Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 14°C
Az Bulutlu
Trabzon
14°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C




















Samsun'da okullarda tarihe yön veren kahramanlar çocuklara anlatılıyor

Samsun'da okullarda tarihe yön veren kahramanlar çocuklara anlatılıyor
13 Aralık 2023 18:25
81
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da okullarda tarihi kahramanlar öğrencilere anlatılıyor.

Çarşamba Belediyesi, "Tarih Yazan Çocuklar" projesi ile okullarda çocuklara tarihi kahramanları anlatıyor.

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, yaptığı açıklamada, proje ile çocukların tarihimize ışık tutmuş kahramanların yaşamlarına tanıklık etmelerini amaçladıklarını dile getirdi.

Öğrencilerin tarihi kahramanları tanıyarak sosyal becerilerinin geliştiğini ve ufuklarının genişlediğini belirten Doğan, "Projede 'Her kahraman bir zamanlar çocuktu' diyerek ilçe genelinde 10 binden fazla kitap ile 6 bine yakın öğrenciye ulaştık. Her hafta bir kahramanın ele alındığı proje ile okullarda öğrenciler kitaplardan kahramanların çocukluk yaşamlarını kahramanlıklarını okuyor. Evlatlarımız kahramanlarımızın hayatlarını öğrenerek ufuklarını genişletebilir, kendi yollarını çizerek yüzyıllar sonra adı anılan biri olabilirler. Belediyemiz tiyatro ekibi de okullarımızı gezerek tarihi kahramanlarımızı canlandırıyorlar. Bizim en büyük servetimiz, geleceğimizin yegane sahipleri çocuklarımız. Onları geleceğe hazırlamak, geçmiş değerlerimizi anlatmak bizim boynumuzun borcu." dedi.

Projede çocuklara, Mustafa Kemal Atatürk, Nene Hatun, Ali Fuad Başgil, Mevlana gibi tarihin gidişatına yön vermiş, kahramanlıkları ile örnek olmuş 33 önemli ismin çocukluk yaşlarından başlayarak hayatları anlatılıyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.