Dolar 32,3687
Euro 34,7521
Altın 2.394,17
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C




















Bolu'da 1 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı silahlı kavganın sanıkları hakim karşısında

Bolu'da 1 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı silahlı kavganın sanıkları hakim karşısında
19 Nisan 2024 16:55
36
A+
A-

BOLU (AA) – Bolu'da 1 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin de yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın duruşmasına, tutuklu sanık Kenan Ü. ve başka bir dosya kapsamında tutuklu olan bu davanın tutuksuz sanığı Taner Ü. ile tutuksuz sanık Ekrem Ü, müştekiler, taraf avukatları ve sanıkların yakınları katıldı.

Sanık Kenan Ü, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı duruşmadaki savunmasında, kayınbiraderi Ekrem Ü. ile miras olayları nedeniyle aralarında 3 yıldır husumet bulunduğunu söyledi.

Ekrem Ü'nün kendisini daha önce silahla tehdit ettiğini iddia eden Kenan Ü, "Olay günü oğlumla emlakçıya gidip aramızdaki miras olayını çözmesini istedik. Emlakçı Ekrem'i aradı, telefon hoparlördeydi. Ekrem'in 'Bunları vuracağım.' diye tehdit ettiğini duydum. Sonra oğlu Erhan emlakçıya geldi ve sözlü tartışma yaşadık." diye konuştu.

Kenan Ü, tartışmanın oğlu Taner Ü'nün araya girmesiyle bittiğini anlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Daha sonra sanayiye geçtik. Ekrem'den alacağımız vardı. Karşılığında yıkamacıya bıraktığı aracını aldık. Arabayı borcumuzun karşılığı olarak alabiliriz diye düşündük. Sonra oğluma yanlış olduğunu ve aracı geri götürmesini söyledim. Oğlumu yıkamacının önüne bıraktım. Aracı teslim ettiğimizde Ekrem ile çocukları oradaydı. Oğlum konuşmak için yanlarına gitti. Bir süre sonra bağrışma sesi geldi. Tüfeği aldım havaya bir el ateş ettim. Ekrem elini beline atıp üzerime geldi. Silahı olduğunu bildiğim için rastgele ateş ettim. Ateş ederken hedef gözetmedim. Öldürme niyetim olsaydı oğlumu konuşması için yanlarına göndermezdim. Çok pişmanım."

Sanık Taner Ü. ise hayatını kaybeden Erhan Ü'nün kuzeni, sanık Ekrem Ü'nün dayısı olduğunu belirterek, bir süredir dedesinden kalan mirası paylaşma konusunda anlaşmaya çalıştıklarını ifade etti.

Erhan Ü'nün aracı almasına müsaade ettiğini ancak dayısının kendisini arayarak aracı geri getirmesini istediğini aktaran Taner Ü, "Aracı yıkamaya geri teslim ettim. Dayım bana 'Sen arabayı alarak ayağına sıktın.' dedi. Aramızda tartışma yaşandı. Babam tartışma sırasında silahla gelince kimse zarar görmesin diye babamın üzerine atladım. Sürekli ayırmaya çalıştım. Sonra herkesi kanlar içinde gördüm. Biz hep beraber büyüdük, böyle bir şey olsun istemezdim." şeklinde konuştu.

Olayda oğlu ölen, kendisi ile diğer oğlu da yaralanan sanık Ekrem Ü, Taner Ü'nün arayıp arabasını geri almasını söyleyince yıkamacıya gittiklerini belirterek, "Taner Ü. bağırarak yanımıza geldi ve tehditler savurdu. Küfür etti ama ben uzatmamak için sustum. 'Sizi bitireceğim.' diye tehdit etti. Tartıştığımız sırada eniştem Kenan silahla üzerimize gelerek ateş etti. Direkt ilk bana ateş etti, 3 yerimden vurdu, oğlumu öldürdü. Kaç kere 'Yapmayın.' diye bağırdım. Yaralı halde oğullarımın yanına giderken de arkamdan vurdu. Rahmetli oğlum Erhan öldükten sonra torunum doğdu." ifadelerini kullandı.

Olayda yaralanan Ersan Ü. de kavgada ağabeyini kaybettiğini anımsatarak, Kenan Ü'nün ilk önce babasına, sonra da ağabeyine ateş ettiğini, babasını korumak için araya girdiği sırada vurulduğunu söyledi.

Kavgada yaralanan oto yıkamacı Mehmet Osman G. şikayetçi olduğunu kaydetti.

Müştekilerin şikayetlerini ve tanıkları da dinleyen mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi ve olayda yaralanan Ersan Ü'nün organlarında işlev kaybı olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu raporunun beklenmesi için duruşmayı erteledi.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Kenan Ü. hakkında, "tasarlayarak kasten öldürme"den ağırlaştırılmış müebbet, iki kişiye karşı "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs"ten 40 yıla, "silahla tehdit"ten 5 yıla, "silahla basit yaralama"dan 1 yıl 6 aya ve "mala zarar verme"den 3 yıla; Taner Ü. için "silahla tehdit"ten 5 yıla ve Ekrem Ü. hakkında "silahla basit yaralama"dan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

– Olay

Aşağısoku Mahallesi'ndeki Küçük Sanayi Sitesi'nde 15 Aralık 2023'te husumetliler arasında çıkan kavgada Kenan Ü'nün pompalı tüfekle ateş etmesi sonucu baba Ekrem (46), oğulları Erhan (24) ve Ersan Ü. (23) ile oto yıkamacı Mehmet Osman G. (17) yaralanmış, hastaneye kaldırılan yaralılardan Erhan Ü. yaşamını yitirmişti. Olay yerinden kaçan Kenan Ü. polis ekiplerince yakalanmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.