Dolar 32,2773
Euro 35,1264
Altın 2.468,30
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C




















Samsun Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl üreticilere 21 milyon liralık destek verdi

Samsun Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl üreticilere 21 milyon liralık destek verdi
9 Ocak 2024 15:50
66
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun Büyükşehir Belediyesi, kentte tarımsal üretimi artırmak için 2023 yılında üreticilere 21 milyon liralık destek verildiğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Mustafa Demir, yaptığı açıklamada, Samsun'un mevcut tarımsal potansiyelini daha yukarıya çıkartmaya çalıştıklarını belirtti.

Kentte tarımın gelişmesi ve tarımsal üretimin artırılması için yapılan çalışmaları aralıksız devam ettiklerini anlatan Demir, "Yeni projeler ile çiftçilerimiz talep ve ihtiyaçlarına yönelik destekleniyor. Bu kapsamda 2023 yılında üreticiye 227 bin dekar alanda destek verildi. Üreticilere 1 milyon 140 bin tıbbi bitki fidesi, 15 bin aronya fidanı, 472 bin çilek fidesi, 15 bin kivi fidanı, 8 bin kuşburnu fidanı, 3 bin mavi yemiş fidanı, 1500 kaz palazı, 28 ton gübre, 2 bin litre bitki koruma ilacı, 36 adet tarım alet ve makine desteği, 7 sera desteği, bir de soğuk oda desteği sağlandı." ifadesini kullandı.

Demir, tarımın geleceğinin Samsun'un önceliği olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kentimizin dört bir yanında tarımsal üretimi artırmak bizim için çok önemli. Tarımsal üretimin il genelinde yaygınlaştırılması, çiftçilerimiz güçlendirilmesi ve yeni çiftçi sayısının artırılması için birçok projeyi hayata geçirdik. 40 bin çiftçimize toplamda 21 milyon liralık destek verdik. Samsun’un mevcut tarımsal potansiyelinin daha da ileri seviyeye çıkması, çiftçilerimizin desteklerle güçlendirilmesi en önemli hedeflerimizden biri. Tarımsal üretimin stratejik öneme sahip olduğu günümüzde bu alanda atılan her adımı, verilen her desteği büyük hassasiyetle gerçekleştiriyoruz. Bu bilinçle hareket edip şehrimizin her bir karışı değerli olan toprağını en güzel şekilde işleyerek Samsun'un tarımını dünyada öncü hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.