Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 19°C
Az Bulutlu
Trabzon
19°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 17°C




















Arsin Belediye Başkan adayı Küçük, projelerini açıkladı

Arsin Belediye Başkan adayı Küçük, projelerini açıkladı
9 Mart 2024 00:43
237
A+
A-

AK Parti Arsin Belediye Başkan adayı İbrahim Küçük, 31 Mart Yerel Seçimleri için projelerini, hedeflerini ve vizyonunu açıkladı. Başkan adayı Küçük’ün toplam 23 projesinin açıklandığı Proje Tanıtım Toplantısı Nisra Park’ta geniş katılımla gerçekleşti.

Proje Tanıtım Toplantısına; TBMM Bayındırlık ve Ulaşım Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, AK Parti Trabzon Milletvekili Vehbi Koç, AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, Cumhur İttifakından Belediye Başkan adayları, Cumhur İttifakının İlçe Başkanları, çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı.

ÇOK DAHA MUTLU VE MÜREFEH OLACAĞININ HABERCİSİDİR

Proje Tanıtım Toplantısında ilk alarak AK Parti Arsin Belediye Başkan adayı İbrahim Küçük konuştu. Küçük, “AK davaya ve Cumhur İttifakımıza gönül veren sizler gibi kıymetli, değerli insanların huzurunda olmaktan çok bahtiyar olduğumu ifade etmek istiyorum.

Buradaki seçkin bu güzel topluluk, yarınların bugünden çok daha güzel, çok daha aydınlık, çok daha mutlu ve müreffeh olacağının habercisidir.

Ben bu topraklarda doğdum, büyüdüm, kök saldım. Bu ilçenin her köşesi, her sokağı bana ailemi, dostlarımı, hemşerilerimi ve en güzel anılarımı hatırlatıyor.

DAHA GÜZEL BİR ARSİN’İ İNŞA ETMEK İÇİN…

Annemin ve babamın duası ve desteğiyle eğitimimi tamamlayarak mühendis oldum. Aynı zamanda benim bu günlerime gelmemde üzerimde hakkı olan ilçemize  hizmet etmek, borcumdur.

Bu sorumluluk duygusuyla ilçemizin gelişip güzelleşmesi ve kalkınması için mühendis gözüyle ve titizlikle çalışacağım.

Daha güzel bir Arsin’i inşa etmek için ekip arkadaşlarımla birlikte gece gündüz demeden çalışacağımıza hepinizin huzurunda söz veriyorum.

Sevgili hemşehrilerim, halis niyetimizden, samimiyetimizden, inancımızdan ve Arsin’e hizmet sevdamızla dolu kalbimizden kimsenin şüphesi olmasın…

Kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle, işçisiyle memuruyla, esnafıyla çiftçisiyle 7’den 70’e tüm hemşerilerimizle, daha güzel bir yarın, daha güzel bir Arsin için hep birlikte çalışacağız.

Bu kalabalık bunu gösteriyor, bu coşku, bu heyecan bunu gösteriyor.

AK Parti teşkilatımızla, Cumhur ittifakımıza gönül verenler ile, bu ilçenin yaşayanları ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yarınlara hep birlikte umutla bakmaya devam edeceğiz” dedi.

BİZLER AK PARTİ TEŞKİLATLARI OLARAK SAHADAYIZ

Küçük’ün konuşmasının ardından AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu konuştu. Mumcu, “31 Mart Mahalli seçimleri yaklaşıyor. Tabi bizler AK Parti teşkilatları olarak sahadayız. İnşallah hedefimiz 18’de 18 yapmak ve Büyükşehir’i de rekor bir oyla almak.

Bunun için çalışıyoruz, çabalıyoruz. Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Ana Kademe ile teşkilatlar olarak sahadayız. Girilmedik gönül bırakmama uğruna sahadayız ve çalışıyoruz.

