Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 18°C




















Genç: “Organize Sanayi Bölgeleri Trabzon’un gücüdür”

Genç: “Organize Sanayi Bölgeleri Trabzon’un gücüdür”
26 Şubat 2024 14:11
299
A+
A-

Genç: “Organize Sanayi Bölgeleri Trabzon’un gücüdür”
Büyükşehir Başkan Adayı Genç, “Şehrimizde istihdamın her türlüsünü önemsiyoruz. Yeter ki, bir üretim olsun ya da bir katma değer üretilsin. İster 5 kişiye ekmek kazandırsın, ister 100 kişiye, isterse 1000 kişiye ekmek kazandırsın. Her bir işletmemiz bizim için değerlidir. Her bir işletmemize katkı sağlamak, işlerini kolaylaştırmak bizim için görevdir.” dedi.
AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı ve Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Şinik Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. Başkan Genç’e Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ile AK Parti İlçe Başkanı Muhammet Ali Yılmaz da eşlik etti.
Şinik Organize Sanayi Bölgesi Müdürü İsmail Tatlıcı ve işadamları tarafından karşılanan Başkan Genç, bölgede yer alan fabrikaları gezerek imalat süreçleriyle ilgili bilgi aldı.
“YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN YATIRIMCILARLA GÖRÜŞTÜM”
Plastik, metal, gıda ve mobilya sektöründe faaliyet gösteren fabrikaları ziyaret eden Başkan Genç, “Şehrimizde istihdama çok önem veriyoruz. Yerel yönetimleri en çok zorlayan konuların başlarında istihdam talepleri geliyor. Belediyelerin istihdam konusunda imkânları sınırlı. O nedenle şehrimizde istihdam artırıcı planlamalar yapmalıyız. Yerel yöneticiler olarak evvela rutin belediyecilik hizmetlerinden sorumluyuz ama şehrimizin de istihdamını düşünmek zorundayız. Bu minvalde yatırımcıları bölgemize çekmek için geçen dönemde hem yurt içinden hem de yurtdışından işadamlarıyla görüşmelerimiz oldu. Diğer yandan istihdam artırıcı her türlü projeye de destek oluyoruz.” diye konuştu.
“İSTİHDAMIN HER TÜRLÜSÜNÜ ÖNEMSİYORUZ”
Şinik Organize Sanayi Bölgesi’nin Trabzon’un kalkınmasında çok büyük öneminin olduğunu ifade eden Başkan Adayı Genç, “Yeni kurulan bir sanayi bölgesi olmasına rağmen kısa zamanda burada 33 fabrikanın üretime geçmiş olması şehrimiz için oldukça sevindirici bir durum. Şehrimizde istihdamın her türlüsünü önemsiyoruz. Yatırımcı beğenmemek ya da seçmek gibi bir lüksümüz yok… Böyle bir şey de akla ziyandır. Yeter ki, bir üretim olsun ya da katma değer üretilsin. İster 5 kişiye ekmek kazandırsın, ister 100 kişiye, isterse 1000 kişiye ekmek kazandırsın. Her bir işletmemiz bizim için değerlidir. Her bir işletmemize katkı sağlamak, işlerini kolaylaştırmak bizim için görevdir.” şeklinde konuştu.
“YENİ İSTİHDAM ALANLARI OLUŞTURMALIYIZ”
Trabzon’un artan nüfusuna yeni istihdam alanlarının oluşturulması gerektiğine vurgu yapan Başkan Genç, “Şehrimiz için sanayinin önemini biliyoruz. Maalesef şehrimizde geçim kaynakları son derece sınırlı. Coğrafi şartlar nedeniyle tarım ve hayvancılık faaliyetleri de istenilen ölçüde değil. Trabzon sanayi şehri değil. Şehrimizde ağır sanayi tesisleri yok. Tarım, silah, mobilya, tekstil ve gıdaya dayalı orta ölçekli fabrikalarımız var. Ama nüfusumuz her geçen yıl artıyor. Bu nüfusa iş bulmak zorundayız. Bize en çok talep edilen konuların başında istihdam geliyor. En çok zorlandığımız konu da bu… Bunun da çözümü şehrimizde fabrikalarımızın ve imalathanelerin sayısının artmasından geçiyor. Yerel yönetici olarak işadamlarımızın, işverenlerimizin önünü açmanın, bürokratik kolaylık sağlamanın şehrimiz için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu anlamda da gerek bakanlarımız, gerekse milletvekillerimizle ve bürokratlarımızla birlikte koordinasyon içinde hareket ederek işadamlarının sorunlarının çözülmesi, karşılaştıkları engellerin aşılması için elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyuyoruz.” diye konuştu.
“İŞADAMLARIMIZIN DEĞERİNİ BİLMELİYİZ”
Trabzon’da yatırım yapan işadamlarının ve işverenlerin değerinin çok iyi bilinmesi gerektiğini ifade eden Başkan Genç, “Bu şehir hepimizin şehri. Bu şehir için katma değer üreten herkes başımızın tacıdır. Ne mutlu bize ki, bütün olumsuz koşullara rağmen işadamlarımızın her türlü riski alarak şehrimianayi Bölgesi’nde şu anda 33 fabrikanın faaliyet gösterdiğini ifade eden Tatlıcı şöyle konuştu: “Burada ilk fabrika 2016 yılında kuruldu. Şu anda 33 fabrika faaliyet gösteriyor ve yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlanıyor. Her geçen yıl daha da büyüyor. Yıl sonu itibarıyla buradaki istihdam sayısının 2000’in üzerine çıkacağını öngörüyoruz. İlk etap kapsamındaki 250 dönümlük alanımız doldu. Şu anda 2. etap çalışmaları doğrultusunda 250 dönüm büyüklüğünde 25 adet yeni parsel oluşacak. İkinci etabımızın hizmete girmesiyle birlikte yeni yatırımcıları buraya yönlendireceğiz. Yatırımcıları buraya çekmek için görüşlerimiz devam ediyor. Altyapı sorunlarımızı da hallediyoruz. Sanayi bölgemizin yolu da karayolları ağına alındı. Bundan dolayı da memnunuz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.