Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 16°C




















CAS, Samsunspor'un 2 dönem transfer yasağını onadı

CAS, Samsunspor'un 2 dönem transfer yasağını onadı
22 Aralık 2023 12:05
67
A+
A-

SAMSUN (AA) – FIFA'nın Trendyol Süper Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor'a verdiği 2 dönem transfer yasağı, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından onandı.

Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, temmuz ayında FIFA tarafından 2 dönem transfer yasağını içeren bir kararın kulübe iletildiği belirtildi.

Karara CAS nezdinde itiraz edildiğinin aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Haksız olan transfer yasağı karşısında avukatlarımız ile CAS'a başvurmuştuk. Bu süreçte haklılığımızı ispatlamak adına İsviçre'nin en ünlü ve tecrübeli avukatlık şirketiyle anlaştık. İsviçreli avukatlarımız CAS'a gerekli başvuruları yaptı ve yetkililerle beş saatlik duruşma dahil, defalarca görüşmede bulundu. Haklı olduğumuz temel nokta, eski futbolcumuz Arvydas Novikovas ve sayın avukatı ile FIFA karar tarihinden önce karşılıklı anlaşmamızdı. FIFA davasında karşı taraf olarak nitelendirilen eski futbolcumuz ve avukatı, CAS davası ve duruşmasında yanımızda yer aldı ve tüm açıklamalarımızı destekledi ancak FIFA, tüm bu açıklamaları ve sunulan tüm delilleri görmezden gelerek CAS davasında kulübümüzün ceza alması için şiddetli şekilde savunmada bulundu. Bunun altında yatan temel neden ise ne yazık ki Türk kulüplerimizin uluslararası alanda, özellikle FIFA ve CAS davalarında kötü geçmişe sahip olmasıdır."

– Samsunspor, kış ve yaz döneminde transfer yapamayacak

CAS'ın beklenmedik şekilde kararı onadığının belirtildiği açıklamada, "Kulübümüz, önümüzdeki kış ve yaz transfer dönemleri dahil olmak üzere iki dönem transfer yapamayacaktır. Alınan haksız karar neticesinde FIFA yalnızca kulübümüze değil, Türk futboluna ve Türk futbol kulüplerimize ciddi darbe vurmuştur." ifadelerine yer verildi.

Samsunspor'un çok zor şartlardan geçtiğinin vurgulandığı açıklamada, şunlar aktarıldı:

"Şampiyon olarak Süper Lig'e çıkmadan önce, şampiyon olduğumuz senede ve sonrasında Süper Lig'de takımını fedakar şekilde nerede ve ne halde olursa olsun destekleyen büyük Samsunspor taraftarı, Samsunspor olarak Süper Lig yolunda bu zamana kadar çok zorlu şartlardan geçtik ancak hiçbir zaman pes etmedik. Belki de bugün kulüp tarihimizin en zor günlerinden birini yaşıyoruz ama birbirimize öncesinden daha çok sarılarak, birbirimizi daha çok destekleyerek hep beraber bu zorluğu aşacağız. Önümüzdeki iki dönem transfer yapamayacağız ancak bu zorlu süreçte kulübümüzün ve camiamızın bütünleşmesi noktasında kulüp başkanımız Sayın Yüksel Yıldırım gereken adımları atacak ve bu hususlarda sizleri bilgilendireceğiz. Kulübümüz ve başkanımız Sayın Yüksel Yıldırım'ın sizlerden tek isteği, önceden hep yaptığınızı şimdi daha çok yapmanız ve kulübünüz ile takımınıza sahip çıkmanızdır. Sizler Samsunspor'u bizden çok sevin ve sahip çıkın."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.