Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Pts 15°C
Sal 17°C
Çar 15°C
Per 17°C




















Trabzon'da Nemlizade Konağı'nın müze olması talebi

Trabzon'da Nemlizade Konağı'nın müze olması talebi
8 Ocak 2024 15:00
84
A+
A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da bazı sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri, akademisyenler ve turizm sektöründen grup, Nemlizade Konağı'nın Trabzon Müzesi olması için bir araya geldi.

Trabzon Oteller Birliği Başkanı Mustafa Aksu, "Nemlizade Konağı Trabzon Müzesi Olmalıdır" sloganıyla bir araya gelen grup adına Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın açıklamasında, Trabzon'da nitelikli bir arkeoloji, etnografi, resim, plastik sanatlar müzesi olmayışının büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

Aksu, Trabzon'un yerli ve yabancı 1,5 milyona yakın turisti ağırlayan, birçok medeniyete ev sahipliği yapan kadim bir şehir olduğuna işaret ederek, "Kültür ve turizminde, kentlerin en önemli ve olmazsa olmaz cazibe merkezlerinden birinin müzeler olduğu herkesin malumudur. Nevi şahsına münhasır yapısı ile mimari bir şaheser yapıt olan ve son yıllarda Trabzon Müzesi olarak hizmet veren Kostaki Konağı'nın, 6 yıldır tadilatta oluşu nedeniyle şehrin nitelikli ve kapsamlı bir müze ihtiyacı daha belirgin hale gelmiştir." dedi.

Kostaki Konağı'nın Trabzon ve bölgenin en nitelikli sivil mimari yapılarından biri olduğunu ifade eden Aksu, şöyle konuştu:

"Tadilat sonrası kendine has mimari ve sanatsal özellikleri ile Atatürk Köşkü gibi müze konak olarak ziyarete açılması uzmanların ortak görüşüdür. Trabzon'a modern bir müze kazandırılana kadar kentte bulunan kamu yapılarından, mimari yapısı ve sergileme kapasitesi ile Nemlizade Konağı, geçici tahsis ile müze olmaya en uygun yapıdır. Nemlizade ailesinin kültür mirası konak, restorasyonu tamamlanmış, 6 kat ve 50 oda-salondan oluşan ve yaklaşık olarak 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip yapısı ile Trabzon'da bulunan tarihi öneme sahip en büyük kamu-hazine mülküdür."

Basın açıklamasına Nemlizade Konağı'nın Trabzon Müzesi olmasına destek veren toplam 40 kişi katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.