Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 19°C
Az Bulutlu
Trabzon
19°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 17°C




















VitrA Karo'dan küresel başarı

VitrA Karo'dan küresel başarı
18 Aralık 2023 13:20
69
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşlarından VitrA Karo, Bozüyük Üretim Tesisi'ndeki Endüstri 4.0 uygulamalarıyla dünyanın en gelişmiş üretim merkezleri arasındaki yerini aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, VitrA Karo, Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) Endüstri 4.0 alanında dünyada lider konumdaki üretim tesislerini dahil ettiği, "Global Lighthouse Network"e (Küresel Deniz Fenerleri Ağı) dahil olmaya hak kazandı.

Bu yıl açıklanan 21 yeni şirketin katılımıyla toplamda 153 üretici, değer zincirlerini ve iş modellerini dönüştürerek Endüstri 4.0 teknolojilerini geniş ölçekte uygulama konusunda lider bir yaklaşım ortaya koyarken, VitrA Karo endüstrilerinde öncü olan kuruluşlar arasına giren dünyanın ilk ve tek karo seramik şirketi oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Eczacıbaşı Topluluğu Üst Yöneticisi (CEO) Atalay Gümrah, endüstriyel dünyanın giderek daha da çok dijitalleştiğini ve bu dönüşümde öne çıkan şirketlerin Küresel Deniz Fenerleri Ağı belgesi ile taçlandırıldığını belirtti.

Dünya Ekonomik Forumu'nun, sanayilerine yol gösteren, öncü olan kuruluşları bünyesinde barındıran Küresel Deniz Fenerleri Ağı'na Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşlarından VitrA Karo'nun seramik sektöründe dünyada ilk üye olarak alınmasından gurur duyduklarını aktaran Gümrah, şu ifadeleri kullandı:

"Böylesine değerli bir grubun içine kabul edilen VitrA Karo, başarıyla sürdürdüğü dijital dönüşüm projeleri, sürdürülebilirlik çalışmaları ve Endüstri 4.0 uygulamaları ile bu belgeyi almaya hak kazanmıştır. Eminim bu katılım ile VitrA Karo'nun dijital dönüşümü ve sürdürülebilirlik yolculuğu çok daha hızlanacak, ortak öğrenme platformlarındaki dünyanın lider sanayi kuruluşları ile geliştireceği projeler ile rekabetçiliği güçlenecektir. VitrA Karo'nun böylesine seçilmiş öncü kuruluşlar ile aynı platforma girmesini sağlayan, dünyanın en eski sektörlerinden biri olan seramik sektöründe teknoloji ve dijitalleşme uygulamalarını başarı ile yürüten tüm çalışma arkadaşlarımı gönülden kutluyorum."

Seramik karo üretiminin yoğun iş gücü ve önemli miktarlarda enerji tüketimi gerektirdiğini anlatan VitrA Karo CEO'su Hasan Pehlivan da tüm dünyada karo seramik sektörünün artan enerji maliyetlerinin yanı sıra makroekonomik belirsizliklerle karşı karşıya olduğunu belirterek, "Binlerce ürün geliştiren, üreten, yöneten kuruluşumuzda, kalitemizi, servis seviyemizi ve rekabet avantajını artırmak için Bozüyük'teki üretim tesisinde başarılı bir dijital dönüşüm yol haritası uyguladık. Akıllı dijital çözümler aracılığıyla işlem ve üretim kontrolünü iyileştirmeye odaklanan bu stratejik girişimin sonucunda, genel ekipman etkinliğinde yüzde 20'ye varan oranda sağladık. Atıkları yarıdan fazlasını azaltırken, enerji tüketiminde yüzde 15'e yakın düşüş elde ettik." değerlendirmesinde bulundu.

– GLN'e katılan dünyanın ilk karo seramik şirketi oldu

Açıklamaya göre, VitrA Karo'nun dünyanın ilk karo seramik şirketi olarak WEF'in GLN ağına dahil olmasını sağlayan üretim tesisi, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yer alıyor.

Açık ve kapalı olmak üzere toplamda, yaklaşık 400 bin metrekare alanda, 1500'e yakın çalışanla faaliyet gösteren tesis, yıllık 30 milyon metrekare karo üretim kapasitesine sahip.

Fabrikadaki üretim süreçlerinde geçmişte toplanan verilerle en ideal çalışma parametrelerini yapay zekayla belirleyen, veri analitiği ve Endüstri 4.0 yaklaşımlarıyla enerji verimliliği ve ıskarta azaltımı sağlayan, böylece sürdürülebilirliğin yanı sıra dijital dönüşüme katma değer yaratan nesnelerin interneti uygulamasını oluşturan bir program yürütülüyor.

– En güncel teknolojiler üretim süreçlerine dahil edildi

VitrA Karo'da DigiTile adıyla yürütülen proje kapsamında, üretim süreçlerine bulut bilişim, yapay zeka, büyük veri, veri analitiği ve nesnelerin interneti gibi en güncel teknolojiler dahil edildi.

MES (Üretim Yönetim Sistemi | Manufacturing Execution System) uygulaması oluşturuldu, Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) yapısı hayata geçirilirken, üretimden toplanan veriler buluta aktarıldı.

Üretim süreçlerinde verimliliği artıran, kaynakları optimize eden ve üretimde daha akıllı ve esnek yaklaşımlar benimseyen proje kapsamında, çeşitli ileri analitik projeleri uygulandı.

Makine öğrenmesi modelleri DigiMill ve DigiSpray, karar destek sistemi DigiOK, yapay zeka tabanlı önleyici model DigiAlarm, yapay zeka algoritmaları destekli kalite kontrol makineleriyle analiz yapan DigiQuality ve üretim kontrol kulesi DigiBoard, VitrA Karo'nun üretim tesisinde öne çıkan Endüstri 4.0 uygulamaları arasında yer aldı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.