Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 19°C
Az Bulutlu
Trabzon
19°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 17°C




















Samsung One UI 6.1 güncellemesiyle Galaxy AI'ın kullanılabildiği cihaz yelpazesi genişliyor

– One UI 6.1 güncellemesi, bu günden itibaren Galaxy S23 Serisi, S23 FE, Z Flip5, Z Fold5 ve Tab S9 Serisi cihazlara indirilebilecek

Samsung One UI 6.1 güncellemesiyle Galaxy AI'ın kullanılabildiği cihaz yelpazesi genişliyor
28 Mart 2024 11:30
44
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Samsung'un yeni One UI 6.1 güncellemesi sayesinde Galaxy AI yapay zeka özellikleri daha fazla cihazda kullanılabilecek.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Samsung'un ilk olarak Galaxy S24 serisinde yer alan yenilikçi ve çok yönlü Galaxy AI yapay zeka özellikleri, bugün çıkan One UI 6.1 güncellemesiyle kademeli olarak Galaxy S23 Serisi, Z Flip5, Z Fold5, S23FE ve Tab S9 Serisi cihazlarda da kullanıma sunulacak.

Kullanıcılara günlük yaşamını kolaylaştıran premium mobil yapay zeka deneyimleri sunmak için tasarlanan Galaxy'nin yapay zeka dünyasının kullanılabileceği model yelpazesi, markanın yeni One UI 6.1 güncellemesiyle genişliyor.

– Galaxy AI birçok özelliği akıllı telefonlara taşıyor

Galaxy AI, mobil web gezinti ve arama motoru deneyimini ileri taşıyan birçok özelliği akıllı telefonlara taşıyor. Google ile Circle to Search özelliği sayesinde kullanıcılar ekranda gördükleri herhangi bir nesneyi aratabiliyor, içeriğin etrafında parmaklarıyla bir daire çizerek o nesne ya da içerik hakkında arama yapabiliyor.

Google ile Circle to Search aynı zamanda yapay zeka destekli genel sonuçlarla kullanıcının konumuna bağlı olarak alakalı ve kişiselleştirilmiş bilgiler de sağlıyor.

Web asistanı, haberlerin ya da web sayfalarının kısa özetini oluşturarak dünyada olup bitenleri takip ederken zaman kazanılmasına fırsat sunuyor.

– Galaxy AI teknolojileri iş ortamında da yaşamı kolaylaştırıyor

Chat asistanı, kullanıcılara sohbet sırasında muhabbetin bağlamına uygun yazışma içerikleri önererek, daha nitelikli bir iletişim olanağı sunuyor. Yapay zeka destekli chat asistanı, arkadaşlarla günlük sohbetler için içerik önerilerinin yanında iş arkadaşları veya ortakları ile yapılan yazışmalarda daha resmi ve kurumsal bir dilde yanıtlar üretebiliyor.

Chat asistanı ayrıca 13 dilde çeviri özelliğiyle mesajları doğru ve uygun bir tonda çevirerek aynı dili konuşmayan iki kullanıcının sohbet aracılığıyla kolaylıkla iletişim kurarak birbiriyle anlaşabilmesini sağlıyor.

Ses kaydı asistanı, yapay zeka ve konuşmadan metne aktarım teknolojileriyle ses kayıtlarını yazıya geçirebiliyor, özetini çıkarabiliyor ve hatta tercümesini de gerçekleştirebiliyor. Bu sayede günlük iş yükünü azaltıyor.

Not asistanı, not tutmayı daha yaratıcı, pratik ve keyifli hale getiriyor. Yapay zeka desteğiyle tutulan notların özetini çıkartıyor, notları özel şablonlara yerleştiriyor, kapak sayfaları öneriyor ve daha düzenli ve üretken bir not alma deneyimi sunuyor.

Sözlü çevirmen, yüz yüze iletişimde dil engelini ortadan kaldırıyor ve gezilen bir şehirde yol tarifi almak istendiğinde konuşulan dilde iletişim kurulmasını sağlıyor. Galaxy Buds 2 Pro birlikte kullanıldığında kulaklıkla bağlantılı olarak çalışan sözlü çevirmen, kulaklıkları çıkarmaya gerek olmadan daha akıcı bir deneyim sunuyor.

Live translate ise telefon görüşmeleri için yerel dilde gerçek zamanlı çeviri desteğiyle restoran ve ulaşım rezervasyonlarını yapabilmeye yardımcı oluyor.

Yaratıcı düzenleme, fotoğrafları çektikten sonra dahi fotoğrafın içindeki nesneleri yeniden boyutlandırma, konumunu değiştirme ya da hizalama imkanı tanırken, fotoğraf düzenlemeyi daha yaratıcı hale getiriyor. Kullanıcılar, bu yapay zeka özelliği sayesinde kendi ürettikleri fotoğraflar üzerinde diledikleri oynamaları daha az eforla yapabiliyor.

One UI 6.1 güncellemesi, bu günden itibaren Galaxy S23 Serisi, S23 FE, Z Flip5, Z Fold5 ve Tab S9 Serisi cihazlara indirilebilecek.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.