Dolar 32,3276
Euro 34,7452
Altın 2.391,96
BİST 10.250,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 19°C




















2. Sağlık Hizmetlerinde Yenilikler ve Teknoloji Sempozyumu çevrim içi yapıldı

2. Sağlık Hizmetlerinde Yenilikler ve Teknoloji Sempozyumu çevrim içi yapıldı
2 Ocak 2024 14:45
63
A+
A-

ÇORUM (AA) – Hitit Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından Sağlık Hizmetlerinde Yenilikler ve Teknoloji Sempozyumu'nun ikincisinin çevrim içi olarak yapıldığı bildirildi.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, sempozyumda beslenme ve diyetetik, biyoteknoloji, nesnelerin internet tabanlı sağlık uygulamaları, sağlıkta büyük veri gibi konularda 38 sunum yapıldı.

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, sağlık sektörünün, dünyada bilim ve teknolojinin ilerlemesinden en fazla katkıyı alan sektörlerden olduğunu belirtti.

İnsan ömrünün 80'li yaşlara uzamasının gelişen teknolojinin eseri olduğuna dikkati çeken Baykam, "Bunları bizlerin de hep beraber kullanabiliyor olmamız önemli. Moleküler tekniklerden yapay zekaya, gün içinde biriktirdiğimiz büyük veri hem hastalık tanılarında hem tedavi hem de iyilik oranının artırılmasına çok önemli etkenler. Kolumuzda kullandığımız saat, adımlarımızı ölçen aygıt aslında bizim için önemli bir veriyi ortaya koyuyor. Her gün hastaneye gidip verdiğimiz kan sonuçları, bizim büyük verimizi oluşturuyor. Dolayısıyla bütün bu verileri kullanarak bir yapay zeka marifetiyle tanıya, tedaviye mevcut durumumuza özgü yaklaşımlar olabiliyor." ifadelerini kullandı.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Osman Çubuk ise sağlıklı yaşam sürdürebilmek, bireylerin sağlıklı olmasını sağlamak için koruyucu, tedavi edici, rehabilite edici ve sağlığı geliştirici sağlık hizmetlerinin gerekli olduğunu anlattı.

Son yıllarda yaşanan gelişmeler ve değişimlerin sağlık hizmetlerinde yenilikçi uygulamaları beraberinde getirdiğini vurgulayan Çubuk, bu hızlı değişime ayak uydurabilmek ve öncülük edebilmek için sağlık profesyonellerinden beklentilerin arttığını kaydetti.

Çubuk, sempozyumla sağlık alanındaki yenilikler, gelişmeler ve teknolojik ilerlemeler hakkında bilgi paylaşımını hedeflediklerinin altını çizdi.

Sempozyum kapsamında 23 üniversiteden katılan akademisyen ve uzmanlar, alanlarıyla ilgili sunum yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.