Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 19°C




















Daikin Türkiye, EVD hizmetiyle iklimlendirme sektöründeki enerji dönüşümüne katkı sağlıyor

– Şirket, oteller, hastaneler ve sanayi sektöründeki paydaşlarına kullandıkları iklimlendirme sistemlerinin sürdürülebilir işlevselliğini ve verimliliğini artırma konusunda destek veriyor

Daikin Türkiye, EVD hizmetiyle iklimlendirme sektöründeki enerji dönüşümüne katkı sağlıyor
9 Ocak 2024 11:15
80
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Daikin, Enerji Verimliliği Danışmanlık (EVD) hizmetleriyle iklimlendirme sistemlerinin sürdürülebilir işlevselliğini ve verimliliğini artırma konusunda destek sağlayarak, iklimlendirme sektöründeki enerji dönüşümüne katkıda bulunuyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Daikin, EVD hizmetleri ile konut, ofis, ticari hizmet binaları, sanayi tesisleri ve fabrikalarda kullanılan sistemlerin enerji performanslarını analiz ederek yenileme, işletme ve iyileştirme süreçlerine enerji optimizasyonu sağlanmış anahtar teslim çözümler sunuyor.

2050'ye kadar tüm faaliyetlerinde, sattığı ürün ve çözümlerinde sera gazı emisyonlarını net sıfıra indirmeyi hedefleyen Daikin, sektörde öne çıkan hizmetleriyle paydaşlarının sürdürülebilirlik hedeflerine de katkı sağlıyor.

Sunduğu EVD hizmetleri ile enerji ve konfor dengesini optimize edecek çalışmalar yürüten şirket, oteller, hastaneler ve sanayi sektöründeki paydaşlarına kullandıkları iklimlendirme sistemlerinin sürdürülebilir işlevselliğini ve verimliliğini artırma konusunda destek veriyor.

Şirket enerji etütleri, Verimlilik Artırıcı Projeler (VAP), danışmanlık, enerji yönetimi, yenilenebilir enerji hizmetleri, ölçüm ve raporlama, izleme ve değerlendirme, enerji yöneticisi gelişim eğitimleri ve mevcut binalar için Enerji Kimlik Belgeleri'nin (EKB) düzenlenmesi de dahil olmak üzere geniş bir yelpazede hizmet sunuyor.

İklimlendirme sistemleri tipik olarak ticari ve konut alanlarında toplam enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 60'ını oluşturuyor. Endüstriyel tesislerde ise bu oran sektöre bağlı olarak değişmekle birlikte gıda, ilaç, tekstil, petrokimya ve plastik gibi sektörlerde enerji tüketiminin büyük bir kısmını iklimlendirme süreçleri oluşturuyor.

Daikin Türkiye, özellikle bu sektörlerde gerçekleştirdiği VAP'lar ile enerji tüketiminde yüzde 30'a varan bir azaltım göstererek önemli miktarda enerji tasarrufu sağlıyor.

EVD hizmeti kapsamında müşterilerinin enerji girdi ve çıktılarını dikkatle inceleyen ve raporlayan Daikin Türkiye, tespit edilen kayıp noktalarının nasıl verimli bir şekilde kullanılabileceğine ilişkin çözümler üretiyor.

Chiller modernizasyonu, inverter retrofit kitleri, uzaktan izleme, merkezi soğutma otomasyonu ve optimizasyon gibi çeşitli servisleriyle enerji tüketimini azaltmayı hedefleyen şirket, son bir yılda 50 bina ve endüstriyel tesiste kapsamlı enerji etütleri de gerçekleştirdi.

Bu kapsamda ticari binalarda gerçekleştirilen 30 enerji etüdünden toplamda 175 bin 500 ağacın karbon emilimine eş değer olan 6 bin 180 ton CO2/yıl önlenebilecek emisyon miktarı, sanayi yapılarında gerçekleştirilen 20 enerji etüdünden ise toplamda 608 bin 400 ağacın karbon emilimine eşdeğer olan 21 bin 424 CO2/yıl önlenebilecek emisyon miktarı tespit edilerek raporlandı.

Daikin Türkiye'nin Enerji Verimliliği Danışmanlığı hizmeti verdiği birçok kurumdan biri olan bir ilaç fabrikasında, R22 gazı kullanan mevcut 6 soğutma ünitesinde enerji verimliliği iyileştirmeleri uygulandı. Bu ünitelerin yeni ve yüksek verimli ünitelerle değiştirilmesiyle yüzde 28 oranında önemli bir enerji tasarruf edildi. Söz konusu tasarruf yıllık 2,5 milyon kilovat elektrik tasarrufuna karşılık geliyor.

Ayrıca proje, yaklaşık 29 bin 250 ağacın karbon emilimine eş değer olan 1030 ton CO2/yıl emisyonunun önlenmesini sağladı.

Çevresel etkiyi en aza indirmek için projede, Küresel Isınma Potansiyeli (GWP) değeri 1840 olan ve ozon tabakasına zarar veren önceki R22 cihazları yerine GWP değeri 7 olan ve ozon tabakasına zarar vermeyen R1234ze soğutucu akışkanı içeren cihazlar kullanıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.