Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 16°C




















Abdi İbrahim, 6. Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı

Abdi İbrahim, 6. Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı
5 Mart 2024 14:30
84
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Abdi İbrahim, 6. Sürdürülebilirlik Raporu'nun tanıtımını gerçekleştirdi.

Düzenlenen tanıtım toplantısında, 2021-2022 dönemine ilişkin sürdürülebilirlik çalışmalarının detaylarını kapsayan 6’ncı Sürdürülebilirlik Raporu kamuoyu ile paylaşıldı.

Toplantıda konuşan Abdi İbrahim İnsan Kaynakları, Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Oğuzcan Bülbül, sürdürebilirlik stratejilerini 2030, 2040 ve 2050 hedefleriyle desteklediklerini söyledi.

Sürdürebilirliğin kendileri için dünyanın ve insanlığın karşı karşıya bulunduğu olumsuzlukların ve krizlerin önüne geçmek olduğunu belirten Bülbül, "Bu doğrultudaki misyonumuz, daha az kaynak kullanarak paydaşlarımız için daha fazla değer yaratmak, bu sayede daha sağlıklı, daha yaşanabilir ve daha iyi bir geleceğin kapılarını aralamak. Yaşadığımız değişim ve yeşil dönüşüme ayak uydurabilmek için geleceği belirleyen trendlere, değişen paydaş beklentilerine, yaşam alışkanlıklarına ve iklim krizi ile mücadeleye ilişkin olarak yerel ve uluslararası seviyede geliştirilen çözümlerin parçası olmayı, tüm bunları yaparken de dokunduğumuz hayatları iyileştirerek sürdürülebilir fayda yaratmayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Raporu benzerlerinden ayıran en önemli özelliğinin yapay zeka yardımıyla hazırlanması olduğunu aktaran Bülbül şunları kaydetti:

"'Hayalperestlerin ve Yapay Zekanın Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Senfonisi' ismini verdiğimiz raporumuz, insanın hayal gücü ile yapay zeka uygulamaları birleştirilerek tasarlandı. Yapay zekanın geniş yetenekleri ile insanın eşsiz ve sınırsız hayal gücünü aynı potada eriterek, Abdi İbrahim'in DNA’sında yer alan uyum ve esneklik gücüne vurgu yapmak istedik. Abdi İbrahim'de üretimi optimize etmek, Green Harmonization stratejisiyle uyumlu, yapay zeka teknolojileri kullanarak oluşturulan ambalaj tasarımlarını hayata geçirmek ve gelişmiş 3D yazıcılar ile kişiselleştirilmiş vitamin üretmek gibi projelerimiz, diğer birçok sürdürülebilirlik girişimiyle birlikte, Abdi İbrahim'in HEAL2050 sürdürülebilirlik stratejisiyle mükemmel bir uyum içinde yürüyor. İlaç sektöründe pek çok ilke imza atmış bir şirket olarak sürdürülebilirlik konusunda da değişim ve dönüşüme liderlik eden onarıcı ve proaktif bir yaklaşım benimsemeye devam edeceğiz."

Rapordaki dijital sanat eserlerinin küratörlüğünü yapan Bager Akbay ise yapay zeka tasarımlarıyla sürdürülebilir dünya hedefi arasında bağ olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Küresel Raporlama İnisiyatifi (GRI) standartlarına uygun olarak hazırlanan sürdürülebilirlik raporunda, ekosistemin, insanın ve işin geleceğini iyileştirme stratejisi çerçevesinde belirlenen 2030, 2040 ve 2050 sürdürülebilirlik hedeflerine ve bu doğrultuda yürütülen projelere yer veriliyor.

Rapor ayrıca, Genel Müdürlük ve Esenyurt Üretim Kompleksi'ni kapsayan kalitatif ve kantitatif verileri de içeriyor. Bağımsız üçüncü taraf bir kuruluş tarafından sınırlı güvence ile doğrulanan 2021 ve 2022 yıllarına ait Kapsam 1, Kapsam 2 ve Kapsam 3 sera gazı emisyonu verileri de şeffaf bir şekilde paylaşılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.