Teşkilatlar olarak bizler 31 Mart akşamı, terimizin son damlasına kadar çalışacağız. Çünkü ülkemizin, Arsin’imizin kaybedecek vakti yok. Türkiye yapılan bütün hizmetlerle, eğitimde, sağlıkta, alt yapıda, savunma sanayisinde Türkiye çağ atladı.

Belediyecilik bizim işimiz. Çünkü sayın Cumhurbaşkanımız bu hizmetleri ilk olarak 94 yılında İstanbul’da sergiledi.

Girdiği bütün seçimlerden birinci parti olarak çıkmayı bildik başardık. 31 Mart’ta hep birlikte sizlerin de gayretleri ile tekrar Trabzon’da tarih yazacağız. 31 Mart’ta Allah’ın izniyle muzaffer olacağız. Arsin adayımız İbrahim bey genç dinamik, bu işi bilen teknik bir insan. Arsin’imizin önümüzdeki 5 yıllık sürecinde ihtiyacı olan özellikle kentsel dönüşüm başta olmak üzere diğer konularında da kendisinin teknik bilgisini Arsin’i ötelere taşıyacağını yürekten inanıyorum. O yüzden kendisine güveniyoruz. 31 Mart’ta da sizlerin desteği ile yeni belediye başkanımız olacak.

YAPILACAK HİZMETLERİN HAMİSİ KONUMUNDA OLACAK

Tabi Büyükşehirde de Ahmet Metin Genç başkanımız var. O da Ortahisar’da çok kıymetli hizmetlerde bulundu. 10 yıl Ortahisar’ımızın Belediye Başkanlığını yaptı. Bu süreçte güzel hizmetlere imza attı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve sizlerin temsilleri ile belediye başkan adayı oldu. İlçe belediyesi ile büyükşehir uyumu çok önemli. Biz bunu her gittiğimiz yerde söylüyoruz. Yapılacak hizmetlerin hamisi konumunda olacak.
Bizde bakın önceki dönem Ulaştırma Bakanımız ve şimdiki bakanımız Abdulkadir Uraloğlu, milletvekillerimizle, bizler teşkilatlar olarak, belediye başkan adayımızın arkasındayız. İstişareli şekilde hizmetleri Arsin’e kazandıracağız. Hizmet bizim işimizdir. Bu ispatlanmıştır yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı. Bundan sonraki süreçte durmadan yorulmadan,  31 Mart akşamına kadar koşmaya devam edeceğiz.” Dedi.

KAPTANSIZ GEMİ OLUR MU?

AK Parti Trabzon Milletvekili Vehbi Koç, “Seçim önemli malum. Vatandaşa daha iyi hizmet etmek için partiler adayları ile kendilerini göstermek isterler. Amma velakin şunu ihmal ederler. Doğru ilçedeki adayımız önemli. Teşkilatımızın yapısı önemli. Ama kaptansız gemi olur mu?

Ne kadar yol alınabilir. 3 adım gider. 3 adım sonra pes eder.

Tabi 1994’den beri sayın Cumhurbaşkanımızın belediyecilik hizmetleri noktasında, hem Türkiye’ye hem dünyaya örnek olmuş icraatları bazı insanları heyecanlandırmış olabilir. Birde acaba sayın Cumhurbaşkanımızın gerçek belediyeciliğini kısmen de olsa “yapabiliriz mi?” diyebilir.
Yapamazsınız. Çünkü sizin Recep Tayyip Erdoğan gibi lideriniz yoktur. Taklitlerinden sakının. Yapmanız gereken Recep Tayyip Erdoğan’ın gittiği yoldan gitmektir. Onun siyasi hareketine katkı vermektir.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN ADAYI İBRAHİM KÜÇÜK

Recep Tayyip Erdoğan’ın adayı İbrahim Küçük seni candan tebrik ediyorum. Yalnız değilsin. Başta sayın Bakanımız Adil Karaismailoğlu olmak üzere İl Başkanımız, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkan adayımız, senin burada Arsin’e Trabzon’a yakışır çok daha güzel hizmetler yapman için gece gündüz her daim yanında olacağız. Biz senin yol arkadaşlarınız. Önünde, arkanda sağında solunda, her ne iş yapmak istersen, gecenin hangi saati olursa olsun biz yanında olacağız kardeşim.

