Dolar 32,3560
Euro 34,7869
Altın 2.396,00
BİST 10.266,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 19°C




















Artvin'de “Kutup Seferleri” kitabının imza günü düzenlendi

Artvin'de “Kutup Seferleri” kitabının imza günü düzenlendi
20 Şubat 2024 12:55
50
A+
A-

ARTVİN (AA) – TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsünden kaptan yüksek mühendis Sinan Yirmibeşoğlu, Artvin'de "Kutup Seferleri" adlı kitabının imza gününe katıldı.

Yirmibeşoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Okuyan Artvin Kitap Kafe'de gerçekleştirilen etkinlikte, TÜBİTAK Popüler Bilim Kitapları arasında yer alan kitabını imzalayarak öğrencilere takdim etti.

Ulusal Antarktika Bilim Seferi'ndeki deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Yirmibeşoğlu, gazetecilere, TÜBİTAK yayınları arasındaki eserinde etiketlerden bulmacalara, deneylere kadar birçok eğlenceli ve öğretici bilgilerin yer aldığını söyledi.

Yirmibeşoğlu, kutupların dünyanın buzdan hazineleri olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Günümüzün değişen çağını yakalayabilmek için kutup bilimleri çok önemli bir konu. Orada yaptığımız keşifler dünyaya yenilikler getiriyor. Yenilenebilir ve insanlığa karşı uygulanabilir teknolojiler de kullanıyoruz. Bunları yaparken genç neslin kutupları bilmesi gerekiyor. Türkiye'den kutuplara nasıl gidiyoruz, Türkler kutuplarda ne yapmış, bunların hepsini anlatıyoruz. Bu kitabı alan bir öğrenci buradaki resimlerle, büyüdüğünde, kitapta yer alan herhangi bilim insanının yerini alabilecek şekilde yetişebiliyor."

Kitapta Türkiye'den yola çıkarak Kuzey ve Güney kutbuna giden iki karakter olduğunu aktaran Yirmibeşoğlu, "Bu karakterlerimiz, kutuplarda Türklerin yaptığı bilimsel çalışmaları görüyor. Kutuplarda Türk üssünü ve Türkiye'nin kronolojisini görüyor. Yabancıların Antarktika'yı 1800'lü yıllarda keşfettiğini biliyoruz ama kitaptaki kronolojimize baktığımızda 1513 yılında Piri Reis'in çizdiği dünya haritasında Antarktika'yı görebiliyoruz. Bu çarpıcı gerçekliği anlattığımız kitap öğrencilerimize ders niteliğinde oluyor." diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.