Dolar 32,4211
Euro 34,7401
Altın 2.432,75
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Çar 17°C
Per 16°C
Cum 18°C
Cts 18°C




















Büyükşehir’de Devir Teslim Töreni Yapıldı

Büyükşehir’de Devir Teslim Töreni Yapıldı
5 Nisan 2024 22:51
186
A+
A-

31 Mart seçimleri sonucunda yüzde 51,48’lik oyla Türkiye’de büyükşehirler arasında şampiyon olan Trabzon’da Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, büyük bir kalabalıkla görevi Murat Zorluoğlu’ndan devir aldı.

Trabzon Haber Merkezi | Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan devir teslim törenine Trabzon Milletvekilleri Adil Karaismailoğlu ve Yılmaz Büyükaydın, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan, ilçe belediye başkanları, parti teşkilatı ve çok sayıda belediye çalışanı ile vatandaşlar katıldı.

Trabzon Büyükşehir'de Devir Teslim Töreni Yapıldı

HALKIMIZIN TEVECCÜHÜ İLE ŞAMPİYON OLDUK

Göreve başlama merasiminin unutamayacağı bir an olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Bu an, unutmayacağımız anlardan bir tanesi olacak. Öncelikle bizi Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne başkan adayı olarak takdir eden Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. 31 Mart’ta sandığa giderek iradesini yüzde 51 buçuk oranla beraber Trabzonluların yarısından fazlasının iradesini bizlere tevdi eden hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Artık Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olarak vazife aldık. Bundan dolayı mutluyuz, gururluyuz. Çünkü cumhurbaşkanımıza adaylığımız esnasında, adaylığımızı ilan ettikleri esnada bakanlarımıza, milletvekillerimize, büyükşehir belediye başkanımıza, il başkanımıza verdiğimiz sözü tutmanın mutluluğunu da yaşıyoruz. Çok şükür Trabzon, yüzde 51,48 oranla beraber büyükşehirler arasında şampiyon olmuştur. Bu neticenin alınmasında büyük bir emek ve gayret vardır. 17 Ocak tarihinden sonra gerek il başkanımız, bakanımız, milletvekilimiz, büyükşehir belediye başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız olarak el ele verdik. Cumhur ittifakımızla da beraber ipi göğüsledik. Bunun da mutluluğunu yaşıyorum. Çünkü bu bir çalışma ve emekle oluyor. Bu emeğin sahipleri olan dava arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir'de Devir Teslim Töreni Yapıldı

ÇALIŞTIK BAŞARDIK, YİNE ÇALIŞACAĞIZ

Yeni bir dönemin başlangıcında olduklarını belirten Başkan Genç, “Bu dönem Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu ile beraber Ortahisar Belediyesi olarak yaptığımız güzel çalışmalar, şehirde yaptığımız dokunuşlar, bu şehri daha yaşanabilir kılma adına attığımız adımlardan dolayı değerli başkanıma buradan Büyükşehir Belediye Başkanı olarak teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni dönemde de aynı anlayışla bu güzel şehre, doğduğumuz, büyüdüğümüz, bizi yetiştiren bu şehre daha güzel hizmetler yapmayı Cenab-ı Allah bize nasip eylesin. Öne çıkan konularımız ve bütün kesimlerin bizden beklentileri var. Bu saatten sonra bize oy versin vermesin bütün Trabzonluların iradesi başımızın gözümüzün üstündedir. Bu da çok saygı değer bir iradedir. Bundan sonra bütün Trabzonluların belediye başkanı olarak vazifeye başlayacağız. Şu anda Trabzon yaşanılabilir kriterleri arasında 10. sıradadır. Bunu daha da yukarıya taşıyabilmek adına bir gayretin ve mücadelenin içerisinde olacağım. Çalışınca oluyor bu işler. Çalıştık, başardık. Yine çalışacağız. Daha çoğunu da inşallah başaracağız. Güzel ve mübarek bir günde vazifeyi devrediyorsunuz. İnşallah bu mübarek Cuma’nın ve Kadir Gecesi’nin feyziyle beraber ve yaklaşan Ramazan Bayramı’nın mübarek olmasıyla birlikte güzel hizmetler yapmayı bize Allah nasip etsin. Güzel işlerle buluşmak dileğiyle herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Trabzon Büyükşehir'de Devir Teslim Töreni Yapıldı

GÖREVİ HUZUR İÇİNDE DEVREDİYORUM

Görevi devreden Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, “Pazar günü seçimlerde belediye başkanlığını kazanan başta Ahmet Metin Genç olmak üzere tüm belediye başkanlarımızı, meclis üyelerimizi ve muhtarlarımızı tebrik ediyorum. Bu göreve 5 yıl önce başladık. Aynı gün de devrediyoruz ama kalbimiz ferah. Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini 5 yıl boyunca Ortahisar Belediye Başkanı olarak görev yapmakta olan değerli kardeşim Ahmet Metin Genç’e devretmenin huzuru içerisindeyim. Zaten bütün projelerimizin içerisinde Ortahisar Belediye Başkanı olarak kendileri vardı. İnşallah devraldıkları bu bayrağı ben inanıyorum ki çok daha iyi noktalara taşıyacak ve Trabzon’umuzda başlayan bu hizmet atağını daha da artırarak devam ettirecektir. Ben nerede olursam olayım, hangi görevde olursam olayım kendisine her zaman destek olacağımı ve yardımcı olacağımı bir kere daha ifade etmek isterim” dedi.

TRABZON’UN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİREN PROJELER YAPTIK

Görev süresi boyunca Trabzon’da önemli projeler yaptığının altını çizen Başkan Zorluoğlu, “Gerçekten Trabzon’da son 5 yılda, yapılan hizmetler anlamında Trabzon’un çehresini değiştiren, Trabzon’da büyük bir değişimi ve dönüşümü ortaya koyan önemli projeler gerçekleştirdik. Trabzon’un ihtiyacı bitmez. Trabzon’un önünde daha da büyük projeler var. İnşallah başta hafif raylı, sanayi sitelerinin taşınması, Boztepe düzenlemesi olmak üzere ilçelerimizde de kırsal alanlarda var olan ihtiyaçları da karşılayacak önemli çalışmaları bakanlarımız ve milletvekillerimizin desteğiyle inşallah gerçekleştirecektir” diye konuştu.

BELEDİYENİN BORCUYLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi’nin borç durumunu da dile getiren Zorluoğlu, “2019 yılında devraldığımızda Büyükşehir Belediyesi’nin borcu yaklaşık 300 milyon liraydı. 2019 yılı bütçemizin yaklaşık yüzde 40’ına tekabül ediyordu. Şimdi devrederken borcumuz 1,6 milyar liradır. Ancak bu borç 2024 yılı bütçemizin yaklaşık yüzde 21’ine denk geliyor. Değer olarak bakıldığında borç stokunun artmadığını memnuniyetle ifade edeyim. Benzer bir durum TİSKİ’de de söz konusudur. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de borcu en az olan büyükşehir belediyelerinden bir tanesidir. Personel sayısı itibariyle de nüfus olarak kendine benzeyen belediyeler arasında nüfusa oranla personel sayısı en az olan belediyelerden birisidir” dedi.

Konuşmaların ardından görevi devreden Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e çiçek takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.