KÜSMEK İNSANIN DAVRANIŞ ŞEKLİDİR

Küsmek insanın davranış şeklidir. Ama neye küser biliyor musunuz? Kendisine büyük haksızlık yapıldığı zaman. Adalet tecelli etmediği zaman küsebilir.

Devlet için kamu, yönetim için adalet tartışılacak kavram değildir. Bizim partimizin adı da Adalet ve Kalkınma Partisi. Bunun ne manaya geldiğini iyi düşünmemiz lazım. Yaptığınız siyasi tercihler, oluşturduğunuz kadrolar bireysel olarak bazılarınızın hoşuna gitmemiş olabilir.

Sonuçta bu kararlar verilirken Genel Merkez, Genel Başkanımız ve onun görevlendirdiği İl Başkanı ve organların oturup verdiği karardır. Bunları kişiselleştirirsek başarıyı yakalayamayız. Sorumluluk hangi arkadaşa verilirse, bize düşen o arkadaşımızın o vasfı en iyi şekilde yapması için onun yanında olmaktır.

İbrahim Küçük ve ekibinin 31 Mart kaşımaya kadar gece demeden, gündüz demeden yağmurda çamurda hava şartları ne olursa olsun sonuna kadar destekleyecek miyiz?” Dedi.

SOYADI KÜÇÜK AMA YAPACAĞI İŞLER BÜYÜK OLACAK

AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, “ AK parti Belediyecilik anlamında Türkiye’de çok güzel işlere miza attığı gibi ezberleri de bozdu. Bundan sonra da bozmaya devam edeceğiz.
Güzel bir hava var, Arsin’de güzel bir topluluk var.

Arsin belediyecilik anlamında AK Parti ile buluştuğu gün itibariyle, bir doktor eli değmişti. Uzun dönem Belediye Başkanlığımızı yapan Erden Şen de burada. Kendisiyle birlikte çalıştık. Bende Merkez İçle Başkanlığı görevini yapmıştım. Kendisi Arsin’de yaptığı sahil düzenlemesi ile şehrimize büyük bir güzellik kattığına şahit oldum. Uzun dönem Arsin’de görev yapan, bu hizmetlere imza atıp, Ak Parti Belediyeciliğinin neler kattığını ilk adımını birlikte atmıştık.

Kendisinden sonra görevi devralan Sait Gürsoy’da ticaret erbabı olarak bir kat da üzerine koyarak göreve devam etmişti. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Onların emeklerini yadırgamamak lazım.
Ama bundan sonra yeni bir süreç başlıyor. Artık mühendis,  genç bir belediye başkan adayımız var.

Şehrin evladı. Şehirde yaşamış. İlçemize uzun yıllar hizmet etmiş. Hem ticaret erbabI hem de spor başkanlığı kökeni var…
Soyadı Küçük ama, yapacağı işlerin büyük olacağına inanıyorum.

Tabi Arsin alt yapı anlamında, yol anlamında güzel işler yaptı. Ama yapmamız gereken bir çok işler olduğunu düşünüyorum.
Kendisi şimdi bizlerle yapacağı işleri, projeleri takdim edecek. Bizlerde halkımızla, sizlerle ona not vereceğiz.

İnşallah en güzelini yapmak için o var gücüyle çalışacak, bizlerde milletvekili olarak sayın bakanımızla birlikte ona gereken desteği vermeye söz veriyoruz.
Arsin daha güzel şeylere layık.
Cumhurbaşkanlığı seçiminde bizlere güçlü destek verdi.

Yerel yönetimlerde, belediye başkanlığı seçimlerinde de aynı oyu vermeye söz veriyor mu Arsin.. Şampiyon ilimizin şampiyon ilçesi olmaya, oy oranını en yükseğe çıkarmaya var mıyız?
Arsin her şeyi ile seçime hazır. Bizde gereken desteği vermeye hazırız” dedi.

