Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 15°C
Sal 17°C
Çar 15°C




















Olmayan Adalet Skandalı mı?

Olmayan Adalet Skandalı mı?
3 Nisan 2024 15:17
247
A+
A-

TFF ve Kurulları yine şaşırtmıyor. Trabzonspor’un Fenerbahçe ile 17 Mart Pazar günü oynadığı müsabaka sonrası yaşanan olaylarda Fenerbahçeli futbolcular Osayi Samuel ve Oosterwolde sahaya giren ve etkisiz hale getirilen taraftara saldırmıştı.Bir 10 kişi, futbol oynayan insanlar, amerikan futbolu oynayan insanlar ve yazı görseli olabilir

Trabzonspor Kulübü, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) Fenerbahçe maçıyla ilgili aldığı kararlara karşı sert tepki gösterdi. PFDK’nın Fenerbahçeli oyunculara hafif cezalar verirken, Trabzonspor’a 6 maç seyircisiz oynama cezası vermesi kulüp yönetimi ve taraftarlar arasında büyük bir öfkeye neden oldu.

Yaşanan olaylar sonrası TFF Hukuk Müşavirliği 15 gün gecikmeli olarak disiplin sevklerini yapmıştı. Bu sevkler de ‘Saldırı’dan değil ‘Kavga’dan yapılmıştı. Ve PFDK bunun kılıfını da uydurdu. Korkak ve tehdit edilen PFDK, Fenerbahçeli oyuncu Osayi Samuel’e ceza veremedi. Gerekçe olarak da isnat edilen disiplin ihlalinin unsurlarının oluşmadığı gibi komik bir gerekçe gösterildi. PFDK, taraftarın kafasına tekme adan Fenerbahçeli oyuncu Oosterwolde’ye ise 1 maç men ve toplam 52 Bin TL para cezası verirken İrfan Can Eğribayat’a da rakip takım taraftarlarını tahrikten ötürü ceza vermezken kavgadan ötürü 1 maç men ve 13 Bin TL Para cezası verdi. PFDK’nın adeta Fenerbahçeli futbolculara ödül gibi ceza vermesi büyük tepkilere neden oldu. Bordo-Mavili taraftarlar sosyal medya hesapları üzerinden TFF ve kurullarına ateş püskürürken ‘Sizin adaletiniz batsın’ mesajlarını paylaştı.

 

FENERBAHÇE A.Ş. sporcusu BRIGHT OSAYI SAMUEL hakkında, 17.03.2024 tarihinde oynanan TRABZONSPOR A.Ş.-FENERBAHÇE A.Ş. Trendyol Süper Lig müsabakasında, rakip takım taraftarlarıyla kavga eylemi nedeniyle Kurulumuza sevk yapılmış ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA,(oyçokluğu)

 

Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş. sporcusu JAYDEN QUINN OOSTERWOLDE’nin, rakip takım tribünlerine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 39.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,(oyçokluğu)

 

Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş. sporcusu JAYDEN QUINN OOSTERWOLDE’nin, rakip takım taraftarlarıyla kavga eylemi nedeniyle FDT’nin 45/1-a ve 35/4. maddesi uyarınca ve FDT’nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 1 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 13.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,(oyçokluğu)

 

Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş. sporcusu İRFAN CAN EĞRİBAYAT hakkında, rakip takım tribünlerine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Kurulumuza sevk yapılmış ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA,

 

Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş. sporcusu İRFAN CAN EĞRİBAYAT’ın, rakip takım taraftarlarıyla kavga eylemi nedeniyle FDT’nin 45/1-a ve 35/4. maddesi uyarınca ve FDT’nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 1 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 13.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,(oyçokluğu)

 

Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş. görevlisi KÜRŞAT ÇİFTLİK’in, rakip takım taraftarlarıyla kavga eylemi nedeniyle FDT’nin 45/1-c maddesi uyarınca ve FDT’nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 15 GÜN HAK MAHRUMİYETİ CEZASI ile cezalandırılmasına,(oyçokluğu)

 

Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş. görevlisi OKAN ÖZKAN’ın, rakip takım antrenörüyle kavga eylemi nedeniyle FDT’nin 45/1-c maddesi uyarınca ve FDT’nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 15 GÜN HAK MAHRUMİYETİ CEZASI ile cezalandırılmasına,(oyçokluğu)

 

Karar verilmiştir.Haber Kaynağı Taka Gazetesı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.