Dolar 32,3311
Euro 34,8454
Altın 2.389,86
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 17°C
Sal 18°C




















Samsun'da AR-GE Maraton Hızlandırma Programı tamamlandı

Samsun'da AR-GE Maraton Hızlandırma Programı tamamlandı
3 Şubat 2024 13:20
51
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım (YEDAŞ) ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğiyle yürütülen AR-GE Maraton Hızlandırma Programı sona erdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) koordinatörlüğünde yürütülen program kapsamında 72 proje arasından başarılı bulunan projelerin sahiplerine ödülleri Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon'da düzenlenen törenle verildi.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, törende yaptığı konuşmada, proje ekiplerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.

AR-GE Maraton Hızlandırma Programı'nın örnek bir çalışma olduğunu belirten Ünal, "Söz konusu olan AR-GE'nin politikaya dönüştürülmesi için bu süreci yöneten bir yapının ortaya çıkması gerekiyor. Bu bağlamda kurumlar arasında en temel rolü üniversiteler üstleniyor. Özellikle YÖK başkanımızın himayelerinde üniversiteler şu anda kendileri ile rekabet halinde. Bu sayede üniversitelerin, bulunduğu bölge çerçevesinde ne yapması gerektiğini belirliyor." dedi.

Etkinliğin işbirlikleri açısından güzel bir örnek olduğunu dile getiren Ünal, "Özellikle yarışmacıların düşünce üreterek projeye çevirmesi büyük bir başarı. Şehrin değeri OMÜ olarak, şehre değer üretmek ve katmak için çalışıyoruz. Paydaşlarımızla eş zamanlı olarak hareket etmeyi ve imkanlarımızı paylaşmayı bir fırsat olarak görüyoruz. Ümit ediyorum ki bu etkinlik etki gücü çok daha yüksek yeni işbirliklerine de vesile olacaktır." diye konuştu.

YEDAŞ Dağıtım Direktörü Ümit Yaşar Kışla ise 12 üniversitenin katıldığı programa genç girişimcilerin yaratıcılığını ve özgün projelerini sergileme imkanı bulduğunu aktardı.

Kışla, programla enerji ve enerji dağıtımıyla ilgili yenilikçi çözümler sunarak bu alanda devrim niteliğinde adımlar atmayı hedeflediklerini kaydetti.

Törende konuşmaların ardından dereceye giren projelerin sahiplerine ödülleri verildi.

Törene Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Muhitdin Yılmaz, Samsun Teknopark Müdürü Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz de katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.