ARSİN’DE VE TRABZON’DA
GÜÇLÜ TEŞKİLAT

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “Güçlü bir teşkilatız. Aynı şekilde bu çalışmaları kıymetli ilçe başkanımızla beraber sürdürüyoruz. Ama bu dönem zarfında, biraz önce değerli milletvekillerim söyledi. Hem Erdem Başkanımız hem de Sait Gürsoy başkanımız ile Arsin’imizde hakikaten güzel işler yapıldı.
Ben Arsin’e geldiğimizde Yanbolu, Ata Yurt Grup Yolu, TEDAŞ Arazisi ve üniversite Erdem Başkanımız döneminde başlayan bu sahil düzenlemesi kıymetli işler.
İçme suyu konumuz. 10 seneyi aştı dimi. Şu anda kısa zamanda yüzde 90’ı geçtik bitiriyoruz. Güzel işler yapıldı. Bu işleri arkamızda hizmetlerin banisi olan kıymetli Cumhurbaşkanımız, kıymetli bakanımız ile Şehrimizin evladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız, önceki dönem bakanımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Çünkü biz birlikte güçlü olarak daha güzel hizmetler yapacağına, yaptığımız için inanın partiyiz.

TRABZON’UN EN YÜKSEK OYUNU ARSİN’DEN ALALIM

Önümüzde yerel seçimler var. İnşallah istiyoruz ki Arsin’imizde sen güçlü çıkalım. Rekor oyla çıkalım. Burada da İbrahim Küçük Başkanımla beraber şu anda bizden beklenen ki mükemmel bir sahilimiz var. Burası daha güzel olabilir mi? Olacak… Nasip olacak yapacağız.

İnşallah yeni dönemde Yeni Kent Meydanı ile beraber, Kapalı Parkları ile beraber Arsinli hemşerilerimizin daha güzel şartlarda yaşayabilmesi için bütün gücümüzle kararlılığımızla 1 Nisan’da Bismillah diyip çalışmaya devam edeceğiz.

Trabzon’un en yüksek oyunu Asin’de alalım.
Arsin şanslı. Gerçekten bir Genç Başkan, bir de soyadı Genç olan başkan var. İki genç başkan el ele verip Arsin’i Trabzon’u parlayan yıldız haline getireceğiz.

İki tane genç başkan var. Arkamızda hizmetlerin banisi Recep Tayyip Erdoğan var. Onunla beraber 15 Temmuz’dan itibaren tam bağımsız Türkiye yolunda kararlı adım adan Cumhur İttifakı  Ortağımız Bilge Lider Devlet Bahçeli bey var.

Onların gücü karanlığı ile bizlerde onların yol arkadaşları olarak çok daha güzel hizmetleri yapmayı Allah bize nasip etsin” dedi.

ARSİN’İN CAZİBE MERKEZİ OLMASI İÇİN…

TBMM Bayındırlık ve Ulaştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, “ AK Parti eser siyaseti ile yola çıktı. İnşallah buran sonra da hizmet karavanı ile yola devam edecek.
Trabzon’da Murat Zorluoğlu başkanımız çok başarılı çalışmalar yapmıştı. Şimdi de bayrağı çok başarılı, kendisini ispatlamış kardeşimiz Ahmet Metin Genç’e devrediyor. Arsin’de Sait kardeşimizle ekip olarak güzel işler çıkarmıştık. O da genç kardeşimiz İbrahim beye bayrağı devrediyor.
Amacımız, şehirlerimize hizmet etmek. Arsin’in gelişmesi, büyümesi, buraların cazibe merkezi olması, burada yaşayan vatandaşlarımızın daha kolay iyi şartlarda yaşanması için çalışmalarımız, planlarımız var.

Bunları gerçekleştirmek için sizlerden destek istiyoruz. İnşallah 31 Mart seçimleri de 28 mayıs Seçimlerinin tamamlayıcısı olacak. Bizim Arsin’de seçim sonucu endişemiz yok. Alacağımız oyun yüksekliği önemli olan.
Buradan ne kadar güçlü çıkarsak elimiz o kadar güçlü olur.

