Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 16°C




















Ortahisar Belediyesi Spor Kompleksi başarılı sporculara ev sahipliği yapıyor

Ortahisar Belediyesi Spor Kompleksi başarılı sporculara ev sahipliği yapıyor
13 Aralık 2023 11:07
283
A+
A-

Ortahisar Belediyesi Spor Kompleksi başarılı sporculara ev sahipliği yapıyor

Ortahisar Belediyesi Spor Kompleksi bireysel ve takım sporlarında birçok başarılı sporcu yetiştiriyor. Hentbol, basketbol, voleybol ve su topu gibi takım sporlarının yanında tenis, kickboks, karete, boks ve teakwondo gibi spor dallarında faaliyet gösteren bireysel sporcular antrenmanlarını ve eğitimlerini Ortahisar Belediyesi Spor Kompleksi’nde yapıyor.

2022 yılının haziran ayından itibaren hizmet vermeye başlayan Spor Kompleksi’nin yüzme havuzunu bugüne kadar 132259 kişi, kapalı spor salonunu 13560 kişi, tenis kortlarını ise 29840 kişi kullandı. Özel gereksinimli 7476 birey ise ilgi duydukları spor branşlarında özel eğitim aldı.

“HER YAŞ GRUBUNA HİTAP EDİYOR”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, özel gereksinimli bireyler ile şehit ailelerinin haftanın belirli günlerinde havuzdan ücretsiz olarak istifade ettiğini belirterek, “Spor Kompleksimiz spor şehri Trabzon’da çok büyük bir işlevi yerine getiriyor. Modern ekipmanlarla donattığımız ve fiziki olarak da konforlu hale getirdiğimizi merkezimizi kullananların sayısı her geçen gün artıyor. Her yaş grubundan sporcular spor merkezimizi kullanıyor. Kadınlar, gençler, çocuklar ve yetişkinler kısaca 7’den 70’e her yaş grubundan vatandaşımız merkezimizden istifade ediyor. Bundan da büyük bir memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.

YÜZME ŞAMPİYONASINDA TRABZON’U TEMSİL EDİYORLAR

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen 2023 Yılı Özel Sporcular Türkiye Yüzme Şampiyonası 11-13 Aralık tarihinde Antalya’da yapılıyor. Eğitim ve antrenmanlarını Ortahisar Belediyesi Spor Kompleksi’nde sürdüren Trabzon Pasifik Spor Kulübü’nden Yiğit Yeşilyurt ile Trabzon Büyükşehir Belediyespor Kulübünden Batuhan Yakup Çakır 2023 Yılı Özel Sporcular Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda Trabzon’u temsil ediyor.

Vatandaşların kullanımının yanı sıra; Ortahisar Belediyespor, Faroz Yalıspor, Pasifik Spor, Deka Spor, Yeşilova Spor, Büyükşehir Belediyespor, Okyanus Spor, Yakamoz Spor, Arena Spor, Doğa Spor, Karayolları Spor, Trabzon Yüzme Kulübü, Trabzon Yüzme İhtisas Spor Kulübü, İdmanocağı, Karadeniz Su Topu Spor, Trabzon Üniversitesi, Çocuk Evleri, Gençlik

Spor, Gençlik Spor Pentarlon, TOHM ve SEM Yüzme kulüpleri eğitimlerini ve antrenmanlarını yüzme havuzunda gerçekleştiriyor.

Spor kompleksinin sadece yüzme havuzu salı günü ilaçlama ve temizlik çalışmaları nedeniyle kapalı kalıyor, diğer bütün üniteler haftanın her günü hizmet veriyor.

Spor merkezinde; 10 yüzme antrenörü, 3 tenis antrenörü, 2 fitness eğitmeni ve 4 hentbol antrenörü görev yapıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.