Dolar 32,2727
Euro 34,7937
Altın 2.412,03
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Az Bulutlu
Trabzon
16°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 20°C




















Trabzon'da “Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi” programı düzenlendi

Trabzon'da “Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi” programı düzenlendi
31 Aralık 2023 21:55
104
A+
A-

TRABZON (AA) – Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" programı düzenlendi.

Mekke'nin fethinin 1393. yıl dönümü dolayısıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı'nın marşlar çaldığı programda, tiyatro gösterileri, sinevizyon gösterimi ve ezgi dinletisi sunuldu.

AGD Trabzon Şube Başkan Muhammed Eskici, AA muhabirine, her yıl Mekke'nin Fethi'ni AGD olarak kutladıklarını söyledi.

Eskici, Türkiye'nin 81 ilinin yanı sıra yurt dışında da binin üzerinde farklı noktada fetih programları düzenlediklerine dikkati çekerek, "Bu yıl farklı olarak Mekke'nin Fethi'ni ve Kudüs Gecesi'ni gerçekleştiriyoruz. Peygamber Efendimizin Mekke'nin Fethi için yaptığı çalışmalar şu andaki Gazze'deki kardeşlerimizin yaptığı çalışmalarla aynı minvalde çalışmalardır." dedi.

Miladı Takvim'e göre Peygamber Efendimizin 31 Aralık'ta Mekke'nin Fethi için hazırlıkların yapılması gerektiğini söylediğini anlatan Eskici, şunları kaydetti:

"Ve ocak ayının ortası gibi Mekke'nin Fethi gerçekleşiyor. Yılbaşı geleneği, Müslüman aleminin dininde, örfünde ve adetinde bulunmamaktadır. Bunu anlatmak ve insanlarımızı küresel ifsadın eşiğinden kurtarmak için biz bu programı bugün yapıyoruz. İnsanlarımız televizyon ya da sosyal medyada boşuna vakit geçireceklerine burada hafızlarımızın okuduğu Kur'an-ı Kerim'i dinleyerek insanlarımıza hizmet ediyorlar. Bugün Kudüs'ü de anmadan geçmek olmazdı, hem Mekke'nin Fethi'ni hem Kudüs'ü anlıyoruz. İnşallah yakın zamanda da Kudüs'ün fethini kutlayacağız."

Araştırmacı-yazar İbrahim Cücük'ün sunum yaptığı programa, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.