Şehrimiz için devam eden projeler var.
Bunlar şehrimizin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanıyor. Bunları pek çoğu Arsin’İ yakından ilgilendiriyor.

Güney Çevre Yolu, Arsin’e erişimi kolaylaştıracak çok önemli bir iş. Bu projeleri ancak Tayyip Erdoğan liderliğindeki kadrolar yapabilir. İşte kadro burada.

KENDİLERİNE FAYDALARI OLMAYANLARIN…

Güney Çevre Yolu bitecek. Arsin OSB daha da gelişecek. İstihdama daha büyük katkılar sağlayacak.

Bu yaz dönemine kalmadan burayı cvıl cıvıl yapıp, siz buradan Ganita’ya değil Ganita’dalkiler buraya gelecek. Böyle bir cazibe merkezi olacak. Ama bunun tek adresi var. Büyükşehir’de Ahmet Metin Genç, Arsin’de İbrahim Küçük.

31 Mart’a kadar tevazu samimiyet gayret, kırmadan bütün gönüllere gireceğiz.
Ortada bazı adaylar dolaşıyor. Kendilerine faydaları olmayanların Arsin’e faydaları hiç olmaz. Seçim kazanılmıştır. Ama seçimde alacağımız oyun miktarını arttırmak hedefimiz. O yüzden gayretle çalışacağız. Arkadaşlarımızın arkasında dimdik durarak Arsin’i gelişmesi cazibe merkezi olması için koşacağız, koşacağız” dedi.

ARSİN İÇİN
HEP BERABER ÇALIŞACAĞIZ

Konuşmaların ardından İbrahim Küçük’ün projelerinin yer aldığı bir video gösterildi.

Küçük, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bakanlarımızın, milletvekillerimizin ve büyükşehir belediye başkanımızın desteğiyle, tüm teşkilat mensuplarımızla ve sizlerin de teveccühüyle hizmet bayrağını daha da yukarı taşımaya kararlıyız. Üniversite tahsilini yaptığım yıllarda ilçeme kazandırmayı hayal ettiğim tüm projelerimizi hayata geçirmek için çalışmaya ve sizlerle birlikte yürümeye hazırım.

Bizler bu projelerle kendimizi elbette sınırlamayacağız. Projelerimizi görev süremiz içerisinde şartlara göre ortaya çıkacak imkanlarla daha da zenginleştireceğiz” dedi.

Küçük, daha sonra AK Parti Arsin Belediye Meclisi Üyesi adaylarını tanıtarak sahneye davet etti. Aday tanıtım töreni ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

KÜÇÜK’ÜN PROJELERİ ŞU ŞEKİLDE OLDU:
ARSİN KENT MEYDANI

Kent meydanı projemiz ile ilçemiz merkezine yeni bir soluk getireceğiz. İlçe halkının buluşma noktası haline gelmesini hedeflediğimiz bu projede Arsin’imizin mimarisine uygun bir meydan ve çevre düzenlemesi, meydanı simge haline getirecek bir sanatsal anıt eser, belediyemize ait bir sosyal tesis ayrıca vatandaşlarımızın dinlenebileceği oturma alanları yer alacak.

KENT MEYDANI CEPHE SAĞLIKLAŞTIRMA

İlçemizin en önemli sorunlarından bir tanesi de kent meydanına yakışmayan bina cephelerimizdeki dengesizlik ve kirliliktir. Öncelikli olarak kent meydanına bakan binaların cepheleri olmak üzere cephe sağlıklaştırma projesi sayesinde dış cepheleri, estetik ve tarihi dokuya uygun olarak ilçemize yakışır şekilde yenileyeceğiz.

