Dolar 32,5200
Euro 34,7729
Altın 2.399,96
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 15°C
Yağmurlu
Trabzon
15°C
Yağmurlu
Per 16°C
Cum 18°C
Cts 17°C
Paz 16°C




















Genç: “Trabzon’da işlenmeyen tarım arazisi kalmayacak”

Genç: “Trabzon’da işlenmeyen tarım arazisi kalmayacak”
25 Mart 2024 12:54
135
A+
A-

Genç: “Trabzon’da işlenmeyen tarım arazisi kalmayacak”
AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, yeni dönemde tarımsal üretimde verimliliği ve çeşitliliği artırmak amacıyla bir dizi projeyi hayata geçireceğini söyledi. Pandemi sürecinde bütün dünyada gıda tedariği ve üretiminin çok önemli hale geldiğini ifade eden Başkan Adayı Genç, “Tarımın şehrimizde ciddi bir ağırlığı var. Pandemi sürecinde de gıda üretimin ve tedariğinin ne kadar önemli olduğunu bir kaz daha gördük. Çay ve fındıkta verimliliği artırmanın yanında alternatif tarım ürünleri üzerinde de çalışacağız.” dedi.
“TRABZON TARIM ENVANTERİ VE VERİMLİLİK ANALİZİ”
Öncelikli olarak Tarım Envanteri ve Verimlilik Analizi Çalışması Projesi’nin hayata geçirerek Trabzon’un tarım envanterini ortaya çıkarıp, toprak ve su kaynaklarını belirleyeceklerine dikkati çeken Genç, “Trabzon ili tarım envanterinin çıkarılması, toprak ve su kaynağının belirlenmesi, verimlilik analizinin yapılması ve ihtiyaçların bu çalışma ile belirlenerek yönetilmesi için Trabzon Tarım Envanteri ve Verimlilik Analizi Çalışması Projesini gerçekleştireceğiz. Çalışma sonunda ihtiyaçların daha sağlıklı belirlenmesi ve daha doğru şekilde karşılanması ile tarım üretimimizi daha nitelikli hale getireceğiz.” dedi.
MODEL KIRSAL MAHALLE PROJESİ
Trabzon’da coğrafi şartların uygun olduğu ilçelerde Model Kırsal Mahalle Projesi’ni hayata geçireceğini dile getiren Başkan Genç, “İlçelerimizde bazı kırsal mahallelerimizi Model Kırsal Mahalle olarak belirleyeceğiz. Bu kırsal mahallelerimizde Tarım ve Orman Bakanlığı ile müşterek olarak hayvancılık ve tarımsal ürünler destek programları düzenleyeceğiz. Model Kırsal Mahallelerimizde ihtiyaç duyulan altyapı, ıslah, erozyon kontrol ve üstyapı tesislerini ilgili kurumlarla birlikte yaparak doğru uygulamaların eğitim programlarını birebir uygulayacağız. Bu çalışma ile kırsal mahallelerimizin tamamında uygulanacak destek programları ve tesislerin modellerini elde etmiş olacağız. Bu alanlarda çiftçinin sosyalleşmesini sağlayacak, kırsal ve kentsel alanlar arasındaki yaşam standardı farkını azaltacak örnek alanlar oluşturacağız. Gençlerin modern tarım uygulamalarını bu örnek kırsal mahallelerimizde destekleyeceğiz. Tarım turizmine yönelik etkinliklerle cazibe alanı oluşturmayı da düşündüğümüz bu model ile kentsel alandan kırsal alana üretim odaklı göçü sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.
İlçe belediyeleriyle birlikte Kırsal Pazar Yerleri’ni yörenin karakteristiğine uygun projelendirerek her ilçede uygulamaya sokacağını belirten Genç, “Kırsalda üretimin doğrudan nihai tüketiciye ulaştırıldığı bu pazarları ilçe belediyelerimizle birlikte hızla uygulamaya koyacağız.” dedi.
“KIRSAL ALAN PLANLAMASI YAPILACAK”
Tarımsal alanların niteliklerine göre önceliklendirileceği, üretimin buna göre yönlendirileceği, tarım alanlarını koruma vizyonuyla kırsal yol ve altyapı tesislerinin tamamının planlanması gibi hususları içeren Kırsal Alan Planlaması çalışmasını yapacağını kaydeden Genç, “Doğal güzellikleri ve ekolojik değerleri ile öne çıkan şehrimizin bu özelliğini yaşatacağımız ve turizmin önemli bir unsuru haline getireceğimiz eko turizm uygulamalarını yapacağımız planlama çalışmasına göre uygun alanlarda destekleyeceğiz. Doğal halini korumak kaydı ile tesisleşmek isteyen kırsal maliklere ekonomik destek sağlanması için ilgili kurumlarla iş birliği yapacağız.” şeklinde konuştu.
PAZAR YERİ VE OTOPARK PROJELERİ
Başkan Adayı Genç, pazar kültürünün önemli bir yer tuttuğu Trabzon’da Arsin, Çarşıbaşı, Çaykara, Of, Sürmene, Şalpazarı ve Vakfıkebir ilçelerinde üzeri kapalı pazar yerleri ve otopark projeleri yapacağını söyledi.
“BELEDİYE BÜNYESİNDE TARIM A.Ş.’Yİ KURACAĞIZ”
Trabzon’da coğrafi yapı ve mülkiyet dokusu sonucunda önemli miktarda işlenmeyen veya verimsiz işlenen tarım arazileri bulunduğuna dikkati çeken G…ÖZEL UNLU GIDA ÜRETİMİ VE SATIŞ”
Fırıncılar Odası’yla işbirliği yaparak vatandaşların günlük tüketimi dışında glütensiz ürünler, ev dışı ticari ürünler ve diyetlere uygun atıştırmalık ürünlerin üretilmesini sağlayacağını ifade eden Genç, “Yaşlı vatandaşlarımız için vitamin destekli ürünler, bebekler için özel ürünleri Fırıncılar Odası işbirliği ile mevcut fırınlarımızda özel olarak ürettirip bu ürünleri Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, bakkallar ve Sebzeciler Odası aracılığıyla uygun fiyattan vatandaşlarımıza ulaştıracağız.” açıklamalarında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.