Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 15°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
15°C
Hafif Yağmurlu
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 19°C




















İran müziğinin iki ustası 9 Kasım’da İstanbul’da

İran müziğinin iki ustası 9 Kasım’da İstanbul’da
26 Mart 2024 00:17
45
A+
A-

Anoushiravan Rohani’nin büyüleyici melodileri ve Homayoun Shajarian’ın eşsiz sesi, müziğin sınır tanımayan evrensel dilinin kutlanacağı özel bir konserle İstanbul seyircisiyle buluşuyor. İranlı iki usta müzisyen, Epifoni organizasyonuyla 9 Kasım Cumartesi akşamı Ülker Sports Arena’da sahne alacak. Klasik İran melodilerinin zamansız cazibesinin batı müziğinin canlı ritimleriyle buluştuğu, kültürlerin ve müzik dehasının kaynaşacağı bu olağanüstü gecenin biletleri Türkiye’nin lider ve en kapsayıcı online etkinlik platformu Biletinial’da satışa çıktı.

Homayoun Shajarian’ın İstanbul’a dönüşünü işaret eden bu özel konserde, müzik türlerini kusursuz bir şekilde kaynaştırmasıyla tanınan Shajarian ve grubu kültürel sınırları aşan büyüleyici bir performans sunmak için sahneye çıkacak.

Benzersiz müziğiyle Doğu ve Batı arasında köprü oldu

Homayoun Shajarian’ın müzikal soyu, başarılı müzisyenlerden oluşan bir aileden gelen geleneklerle dolu. Geleneksel vokal tekniklerinin saygın bir ustası olan babası Maestro Mohammadreza Shajarian, bir sanat formu olarak Pers müziğinin manzarasını şekillendirmede önemli bir rol oynadı. Shajarian’ın kendi müzik serüveni beş yaşında, tombak olarak bilinen İran el davulunun ritimlerini ilk kez keşfetmesiyle başladı. Müzik dünyasının derinliklerine indikçe, Farsça yaylı bir telli çalgı olan kemençeyi benimsedi ve sonunda Tahran Müzik Konservatuarı’ndaki çalışmaları sırasında ana odak noktası haline getirdi.

Anoshirvan Rohani’nin müzik yolculuğu coğrafi sınırları aşarak dünya çapındaki müzik çevrelerinde uluslararası beğeni kazandı. Onu farklı kılan, küresel müzik sahnesinde saygı duyulan bir figür olarak durduğu İran sınırlarının ötesindeki dikkate değer başarısıdır. Hafif klasik müzik türüne yaptığı olağanüstü katkılar, Doğu ve Batı müzik gelenekleri arasında büyüleyici bir köprü görevi görerek benzersiz bir müzikal kimlik oluşturdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.