EKOLOJİK KÖPRÜ

Hemşerilerimizin sahile ulaşımını kolaylaştırmak için ilçemizin siluetine uygun ekolojik köprü kuracağız. Düşük eğimle sadece yayaların değil bisikletlilerin, engelli araçlarının, paten, kaykay gibi araçların da kullanabileceği şekilde tasarlanacaktır. Kendine özgü bir tasarımla inşa edilecek köprümüz sayesinde halkımız artık denize daha kolay ulaşacak.

PAZAR YERİ VE KAPALI OTOPARK

Arsin’in uzun yıllardır önemli sorunları arasında yer alan otopark sorununu çözeceğiz. Arsin Pazar Yeri ve Kapalı Otopark Projesi için kısa sürede çalışmalarımızı başlatacağız. Projemiz tamamlandığında hem daha nezih ve daha modern bir pazar yeri oluşturacağız hem de Arsin’imizin park sorununu çözmüş olacağız.

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ

İlçemizde bir sanayi sitesi mevcut değil. Değerli esnaflarımız apartman altlarında bodrum katlarında sanayi işletmelerini kullanmak durumunda kalıyor. Bu durum hem kent kültürüne yakışmıyor hem de ilçe sakinleri için çeşitli sorunlara yol açıyor. İlçemize yakışır bir küçük sanayi sitesini Arsin’imize kavuşturacağız. Şehir merkezimizi görüntü ve gürültü çirkinliğinden arındırırken esnaflarımızın daha modern bir alanda hizmet sunmalarını sağlayacağız.

ARSİN SAHİL GEÇİŞİ KAVŞAK DÜZENLEMELERİ

İktidarımızın en önemli yatırımları arasında yer alan Karadeniz Sahil Yolu geçiş güzergahında bulunan Arsin ilçemizin giriş ve çıkışlarındaki ışıklandırma ve kavşak düzenlemeleri yeniden ele alınarak Karayolları Genel Müdürlüğü ile birlikte çalışarak köprülü kavşak veya benzeri bir yöntemle çözüme kavuşturulacaktır.

ARSİN SU ARITMA TESİSİ ARSİN ATIK SU ARITMA TESİSİ

İlçemizde bölgenin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak üzere modern arıtma teknolojileri ile donatılmış bir su arıtma tesisini tamamlayacağız.
Yine ayrıca kullanım sonrası oluşan evsel ve endüstriyel atık suların, çevreye zarar vermeden doğaya geri kazandırmak için tasarlayacağımız Arsin Atık Su Arıtma tesisimizi ilçemize kazandıracağız.

ATIL KAMU BİNALARININ İŞLEVSEL HALE GETİRİLMESİ

İlçemiz sınırları içerisinde kırsal alanlarda yer alan kullanılmayan atıl kamu binalarını tespit ederek bu binaları olduğu bölgede dinamik ve işlevsel alanlara dönüştüreceğiz.
Bu binaların mevcut halini koruyarak sosyal, kültürel veya eğitim amaçlı mekanlar olarak halkımızın hizmetine sunacağız.

İMAR ÇALIŞMALARI

Bildiğiniz gibi, bize özel olmamakla birlikte ilçemiz uzun yıllardır imar planı eksikliğinden dolayı birçok sorunla karşı karşıya. Bu sorunlar arasında plansız yapılaşma, altyapı eksikliği, yeşil alan yetersizliği ve sosyal donatı alanlarının azlığı yer alıyor.
Bu sorunları çözmek ve ilçemize modern bir kimlik kazandırmak için 18. Madde İmar Uygulaması’nı hızlıca tamamlamak için gayret edeceğiz.

İmarda yapacağımız yeni düzenlemeler esnasında, bu uygulamanın dokunduğu tüm hak sahiplerinin görüşlerine ve rızalarına mutlaka başvuracağız. İstişareler sonucu vatandaşımızın da rızasıyla hayata geçireceğimiz yeni imar uygulamaları ile ilçemize yeni parklar, bahçeler, spor alanları, oyun parkları ve benzeri sosyal donatı alanları kazandırılacağız.

