Dolar 32,3748
Euro 34,5739
Altın 2.384,91
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 18°C
Cts 17°C




















Bayburt'ta ekipler ilkbaharda iş makinesinin boyunu aşan karla mücadele ediyor

Bayburt'ta ekipler ilkbaharda iş makinesinin boyunu aşan karla mücadele ediyor
18 Nisan 2024 12:05
43
A+
A-

BAYBURT (AA) – BEŞİR KELLECİ – Kış mevsiminin çetin geçtiği Bayburt'ta İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, yılın 6 ayı kar nedeniyle yolu kapalı kalan yerleşim birimlerine ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

İldeki 1200 kilometrelik yol ağında 40 iş makinesi ile kış boyunca karla mücadele eden İl Özel İdaresinin 55 personeli, vatandaşların mağdur olmaması amacıyla nisanda da sahadaki faaliyetlerine devam ediyor.

Ekipler, Aydıntepe ilçesinin kuzeyindeki yaklaşık 3 bin rakımlı karlı dağları aşıp yolları iş makineleri yardımıyla açıyor.

Zorlu doğa koşullarında 12 Nisan'dan beri çalışma yürüten ekipler, kar kalınlığının yer yer iş makinesinin boyunu aştığı noktalarda güçlükle ilerleyebiliyor.

Dozer, kepçe ve greyderlerle bölgede çalışan ekipler, karı temizleyerek hem çığ tehlikesini ortadan kaldırmaya hem de yolu genişleterek ulaşımı rahatlatmaya çalışıyor.

İlçe merkezine 23 kilometre uzaklıktaki Soğanlı Dağları'nın zirvesinde bulunan ve doğal güzellikleriyle de öne çıkan Günbuldu, Dumlu, Kavlatan köyleri ile Limonsuyu, Kuşmer ve Sultanmurat yayla yollarında çalışma yapan ekipler, günde yaklaşık 4 kilometre ilerleyerek mayısın ilk haftasına kadar yolları ulaşıma açmayı hedefliyor.

– "Alanda 1 metre ila 10 metre arasında kar yüksekliği bulunuyor"

Aydıntepe Kaymakamı Ümit Fırat Böçkün, AA muhabirine, Vali Mustafa Eldivan'ın talimatıyla nisanda başladıkları karla mücadele çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Ekiplerin 4 iş makinesiyle 1700 rakımlı Kemer mevkisinde çalışmaları yoğunlaştırdığını belirten Böçkün, "Karla mücadele yapılan alanda 1 metre ila 10 metre arasında kar yüksekliği bulunuyor. Bu çetin coğrafyada ve zorlu şartlarda çalışan İl Özel İdaresi personelimize teşekkür ediyoruz. İnşallah mayıs ayının ilk haftası itibarıyla karla mücadele çalışmalarımızı bitirip, yayla yollarımızı vatandaşlarımızın hizmetine açmayı planlıyoruz. Yayla ve köy yollarımızı açtıktan sonra tüm vatandaşlarımızı yaylalarımızı ve köylerimizi ziyaret etmeye davet ediyorum." dedi.

Böçkün, bölgede yoğun hayvancılık faaliyetleri yapıldığına işaret ederek, en kısa sürede meraları hayvancılıkla uğraşanların hizmetine sunacaklarını anlattı.

Günbuldu köyü muhtarı Beşir Bayraktar da yılın 6 ayı kapalı olan köy yolunu açmak için ekiplerin zorlu mücadele verdiğini ifade etti.

Bayraktar, ekiplere teşekkür ederek, "Yollarımızı açmak için yoğun çaba gösterdiler. Hayvanlarımızın ot sıkıntısı var. 6 ay boyunca onları buradaki meralarda besleyeceğiz." diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.