Dolar 32,1366
Euro 35,1278
Altın 2.472,48
BİST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C




















GLOBAL MD Portföy'den ödüllü “biyoteknoloji buluşuna” yatırım

GLOBAL MD Portföy'den ödüllü “biyoteknoloji buluşuna” yatırım
8 Ocak 2024 13:35
93
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Global Menkul Değerler'in yüzde 100 iştiraki Global MD Portföy, nitelikli yatırımcılar ile biyoteknoloji yatırımları sağlamak amacıyla oluşturduğu Health Tech Sağlık Teknolojileri GSYF aracılığıyla AVB Biyoteknoloji AŞ'ye yatırım yapmak üzere niyet mektubu imzaladı.

Şirketten yapılan açıklamada, yüzde 100 yerli biyoteknoloji şirketi AVB Biyoteknoloji AŞ, "Quantum Sinyali Tedavisi" adı verilen tıp dünyasında yeni bir tedavi sistemi geliştirdi.

Bu tedavi ile "vücut içinde tüm virüs ve bakterileri ortadan kaldıracak moleküller" oluşturmayı başaran şirket, 2021'de İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF) kapsamında "Biyoteknoloji" alanında en iyi buluş seçilerek altın madalya kazandı.

– "Bu öncü adımı atmaktan mutluluk duyuyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Global MD Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Braida Fernandez, şu ifadeleri kullandı:

"Buluşların hayata geçmesi için finansal desteğin öneminin farkındayız. Geçen yüzyılın tıp alanında en önemli bilimsel gelişmesi olarak kabul edilen penisilinin icadından sonra bir Türk şirketinin hem bakteriler hem de virüsler üzerinde bu kadar etkili bir tedavi sistemi geliştirmesi, bizi mutlu etti. Aynı zamanda da bu alanda yatırım imkanlarının oluşturulmasına teşvik etti."

Biyoteknoloji alanında kurmuş oldukları fon ile bu alandaki girişimlere önemli bir destek sağladıklarını kaydeden Fernandez, "Ülkemizdeki bilimin gelişmesi adına ve dünyaya yayılmasında, bu öncü adımı atmaktan mutluluk duyuyoruz. Fona yatırım yapan nitelikli yatırımcılarımızla bir Türk şirketinin tıp dünyasında ses getirecek buluşuna yatırım yapmak heyecan verici." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.