Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 14°C
Az Bulutlu
Trabzon
14°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 20°C




















Fırıncılar Odası’ndan Genç’e tam destek AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanına

Fırıncılar Odası’ndan Genç’e tam destek AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanına
20 Şubat 2024 18:27
225
A+
A-

Fırıncılar Odası’ndan Genç’e tam destek
AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı ve Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, 31 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında Trabzon Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti.
“HEM ESNAFA HEM DE VATANDAŞA HALEL GELMEYECEK”
Fırıncılar Odası üyeleriyle sohbetinde bir fırıncının “Ekmek hakkında ne düşünüyorsunuz? sorusuna Başkan Genç, “Hepimiz ekmeğimizin peşindeyiz.” şeklinde latife yaparak sözlerine şöyle devam etti: “Ekmek ile ilgili ne düşüneceksek ona odamızla karar vereceğiz. Bu daha reel bir cevaptır. Bu konuda bir kısım düşünceler var. Faruk Bey’i görevlendirdim. Hem esnafımızın hukukuna halel getirmeden, hem de vatandaşımızı düşünen bir anlayışı müzakere ediyoruz. Ve ne çıkacaksa ortaya, onu birlikte çıkartacağız.”
“BEN DE ESNAF ÇOCUĞUYUM”
Kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu ve esnafın sorunlarını çok iyi bildiğini ifade eden Genç, “Ortahisar’da iki dönemdir görev yaptım ama bütün kesimlerle, Fırıncılar Odası’yla olduğu gibi, bütün kesimlerle istişare halinde olduk. Her şey belki sizin istediğiniz gibi olmamış olabilir, bizim de istediğimiz gibi olmamış olabilir ama asgari müştereklerde buluşabiliyoruz. Ben de esnaf çocuğuyum. Benim rahmetli babam da kasaptı. O nedenle esnafın halinden çok iyi anlarız. Sorunları çok iyi biliyoruz. Bütün esnafımızla ilgili hangi sorunlar var bunlara vakıfım. Trabzon bir sanayi şehri değil, esnaf şehri. Dolayısıyla esnafımızın hukukuna halel getirmeyen adımlarla yola devam etme sorumluluğundayız. Dün öyleydi, yarın Allah nasip ederse daha yetkili bir konumda olacağız, yarın da aynı anlayışı devam ettireceğiz.” diye konuştu.
“TRABZON MİLLİYETÇİSİYİM”
Samimiyetinden ve gayretinden kimsenin şüphe etmemesi gerektiğine vurgu yapan Genç, “Bu şehir bizim, bu şehri sevmek zorundayız. Biz aynı zamanda şehir milliyetçisiyiz. Biz şehrimizi seviyoruz, bugüne kadar kim çivi çaktıysa Allah (C.C.) ondan razı olsun. Yarın bunların üstüne yeni adımlar atacak gayreti ortaya koyacağız. Bunları hep beraber yapacağız. O nedenle ben bugüne kadar bize destek veren odamıza çok teşekkür ediyorum. Bu gücü arkanızda hissetmek önemli. O gücü bize verdiniz. Yarın da aynı anlayışla yola devam edeceğiz. Özellikle sizlere deprem zamanındaki olağanüstü gayretleriniz için çok teşekkür ediyorum. Gerçek anlamda bir fedakârlığı ortaya koydunuz. Allah razı olsun. İnşallah yeni dönemde de aynı anlayışla devam edeceğiz. Eksiğimiz olacak mı? Dün de oldu, bugün de oldu, yarın da olacak. Eksiklikten münezzeh olan Cenab-ı Allah’tır. Ama samimiyetimizden, gayretimizden endişeniz olmasın. Milleti için gece gündüz demeden bir gayret ortaya koyan bir cumhurbaşkanımız var. Türkiye’nin itibarını, kazandığı gücü yurtdışına çıktığımız zaman daha iyi anlıyoruz. Hâlâ daha büyük bir gayretle ülkesini daha yukarılara taşımanın gayretinde. Biz de nasip oldu onun teşkilatlarında görev aldık. Şimdi de nasip olursa Belediye Bakanlığı görevini üstleneceğiz.” ifadelerini kullandı.
ERGİN AYDIN’A DESTEK İSTEDİ
Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin uyumlu çalışması gerektiğini, bunun çok önemli olduğunu belirten Başkan Genç, “Belediyelerin birlikte çalışması ve birlikte Ankara’ya gidip yatırımları planlamak çok daha kıymetlidir. O nedenle ben görevi devredeceğim Ergin Aydın Başkanımıza da sizden destek bekliyoruz. Trabzon olarak güçlü olmak ve o gücü Ankara’da hissettirmek önemli. O nedenle buradan iyi bir reyle çıkmamız lazım. Hem Büyükşehirde hem de Ortahisar’da güçlü çıkarsak Ankara’da da güçlü oluruz. Eğer Trabzon’da şampiyon olursak, Ankara’dan bir yerine iki konuyu kopartırız. Yapabiliriz bunu. O nedenle bir oy daha fazla almak çok kıymetli.” cümlelerini kullandı.
“BİZİ DİZ ÇÖKTÜRMEK İSTİYORLAR”
Türkiye’nin yürüyüşünün kesintiye uğramaması için AK Parti’nin yerelde de güçlü olması gerektiğinin altını çizen Genç, şöyle konuştu: “Diğer yandan, Cumhurbaşkanımızın mücadelesini görüyorsunuz. Gazze’de, Filistin’de çocukları katlediyorlar. Yeryüzü en kötü sınavından ve zamanından geçiyor. BM yok, Arap devletleri ABD’ye teslim olmuş. Bir ayakta Türkiye var. O nedenle diyorum ki, dünya yeniden bu zamanda Türkleri bekliyor. Oradaki insanların hukukunu koruyan, elinden geleni yapan bir Recep Tayyip Erdoğan var. O nedenle bu seçimde artıracağımız her destek, ona da bir güç, bir kuvvettir. Cumhurbaşkanımız MHP lideriyle bizi esaret altına almamaları için bir yürüyüşe çıktılar. Onun için bu yürüyüşün kesintiye uğramaması lazım. Şimdi, Türkiye bağımsız hareket edebiliyor. Ama bedel ödeyerek bu oluyor. Bir yandan FETÖ’yü, bir yandan diğer terör örgütlerini kullanıyorlar. Bu yolculuğun kesilmemesi lazım. Kesildiği zaman daha çok aşağıya düşürecekler bizi. Yani bizi diz çöktürecekler, bunu yapmak istiyorlar. Şu anda Türkiye ABD’nin dediğini yapmayabiliyor. Bugüne kadar böyle değildi. Mecbur kalıp yapıyorduk, parayı kesip bizi tehdit ediyordu. Şimdi Cudi de Gabar’dan petrol çıkarılıyor. Önceden buraya terör örgütü yerleşmişti. Karadeniz’de 540 milyar metreküp doğal gaz çıktı, petrol de var.”
“21. YÜZYIL TÜRKLERİN ASRI OLACAK”
Cumhur İttifakı’nın milli bir ittifak olduğunun altını çizen Genç, “Ben Azerbaycan’ın Şuşa kentinde İHA ve SİHA’ların gücünü gördüm. Ermeni tanklarını nokta atışıyla beraber bertaraf etmişler. Bu bizim gücümüz. Bu gücün ileriye gitmesi lazım. Bu particilik meselesi değil. Burada milli bir ittifak, ülkenin bağımsızlığını devam ettirmek üzere kurulmuş bir ittifak var. Bu dönemin kesintiye uğramaması lazım. Neticede hak galip gelecektir. Biz ona inanıyoruz. Bu da bu mücadelenin bir kesitidir. Rahmetli Özal ‘21. yüzyıl Türklerin arsı olacaktır’ demişti. Şimdi bu yürüyüş başladı, bunun kesilmemesi lazım. Seçimler de bunun bir parçası.” diye konuştu.
“BİZ TRABZON’A SEVDALIYIZ”
Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik ise, Genç’e destek vereceklerini kaydederek şunları aktardı: “Biz, esnaf odası olarak başkanımızı destekliyoruz. Biz, size inanıyoruz bundan en ufak bir tereddüdümüz yok. Fırıncılar Odası için, bizler için, vatandaş için memleket için hayırlı olsun. Biz Trabzon adına bir mücadele veriyoruz. Önce esnafız, bunun gereklerini yapıyoruz. Trabzon Fırıncılar Odası olarak bize ne zaman ihtiyaç duyulursa, biz taşın altına elimizi her zaman soktuk. Biz Trabzon’a sevdalıyız, şehrimize hayrı olan her konuya destek veririz. Bize ne görev düşüyorsa başımızla beraber yerine getirmeye hazırız. Biz, açık açık sizin yanınızdayız. Bunu dememize bile gerek yok. Tabiri caizse topumuzla, tüfeğimizle yanınızdayız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.