Dolar 32,2569
Euro 34,7868
Altın 2.406,19
BİST 10.328,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Açık
Trabzon
18°C
Açık
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 16°C




















Aksa Fotofest Fotoğraf Yarışması ödül töreni KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın katılımıyla gerçekleşti

Aksa Fotofest Fotoğraf Yarışması ödül töreni KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın katılımıyla gerçekleşti
25 Aralık 2023 16:30
82
A+
A-

ANKARA (AA) – Aksa Enerji'nin 8.'sini düzenlediği Aksa Fotofest Fotoğraf Yarışması'nın ödül töreni ve sergi açılışı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın katılımıyla gerçekleşti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman'da hayatını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol Takımı oyuncularının anısını yaşatmak ve KKTC'nin genç sporcularına umut olmak için Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği yararına Gazimağusa'da düzenlenen yarışmada dereceye giren 54 eser, geliri derneğe bağışlanmak üzere satışa çıktı.

Söz konusu tören ve sergi açılışında konuşma yapan Tatar, depremde vefat eden Gazimağusalı genç sporculara Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır dileyerek, KKTC'de istikrarlı şekilde fotoğraf sanatının gelişimine vermiş olduğu destek ve topluma duyarlı tutumundan dolayı Aksa Enerji'ye teşekkür etti.

8. Aksa Fotofest Fotoğraf Yarışması'nın "Mağusa ve Maraş'ın Tarihi Dokusu ve Anıtları" kategorisinde başarı ödüllerini "Hylas" eseriyle Ayşe Gökyiğit, "Lala Mustafa Paşa Camii Gün Batımı" eseriyle Cem Cengiz ve "Eskimeyen Tarih" eseriyle Ramadan Gümüşok kazandı.

"Mağusa ve Maraş'ta Yaşam" kategorisinde ise "Alone" eseriyle Başar Taşlı, "Bereketli Gün" eseriyle Mehmet Gökyiğit ve "Galip Dayı" eseriyle Nazan Dinsev başarı ödüllerinin sahibi oldu.

Mağusa ve Maraş'ta yaşam ve tarihi dokunun sanatçıların gözünden yansımalarının yer aldığı fotoğraf sergisi 29 Aralık'a kadar Gazimağusa'nın Suriçi bölgesinde yer alan Bandabuliya'da sanatseverleri ağırlayacak.

Sanatseverler, sergideki eserleri satın alarak deprem felaketinde hayatını kaybeden Gazimağusalı genç voleybolcuların isimlerinin yaşatılmasına ve KKTC'nin daha fazla genç sporcu yetiştirmesine destek olabilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.