Dolar 32,3910
Euro 34,7746
Altın 2.397,14
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 19°C




















Başkent Oda Orkestrası'na “Müzik Onur Ödülü”

Başkent Oda Orkestrası'na “Müzik Onur Ödülü”
15 Aralık 2023 15:40
56
A+
A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da 31 yıl önce sosyal sorumluluk projesi olarak başlatılan Mavi Nota Müzik Ödülleri kapsamında "Müzik Onur Ödülü"ne bu sene, Başkent Oda Orkestrası layık görüldü.

Mavi Nota Müzik Ödülleri Koordinatörü Müfit Semih Baylan, yaptığı yazılı açıklamada, Mavi Nota e-Müzik gazetesi tarafından bu yıl ödüllerin 31'incisinin organize edildiğini belirtti.

Baylan, Mavi Nota Müzik Ödülleri'nin, sanatın ülkedeki konumunu ve gidişini nesnel bir biçimde ortaya koymak ve bu konudaki gerçekleri belgelemek, müziğe emeği geçen kişilerin, sanatçıların ve toplulukların emeğini öne çıkarmak ve değerlendirmek amacıyla gerçekleştirildiğini aktardı.

Seçici kurulda, Prof. Dr. Abdullah Akat, mezzo-soprano Ebru Förster, piyanist-eğitmen Ilgın Salman, piyanist-solist Yeşim Gökalp ve kendisinin yer aldığını açıklayan Baylan, şunları kaydetti:

"Kurul, Müzik Onur Ödülü'nü oy birliğiyle, 59 yıllık geçmişi boyunca aralıksız şekilde sanatsal ve kültürel alanda gerçekleştirdikleri konserlerle ülkemizin klasik müzik yaşamında ses getiren, 1964 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konzertmeisterlerinden başkemancı Fethi Kopuz yönetiminde, Halkevleri Genel Merkez Orkestrası adı altında kurulan ve günümüzde şefliğini Şerif Can Ünver'in yaptığı Başkent Oda Orkestrası'na vermiştir. 31. ödülü kazanan Başkent Oda Orkestrası'nı tebrik eder, klasik çok sesli çağdaş müziğin yaşatılmasında verdikleri çabada başarılar dileriz."

Baylan, ödül töreninin daha sonra belirlenecek tarihte Trabzon'da gerçekleştirilmesinin planlandığını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.