Dolar 32,1936
Euro 35,0754
Altın 2.459,55
BİST 10.250,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C




















Kaspersky'den “siber güvenlikte örgün eğitim” araştırması

Kaspersky'den “siber güvenlikte örgün eğitim” araştırması
20 Mart 2024 12:05
63
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Kaspersky'ın yaptığı araştırmada, her iki siber güvenlik uzmanından birinin örgün eğitimin mevcut işinde işe yaramadığını söylediği anlaşıldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, siber güvenlik profesyonellerine yönelik dünyanın önde gelen kuruluşlarından ISC2'ye göre, mevcut siber güvenlik iş gücünün tam kapasiteyle çalışması ve küresel ekonomiyi desteklemesi için neredeyse mevcudun 2 katı büyümesi gerekiyor.

Şirket, mevcut siber güvenlik becerileri eksikliğinin bilgi güvenliği (InfoSec) uzmanlığında yaşanan kıtlığın temel nedenlerini araştırmak için sorunun eğitim yönüne ve aldıkları eğitimin uzmanların kariyerleri üzerindeki etkisine daha yakından bakmak üzere küresel bir çalışma yaptı.

Çok sayıda InfoSec uzmanı, eğitim sisteminin siber güvenliğin gerçeklerinden kopuk olduğunu ve bunun da gerçek hayattaki iş deneyimi söz konusu olduğunda uygulamada eksiklikle sonuçlandığını belirtiyor.

Neredeyse tüm profesyoneller, örgün eğitimde öğretilen bilginin işe dair görevlerini yerine getirme konusunda biraz yararlı olduğunu (yüzde 14), az yararlı olduğunu (yüzde 13) veya hiç işe yaramadığını düşünüyor (yüzde 24).

Araştırma kapsamında eğitimi engelleyebilecek faktörleri belirlemek üzere katılımcılara ek sorular da yöneltildi. Katılımcıların yarısından azı, kolej veya üniversite programlarının kendilerine gerçek hayattaki siber güvenlik senaryolarında işe yarayacak canlı projeler olarak uygulamalı deneyim sunduğunu söyledi.

Yüzde 23'ü bu ifadeye kesinlikle katılırken, yüzde 26'sı biraz katıldığını söyledi. Ayrıca en son teknoloji ve ekipmanlara erişim ve staj kalitesi siber güvenlik eğitiminin en zayıf yönleri olarak ortaya çıktı.

Sorunlardan biri eğitim programlarının kalitesi ve uygunluğuyken, bir diğeri de siber güvenlik ve InfoSec eğitiminin erişilebilirliği oldu. Siber güvenlik uzmanlarının yarısı, örgün yükseköğretimde siber güvenlik veya bilgi güvenliği derslerinin mevcudiyetinin "zayıf" veya "çok zayıf" olduğuna inanıyor. 2-5 yıllık deneyime sahip profesyoneller arasında bu oran yüzde 80'in üzerine çıkıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky Siber Güvenlik Eğitimi Başkanı Evgeniya Russkikh, siber güvenlik eğitiminin, siber güvenlik sektöründeki gelişmelere ayak uydurma konusunda bazı zorluklarla karşılaştığını belirtti.

Siber tehditlerin hızla gelişen doğası, eğitim programlarının içeriklerinin güncel olmasını sağlamakta genellikle zorlanıldığını aktaran Russkikh, "Kaspersky olarak, üniversitelerin bu zorlukların üstesinden gelmesine yardımcı oluyor ve uzmanlarımızın önde gelen uzmanlıklarını eğitim müfredatlarına entegre ederek genç profesyonellerin sürekli öğrenmesini ve adaptasyonunu sağlıyoruz. Böylece pratik deneyimi teorik bilgiyle birleştirme fırsatı yakalıyorlar." ifadelerini kullandı.​​​​​​​

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.