Dolar 32,3748
Euro 34,5746
Altın 2.382,29
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 18°C
Cts 17°C




















Samsun'da sel ve taşkın risklerine karşı iki köprü yeniden inşa edildi

Samsun'da sel ve taşkın risklerine karşı iki köprü yeniden inşa edildi
7 Ocak 2024 15:05
64
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Tekkeköy ilçesinde bulunan Karabürük ve Hamzalı Köprüleri olası sel ve taşkın riskine karşı yeniden inşa edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada göre, kırsal mahallelerdeki yol ve köprü yatırımlarıyla vatandaşları güvenli ve konforlu ulaşıma kavuşturuyor.

Tekkeköy ile Çarşamba ilçeleri arasında başta Ağcagüney, Güzelyurt, Sıtmasuyu, Balcalı, Tilkili, Gölceğiz olmak üzere toplam 20 mahalleyi birbirine bağlayan Kababürük ve Hamzalı köprülerinde teknik inceleme yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri kot ve kesit bakımından uygun olmadığını tespit etmesi üzerine yenileme çalışması başlattı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından iki köprü projesinin ihalesi geçen yıl ocak ayında yapıldı. Aynı yıl mayıs ayında başlayan inşaat hızla tamamlandı.

DSİ ve Karayolları Genel Müdürlüğünün standartlarında inşa edilen 10 metre genişliğindeki iki yeni köprü artık yetersiz hidrolik kesit kaynaklı taşkınlardan etkilenmeyerek, sürücülere güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sağlayacak. Böylece olası sel ve taşkın durumlarında köprülerle ilgili risk de ortadan kaldırılmış oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsunlulara daha güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sunmak için ara vermeden çalıştıklarını belirterek, "Teknik anlamda dikkatli ve detaylı bir çalışmanın sonucunda iki köprünün de inşaatını hızla tamamladık. Vatandaşlarımızın ulaşım güvenliği bizim için çok önemli. Çok sayıda mahallemizi birbirine bağlayan bu köprülerin inşaatının bitirilmesiyle birlikte artık sel ve heyelan gibi doğa afetlerin neden olduğu ulaşım sorunu artık ortadan kalkmış oldu." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.