Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 18°C




















Eski Trabzonspor Kulübü Başkanı Özkan Sümer, mezarı başında anıldı

Eski Trabzonspor Kulübü Başkanı Özkan Sümer, mezarı başında anıldı
22 Aralık 2023 16:25
72
A+
A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor'da futbolculuk, teknik direktörlük ve kulüp başkanlığı görevinde bulunan tek kişi olarak tarihe geçen Özkan Sümer, vefatının üçüncü yılında mezarı başında anıldı.

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Ali Haydar Gedikli, Genel Sekreter Kemal Ertürk, Divan Başkanlık Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ongan, yönetim kurulu üyeleri Derviş Köz ve Coşkun Öztürk, bordo-mavili kulübün eski yöneticileri ile futbolcular, Sümer'in Maçka ilçesindeki mezarını ziyaret etti, yakınlarına taziyede bulundu.

Ertürk, Özkan Sümer gibi aynı takımda futbolculuk, teknik direktörlük ve kulüp başkanlığı yapan kimsenin olamayacağını belirterek, "Bu gurur Özkan hocamızın gururudur. Kendisine hep hocamız diyoruz ama Trabzonspor başkanlığı da yapmıştır. Hep 'hocamız' diye hitap ediyoruz çünkü Özkan hocamız bize hep yol göstermiştir. Ben kendisiyle yöneticilik yapma fırsatı bulamadım ama defalarca bir araya geldim. Her seferinde bir yol gösteren olmuştur." dedi.

Ongan ise Özkan Sümer'in futbol hayatının yanı sıra karakteriyle de ön plana çıktığını dile getirerek, "Trabzonspor'un sadece kulüp olmasında ya da şampiyonluklarında değil, marka olmasında ömrü boyunca mücadele etmiş bir büyüğümüzdü." diye konuştu.

Sümer'in birkaç dakikada anlatılamayacağına işaret eden Ongan, "Birçok dostunun yazdığı kitaplara sığmadı. Kendisiyle aynı yönetimde bulunmanın gururunu yaşıyorum. Özkan hocam zamanı geldiğinde kayalar kadar sert, aslında bastığımız toprak kadar da yumuşak bir insandı." ifadelerini kullandı.

Anma programı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından sona erdi.

– Abdullah Avcı'dan Özkan Sümer paylaşımı

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı da sosyal medya hesabından Özkan Sümer'in ölüm yıl dönümü dolayısıyla paylaşımda bulundu.

Özkan Sümer'in Trabzonspor efsanesini yarattığı dönemlerin, kendisinin gençlik yıllarına denk geldiğini vurgulayan Avcı, şunları kaydetti:

"O yüzden bende çok büyük izler bıraktı. Sonrasında ne şanslıyım ki onunla konuşma, fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakaladım. Her insanın tanıması, sohbet etmesi gereken muhteşem bir insandı. Trabzonspor'un tarihinde çok önemli bir yere sahip, bu takımın her noktasına sirayet etmiş büyük bir efsane. Trabzonspor'un ve Türk futbolunun bu büyük efsanesi her zaman, en iyi şekilde anılacak."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.