devamı olarak görülen Zonguldak Kömürspor, 2016-2017 sezonunda yeniden yer aldığı TFF 2. Lig'deki en kötü dönemini yaşıyor.

Bu sezon çıktığı 33 maçta 9 galibiyet, 8 beraberlik ve 16 yenilgiyle 16. sırada yer alan kırmızı-lacivertli takım, "ulusal kulüp lisansı kriterlerini yerine getiremediği" için ligin ilk yarısında 3 puanın silinmesiyle de yara aldı.

Geçen sezon topladığı 53 puanla ligi orta sıralarda tamamlayan ancak bu yıl aynı performansı gösteremeyen Zonguldak ekibi, ikinci devrenin yarısında galibiyet sayısını artırsa da "ateş hattı"ndan uzaklaşamadı.

– İç sahadaki performansını deplasmanda gösteremedi

Zonguldak temsilcisinin umduğundan uzak gidişatı çıktığı karşılaşmalarda kalesinde gördüğü gol istatistiklerine de yansıdı, Kırşehir Futbol SK, Bursaspor, Adıyaman FK ve Nazilli Belediyespor'un ardından 53 golle meşin yuvarlağı kalesinde en çok gören takım oldu.

Sadece 9 maçta kalesini gole kapayabilen Zonguldak Kömürspor, en farklı mağlubiyetlerini deplasmanda Esenler Erokspor'a 6-2 ve Diyarbekir Spor'a 5-0, sahasında ise Bucaspor 1928'e 3-0 ve 1461 Trabzon FK'ye 4-2 yenilerek aldı.

Seyircisi önünde oynadığı müsabakalarda daha başarılı grafik sergileyen kırmızı lacivertli takım, sahasında oynadığı 17 maçın 7'sinde galip gelirken, rakip fileleri 21 kez havalandırdı, kalesinde 19 gol gördü.

Deplasmandaki 16 karşılaşmada sadece 2 galibiyet alan takım, kümede kalma mücadelesi veren Nazilli Belediyespor'u 3-0 ve ligden düşmesinin kesinleşen Kırşehir Futbol SK'yi 2-1'lik skorla geçtiği dış saha maçlarında 14 gol attı, 34 gol yedi.

Rakiplerine 35 gol atan Zonguldak temsilcisi en farklı galibiyetlerini ise her iki yarıda da 3-0'lık skorlarla geçtiği Nazilli Belediyespor ve Adıyaman FK'yi 4-1 yendiği maçlarla elde etti.

– Geri kalan maçlardan galibiyetle çıkıp rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek

Zonguldak ekibi, Esenler Erokspor'un liderlik koltuğunda oturduğu, Adıyaman FK, Bursaspor ve Kırşehir Futbol SK'nin düşmesinin kesinleştiği ligin 36. hafta deplasman maçında, tabloda bir basamak üstündeki 37 puanlı Serik Belediyespor ile karşılaşacak.

Antalya deplasmanından 3 puanla dönme hesabı yapan takım, kazanması halinde rakibiyle puan farkını 2'ye indirecek, daha sonra seyircisi önünde çıkacağı Kırşehir Futbol SK ve konuk olacağı Kırklarelispor Futbol A.Ş. maçlarına "mutlak galibiyet" parolasıyla çıkacak.

Son 3 haftayı puan kaybı yaşamadan kapatmak zorunda olan Zonguldak Kömürspor'un gözü kulağı, bir yandan kendisi gibi ligde kalma hesapları yapan Altınordu, Hes İlaç Afyonspor, Nazilli Belediyespor ve Serik Belediyespor'un maçlarında olacak. Rakiplerinin çıkacağı zorlu maçlarda puan kayıpları yaşamasını bekleyecek.

Ligde 12. sırada yer alan ancak düşme hattındaki Zonguldak Kömürspor ile 6 puan farkı bulunan Altınordu, üst lig için play-off mücadelesi veren Turkish Oil Yeni Mersin İdmanyurdu Futbol A.Ş, Ankaraspor ve 7. sıradaki Karacabey Belediye Spor A.Ş. ile kritik maçlar yapacak.

Aynı konumdaki 38 puanlı Hes İlaç Afyonspor, düşmesi kesinleşen Bursaspor, 3. sıradaki konumuyla zirve takibini sürdüren Bucaspor 1928 ve TFF 2. Lig'e veda eden Adıyaman FK ile oynayacak.

Aynı puandaki Nazilli Belediyespor ise Karacabey Belediye Spor A.Ş. ve play-off hattındaki çekişmede boy gösteren Ankaraspor ile kozlarını paylaşacak, son haftayı müsabaka yapmadan geçirecek.

Sahasında ağırlayacağı Zonguldak ekibini yenerek ligde kalmayı garantilemek isteyen 37 puanlı Serik Belediyespor da üst lig için play-off mücadelesi veren 1461 Trabzon FK deplasmanında ve zirvedeki Esenler Erokspor ile sahasında zorlu mücadelelere çıkacak.

TFF 2. Lig'e adeta demir atan Zonguldak Kömürspor, rakiplerinin puan kayıplarıyla elde edeceği avantajı, çıkacağı son 3 maçı da kazanarak başarı hikayesine dönüştürmek istiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.