Ayrıca bu sayede vatandaşımıza da imarlı, düzgün, daha sağlıklı imalatlar ve yapılar hayata geçirebileceği değerli arsalar kazandırmış olacağız. Bu sayede plansız yapılaşmanın önüne geçilerek modern ve planlı bir şehir inşa edileceğiz. Yeni İmar Uygulaması, ilçemiz için bir dönüm noktası olacak. Bu uygulama ile ilçemizi daha yaşanabilir, daha modern ve daha güzel bir şehir hâline getireceğiz.

BALIK HALİ VE BALIKÇI BARINAKLARININ YAPILMASI

Balıkçılarımızın çalışma koşullarını iyileştirmek, balıkçılık sektörünü geliştirmek ve ilçemize yeni bir soluk getirmek için modern bir balık hali ve balıkçı barınaklarının inşa edilmesine öncü olacağız.
Projemiz ile balıkçılarımızın tekneleri için modern ve güvenli çekek yerleri, teknelerini ve ekipmanlarını onarabilecekleri atölyeler oluşturacağız.
Yine projemizde balıkçılarımızın denizden geldiklerinde ürünlerini satabilecekleri modern ve düzenli tezgahlar ile bölgenin lezzetli deniz ürünlerini sunacağımız balık satış üniteleri ve restoranlar yer alacaktır.

GELENEKSEL ÜRÜNLER ÜRETİM ATÖLYESİ

Arsin ilçemizde yerel el sanatlarının ve geleneksel ürünlerden olan tırmık, gugar, sepet benzeri ürünlerin üretildiği, eğitim ve satışın yapıldığı atölyeler kuracağız. Bu atölyeler ile bölgemizin kültürel mirasını yaşatırken ilçemize ekonomik değer kazandıracağız.

KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ

İlçemizin önemli eksikliklerden biri olan kreş ve gündüz bakımevini hayata geçirmeye gayret edeceğiz. Belediyemiz bünyesinde açacağımız kreş ve gündüz bakım evine ailelerimiz çocuklarını gönül rahatlığı ile bırakabilecekler. Kuracağımız kreş ve gündüz bakım evi ile çocuklarımızın eğitim hayatlarına ışık tutmayı, ailelerin ise iş hayatından geri kalmamalarını sağlamayı hedefliyoruz.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ (OTİSTİK YAŞAM MERKEZİ)

Arsin’imize engelli bireylerimizin sosyal hayata katılımlarını kolaylaştıracak, eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri sunan bir merkezi kazandıracağız. Bu merkezde engelli bireylerin bağımsız yaşam becerilerini geliştirmeyi amaçlarken sanattan spora, eğitimden eğlenceye kadar her türlü sosyal ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bu projemizde engelli bireylerimiz ve kendilerine bakmakla yükümlü olan cefakar aile üyelerinin sosyal hayata aktif katılmalarını amaçlıyoruz.

ARSİN YÜZME HAVUZU

Sporun farklılığını yaşamak için ilçemize yeni bir soluk getirecek olan Yüzme Havuzu projemizi Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan destek alarak Arsin’imize kazandıracağız. Spor alanındaki projelerimiz arasında en önemli olanlardan bir tanesi Arsin Yüzme Havuzu olacak. Her yaştan hemşerilerimizin yüzme öğrenebileceği ve spor yapabileceği modern yüzme havuzu ile sağlıklı yaşama katkı sağlayacağız.

BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU

Arsin sahilimize prestij katacak projelerimiz arasında bisiklet ve yürüyüş yolu yapımı da yer alacaktır. Sahil alanımızda bisiklet yolu ve yürüyüş yolu yaparken ayrıca bu güzergah üzerinde bisiklet tamir istasyonu ve sosyal alanlar yaratacağız. Arsinli hemşerilerimizin güvenli bir ortamda pedal çevirebilmeleri ve yürüyüş yapmalarını sağlayacağız.

ARSİN BELEDİYE SPOR KOMPLEKSİ

Arsinli gençleri spor çatısı altında toplama hayalimiz var.  Bu projemiz için yine Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan destek alarak belediyemiz bünyesinde Arsin Belediyesi Spor Kompleksini ilçemize kazandıracağız. Amatör branşlarda sporcular yetiştirme gayretinde olacağız ve sporun birleştirici gücüyle Arsinli gençlerimizi yarınlara hazırlayacağız.

