Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 18°C




















Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ortahisar Belediyesi’ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ortahisar Belediyesi’ni ziyaret etti
19 Ocak 2024 19:27
184
A+
A-

Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç’in davetlisi olarak Trabzon’a gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Ortahisar Belediyesi’nin fuaye salonunda düzenlenen içinde Rauf Denktaş’ın kendisinin de çektiği fotoğrafların yer aldığı ‘Rauf Denktaş Fotoğraf Sergisi’nin açılışına katıldı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve beraberindeki heyetle birlikte Ortahisar Belediyesi’ne gelen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı belediye binası önünde çalışanlar ve birim müdürleri karşıladı. Ersin Tatar ve beraberindeki heyet Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile makamında görüştü. Daha sonra Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Başkanvekili Atilla Ataman, KKTC Trabzon Başkonsolosu Erek Çağatay, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale ile birlikte Rauf Denktaş Fotoğraf Sergisi’nin açılışını gerçekleştirerek sergiyi birlikte gezdiler.

“BU MÜCADELE İLELEBET DEVAM EDECEK”

Serginin açılışında konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Kıbrıs Türkünün mücadelesinin aynı zamanda Türk milletinin de mücadelesi olduğuna vurgu yaparak, “Bugün şehrimiz adına mutlu bir günümüz, gururlu bir günümüz. Çünkü çok çok kıymetli bir misafirimiz var. KKTC Cumhurbaşkanımız Sayın Ersin Tatar şehrimizi ve belediyemizi ziyaret ederek bizleri onurlandırdılar. Geçtiğimiz günlerde vefatının yıldönümünü bir kez daha rahmetle, minnetle yâd ettiğimiz ve Kıbrıs mücadelesinin sembol isimlerinden merhum Dr. Fazıl Küçük’ten sonra o mücadeleye mukavemet teşkilatıyla ardından 1974 ve 1983’te KKTC’yi ilelebet bağımsız bir Türk devleti olarak uluslararası arenaya kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş Bey’i rahmetle, minnetle anıyoruz. Kıbrıs Türkünün mücadelesi aynı zamanda Türk milletinin mücadelesidir. İlelebet bu mücadele aynı anlayışla devam edecektir. Son

yıllarda KKTC’nin bağımsızlığını bütün uluslararası arenaya teşmil edebilmek amacıyla kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı proaktif girişim nedeniyle de buradan Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Türk Devletleri Teşkilatı’nda şu anda gözlemci statüyle başlayan bu gayret ilelebet bağımsız bir Türk devleti olarak bütün uluslararası alanda da devam edecektir. Bu sergide Rauf Denktaş’ın fotoğrafçısı Mine Kar ile eşi Cem Kar’ın çekmiş olduğu fotoğraflardan bir sergi düzenledik. Hayırlı olsun.” dedi.

ATAMAN, TATAR’A TEŞEKKÜR ETTİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ataman serginin düzenlenmesinin çok duyarlı bir davranış olduğunu belirterek, “Bu sergiyi düzenleyen Ortahisar Belediye Başkanımız, Yeni Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayımız Ahmet Metin Genç Bey’i tebrik ediyorum. Bu anlamlı günde aramızda bulunan büyüğümüz olmasından gurur duyduğumuz, ağabeyimiz, bireysel olarak da dostum olan ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra ikinci Cumhurbaşkanımız olan Ersin Tatar büyüğümüze şehrimize teşrifleri nedeniyle çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

“FOTOĞRAF MAKİNESİ ELİNDEN DÜŞMEZDİ”

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ise merhum Rauf Denktaş ile Dr. Fazıl Küçük’ün Kıbrıs davasının sembol isimlerinden biri olduğunu ve hiçbir zaman unutulmayacağını belirterek şöyle konuştu: “Hepimiz Kıbrıs’ı kendimizden bir parça olarak, kendimizin tamamlayıcısı olarak görüyoruz. Kıbrıs davası bizim davamız, bunu hiçbir zaman unutmadık, böyle bildik. Ve Kıbrıs davası denince merhum Dr. Fazıl Küçük ve merhum Rauf Denktaş kurucu cumhurbaşkanımız olarak hiçbir zaman unutulmaz. Akla gelen sembol isimlerden ikisidir ve ikisi de bayraklaşmış, Kıbrıs davasıyla özdeşleşmiş iki büyüğümüzdür. Merhum Rauf Denktaş’ın elinden fotoğraf makinesi düşmezdi desek yeridir. Burada onun da çekmiş olduğu fotoğraflar sergilenmekte. Onun gözünden dünyanın nasıl göründüğünü bir defa daha bize gösterecek. Sayın Cumhurbaşkanımızı da şehrimizde ağırlamaktan oldukça mutlu ve gururlu olduğumu ifade ediyorum.”

