Dolar 32,2587
Euro 34,7780
Altın 2.407,36
BİST 10.330,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Açık
Trabzon
18°C
Açık
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 16°C




















Özdemir Bayraktar Planetaryum ve Bilim Merkezi'nde 80 öğrenciye 3 yıl eğitim verilecek

Özdemir Bayraktar Planetaryum ve Bilim Merkezi'nde 80 öğrenciye 3 yıl eğitim verilecek
20 Şubat 2024 13:25
69
A+
A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da Özdemir Bayraktar Planetaryum ve Bilim Merkezi'nde kurulacak Deneyap atölyesinde 80 öğrenciye 3 yıl eğitim verilecek.

Kentte 21 Kasım 2023'te açılan bilim merkezi bünyesinde Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfınca kurulacak atölyede, 4'üncü, 5'inci, 8'inci, 9'uncu sınıf ve liselerin hazırlık sınıfından seçilecek öğrenciler katılabilecek.

Hafta içi okuluna giden öğrenciler, hafta sonu bilim merkezinde robotik kodlama, yapay zeka gibi alanlarda ders görecek.

T3 Vakfı İl Sorumlusu Erkut Kalkavan, AA muhabirine, eğitime katılacak öğrencilerin, e-sınav ve peşinden düzenlenecek teknik sınavla seçileceğini söyledi.

Vakıf olarak öğrencilere verdikleri öneme işaret eden Kalkavan, "Seçeceğimiz öğrencilere 3 yıl boyunca 11 ayrı modülde eğitim vereceğiz. Öğrenciler 24 ay yüz yüze, 12 ay takımlaşarak proje oluşturacak." dedi.

Kalkavan, vakıfın yürüttüğü proje ve çalışmalarla Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesine katkı sağlamayı hedeflediğini vurgulayarak, "Yetenekli gençleri tespit etmek, eğitmek, teknoloji alanında girişimcilik kültürünün gelişmesine katkıda bulunmak ve bilimsel çalışmalara destek olmak için çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz. Bilim merkezimiz çocuklarımızın ufkunu açan bir görev üstlenmiş durumda." diye konuştu.

– Öğrenciler Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programından yararlanacak

Kalkavan, öğrencilerin bir kısmına burs bağlanacağını da dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Titizlikle seçeceğimiz öğrencilerimizin bir kısmı Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programından yararlanacak. Bursu öğrencilerin tamamına değil, ekonomik şartlar ve başarı düzeyine göre belirlediğimiz öğrencilerimize vereceğiz. Eğitimler sonunda öğrencimiz birçok alanda donanımlı olacak ve daha güzel bir geleceğe onları yönlendirmiş olacağız. Ailelere ricamız 25 Şubat'a kadar başvurularını yapmaları. 28 Şubat'taki e-sınavlara öğrencilerin katılması."

Kalkavan, ekimde başlayacak eğitimler için çocukları adına ailelerin http://deneyap.org adresinden başvuru yapabileceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.