Dolar 32,2772
Euro 35,0355
Altın 2.473,33
BİST 10.543,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C




















CW Enerji ve Fuat Özsoy İplik 12,5 milyon dolarlık GES anlaşması yaptı

CW Enerji ve Fuat Özsoy İplik 12,5 milyon dolarlık GES anlaşması yaptı
5 Ocak 2024 12:30
72
A+
A-

ANKARA (AA) – CW Enerji ve Fuat Özsoy İplik Sanayi ve Ticaret AŞ arasında güneş enerjisi santrali (GES) kurulumuna yönelik 12,5 milyon dolarlık sözleşme imzalandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, CW Enerji sektörel gelişime katkı sağlayacak çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CW Enerji Üst Yöneticisi (CEO) Volkan Yılmaz, iki şirket arasında güneş enerjisi santrali kurulumu gerçekleştirilmek amacıyla KDV hariç 12 milyon 455 bin 595 dolar tutarında sözleşme imzalandığını kaydetti.

Açıklamada, sözleşme imza tarihi itibarıyla söz konusu tutarın, "TCMB Döviz alış USD/TL kuru ile KDV hariç toplam 362 milyon 886 bin 286 lira 97 kuruş" olduğuna yer verildi.

Yenilenebilir enerjinin yaygınlaşmasını sağlamak adına çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Yılmaz, "Ülkemizin enerji alanında bağımsızlık kazanması için yenilenebilir enerji yatırımları çok büyük önem taşıyor. Biz de CW Enerji olarak, yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerji sisteminin her alanda yaygınlaşması için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sınırsız enerji kaynağı olan güneşten daha fazla faydalanarak, yenilenebilir ve temiz enerji kullanımının artması adına çalışmalarımıza devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.