DÜĞÜN, NİKAH VE TOPLANTI SALONU

Arsin’imizde park sorunu olmayan, ilçe halkını rahatsız etmeyecek, uygun koşullar imkanına sahip ve farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak olan Düğün ve Nikah Salonu projemizi hayata geçireceğiz.
Modern bir etkinlik mekanı haline gelecek olan projemiz ile Arsin’imizin sosyal hayatına önemli bir değer katacağız. Ayrıca, Arsin’in kent estetiğine katkı sağlayacak bu proje tamamlandığında, ilçe sakinlerine ve ziyaretçilere özel günlerini kutlamak için mükemmel bir mekan sunacağız.

KÜTÜPHANE

Gençlerimizin bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak ve okuma alışkanlığı kazanmak için kütüphane talepleri var. Gençlerimizin bu taleplerini yerine getirmek için Trabzon Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle şehir kütüphanesi kuracağız.

ÇOCUK KÜTÜPHANESİ

Çocuk yaşta kitap okuma alışkanlığı, gelecek adına büyük önem taşır. Bu nedenle geleceğimizin teminatı çocuklarımızın kitaplarla erken yaşta tanışmasını ve okuma alışkanlığı kazanmasını , bilgili ve donanımlı bireyler olarak yetişmesini sağlayacak özel Çocuk Kütüphanesini yine Trabzon Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle Arsin’imize kuracağız.

ÜNİVERSİTE HAZIRLIK KURSLARI

Öğrencilerimizin üniversiteli olma yolunda Arsin Belediyesi olarak yanlarında olacağız. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrencilerimize yönelik ücretsiz hazırlık kursları başlatacağız. Alanında uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilecek olan kurslarda öğrencilerimizin üniversite hayallerine kavuşması için ne gerekiyorsa yapacağız.

SAHİL SOSYAL TESİSLERİ FOŞA FINDIK TEMALI PARK

Arsin sahilimizde bölgenin doğal ve kültürel mirasını yansıtan Foşa Fındık Park adı altında tematik bir park oluşturacağız. Bu alanda fındığın işlenmesini ve fındık ürünlerinin üretilmesine imkan sağlayacak sahil sosyal tesisimiz de yer alacaktır. Planlanan park ile sahilimize yeni bir hava katılacak ve cazibe merkezi haline getirilecektir.

MUŞMUL SUYU DOĞA VE KAMP ALANI

İlçemiz sakinlerinin neşeli vakit geçirebileceği, yöresel lezzetleri tadacağı, çocukların ve gençlerin eğitici ve geliştirici araçlarla oyun oynayıp hoşça vakit geçirebileceği, büyüklerin kamp veya mangal yapabileceği, özgürce dolaşıp stres atabileceği bir sosyal alan yapmayı hedefliyoruz.

Mangal ve piknik alanları, kamp alanları, çocuk oyun alanları, yaşlılar için dinlenme ve sohbet alanları, yöresel yemekler sunan restoranları faaliyete geçirerek.
İlçemiz sakinlerinin neşeli vakit geçirebileceği, yöresel lezzetleri tadacağı, çocukların ve gençlerin eğitici ve geliştirici araçlarla oyun oynayıp hoşça vakit geçirebileceği, büyüklerin kamp veya mangal yapabileceği, özgürce dolaşıp stres atabileceği bir sosyal alan yapmayı hedefliyoruz.

YÖRESEL FESTİVALLER

İlçemizin kültür ve doğal zenginliklerini öne çıkaran yerel sanat, müzik ve gastronomi etkinliklerini içeren festivaller gerçekleştireceğiz.
Karayemiş, foşa fındığı, Santa Yolu Festivali gibi etkinliklerle bölgesel kültürün tanıtımına ve turizmin canlanmasına katkı sağlayacağız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.