Dolar 32,3115
Euro 34,9994
Altın 2.450,14
BİST 10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Çar 15°C
Per 17°C
Cum 18°C
Cts 18°C




















Amasya'da Gazze'ye destek için “sessiz yürüyüş” yapıldı

Amasya'da Gazze'ye destek için “sessiz yürüyüş” yapıldı
17 Şubat 2024 16:35
78
A+
A-

AMASYA (AA) – Amasya'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek için "sessiz yürüyüş" düzenlendi.

Pirinççi Mahallesi'nden başlayan yürüyüş, Yavuz Selim Meydanı'nda son buldu. Yürüyüşte sağlık çalışanları ve hekimler Türk ve Filistin bayrakları ile dövizler taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Dr. Elif Sakallı, iki hafta önceki verilere göre Filistin'de 403 sağlık çalışanının öldürüldüğünü söyledi.

Hastanelerin savaş ahlakına göre bombalanamayacağına işaret eden Sakallı, "Ama Gazze'de hastaneye sığınan hastaların, hatta doktorların, hemşirelerin bile hedef alındığını gördük. Biz, ömrünü hayat kurtarabilmek için adayanlarız. Terör devleti İsrail, yıllardır sürdürdüğü sistematik işgal politikasını 7 Ekim'den bu yana şiddetini artırarak sürdürüyor. 'İsrail insanlıktan daha ne kadar çıkabilir?' diye düşündükçe her geçen gün hiçbir vicdanın kabullenemeyeceği yeni acılarla güne uyanıyoruz." ifadesini kullandı.

Filistinli kardeşlerinin yararına olacak bütün adımları desteklediklerini dile getiren Sakallı, "İnsanlık dışı bütün eylemlerden kurtulmak için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını ve bütün vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına sessiz yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.