“AYNI MİLLETİN EVLATLARI OLARAK BU TOPRAKLARDA MÜCADELE VERİYORUZ”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Trabzonluların hep sevgisini ve muhabbetini gördüğünü belirterek şunları kaydetti: “Bugün sizlerle kadim şehir Trabzon’da beraber olmaktan büyük bir mutluluk duymaktayım. Hepinize şahsıma gösterdiğiniz bu yakın ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz hep Doğu Akdeniz’deki Türk devleti KKTC’den Anadolu’ya baktığımızda daha da uzaklara Trabzon’a baktığımızda hep sizlerin sevgisini, muhabbetini gördük. Çünkü bizim yüreğimiz bir, kalbimiz bir, gönlümüz bir, aynı milletlerin evlatları olarak bu topraklarda mücadele vermenin gururu içindeyiz. Trabzon denince 1453 İstanbul’un fethinden sonra yine Fatih Sultan Mehmet 8 yıl sonra 1461’de buraların fethini

gerçekleştirdi. Burası Anadolu’nun parçası ve 1571’de Padişah ikinci Selim Lala Mustafa Paşa, Canbolat Paşa, Kıbrıs’ın fethiyle bizleri bir bakıma birleştirdiler. İşte böylesine bir tarih. Beş yüzyıllık bir tarihte bizler bir bütün olarak Karadeniz’den Akdeniz’e uzanan bu coğrafyanın yöneticileri olarak halkımızın geleceği için şimdilerde bu çağdaş değerlerde geleceğe yürüyoruz. Onun için de Trabzon’dan bir kez daha 1974’ten sonra KKTC’ye giden ve orada torunlarının torunlarıyla KKTC’nin geleceği için mücadele eden sizlerin hemşehrilerini selâmlıyorum. Bugün benim danışmanın olan Mesut Genç, eski milletvekilimiz benimle birlikte. Onun ailesi de Trabzon’dan oralara yerleşmiş ve şu anda Mesut Genç benim danışmanın. Böylesine çok değerli isimler şu anda bizimle bu mücadeleyi vermektedir.” şeklinde konuştu.

“KKTC, EN GÜNEYDEKİ TÜRK DEVLETİDİR”

KKTC’nin jeostratejik, jeopolitik ve enerji yatakları bakımından Türkiye için önemine değinen Cumhurbaşkanı Tatar, “Bizim temennimiz ve dileğimiz elbette Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin hakkını, çıkarlarını ama KKTC’Nin de bağımsız bir Türk devleti olarak yaşayabilmesi ve hem mavi vatanda her türlü güvenlik meseleleriyle jeopolitik, jeostratejik ve gerekse hidrokarbon, enerji zenginlikleri ve hem hava sahasında şimdilerde İHA ve SİHA’larımızla en güneydeki Türk devleti KKTC’nin bekası için bu mücadeleyi verirken, Trabzon ve Karadeniz ile ekonomik, sosyal ilişkilerin gelişmesiyle elbette geleceğe daha emin adımlarla yürüyebilmenin mutluluğu içerisinde yeni nesillere bütün bu değerleri anlatabilmek, mücadelemizi paylaşabilmek, kültürel, ekonomik, sosyal, milli ve manevi değerlerle bütün bu mücadeleyi vermek, onlara bu mücadeleyi aşılayabilmek ve aynı milletlerin evlatları olarak onlara gelecekte de bu coğrafyada güçlü bir şekilde varlığımızı sürdürebilmek elbette bize yakışandır, bunun için çalışıyoruz.” dedi.

“RAUF DENKTAŞ’IN VASİYETİNİ SONUNU KADAR SÜRDÜRECEĞİZ”

Rauf Denktaş’ın hayatını ve ömrünü Kıbrıs davasına adamış bir Türk milliyetçisi ve bir Türk büyüğü olarak çok büyük hizmetler verdiğine dikkati çeken Tatar, “ Merhum Rauf Denktaş’ın bizlere vasiyeti KKTC’nin bağımsız bir devlet olarak yaşayabilmesi için mutlak surette Kıbrıs Türk halkının egemenlik haklarını tescil edilmesi ve Kıbrıs’ta bir anlaşma olacak bu anlaşmanın iki devletli bir çözüm modeliyle olabileceğini vasiyet etti. Çünkü biz ayrı ve bağımsız bir Türk devleti olarak yolumuza devam edemezsek zaman içerisinde zafiyet ve bizleri yok etmek için her türlü sinsi planla karşı karşıya kalabileceğimiz muhakkaktır. Onun için bizim siyasetimiz Türkiye’nin garantörlüğü ve Kıbrıs’ta Türk askerinin varlığının devamıdır. Ben bir kez daha merhum Rauf Denktaş’ı rahmetle ve minnetle anıyorum. Onun vasiyetini de sonuna kadar sürdüreceğimizi ve KKTC’yi bütün dünyaya tanıtmakta mutlak surette başarılı olacağımızı Trabzon’dan sizlerle paylaşıyorum.” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar daha sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde “KKTC’nin Türk Dünyası İç

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.